Van értelme az alja munkát jól csinálni, ha az ember ott ragadhat?
Üdv. egy olyan pasi vagyok, aki még tanul, de az anyagi gondok miatt is meg kellett szakítani az tanulmányaimat, de szeretném majd folytatni. Ennyit rólam.
Ugye mondják azt, hogy valahol el kell kezdeni, és, hogy az ember kemény munkával tud felfelé lépni a ranglistán.
Tavaly elvállaltam egy több napos rendezvényen egy WC takarítást, ami eléggé megalázó volt számomra. Azt látni, hogy a gazdagok jönnek-mennek, én meg utánuk puculom az ürüléket... nem volt jò. De nem vinnyogtam, összeszedtem magam, és megcsináltam. Méghozzá nagyon jól. Nagyon meg voltak velem elégedve, még a vendégek is dicsértek, és a főnökség is.
Idén visszahívtak, és mint kiderült, azt szeretnék, hogy megint WC-t takarítsak. Nekem ez azért fájdalmas, mert azt gondoltam, hogyha látják, hogy jól dolgozom, akkor feljebb léphetek a ranglistán, és egyéb munkát is kaphatok. De nem ez történt. Azzal kerestek meg, hogy milyen szépen csináltam meg a WC-t, hát megcsinálhatnám idén is.
A helyzet azonban az, hogy a pénz mellett azért is csináltam meg jól a WC-t, mert azt akartam, hogy lássák, hogy jól dolgozom, és feljebb lépjek. Van olyan munka ott, ami kevésbé megalázó. De nem ez történt.
Mégis mi értelme akkor annak, hogy az ember keményen dolgozik, ha ugyanott marad? Nincs semmiféle feljebb lépés, és ezzel most eléggé összetört bennem az, hogy majd én tisztességes, kemény munkával meggazdagodhatok.
Akkor hogyan lehet jól karriert építeni?
Nincs értelme jobban dolgozni. Bent lehetsz 500 órát havonta szabadnap nélkül, mehetsz betegen, fáradtan, helyettesíthetsz mindenkit, megcsinálhatsz mindent szuper gyorsan, akkor sem lesz.
Ez van. Én jó úszómester voltam, a rám bízott feladatnak a többszörösét megcsináltam, és mikor megüresedett az főúszómester pozíció egy olyan került a főnök helyére, aki két napja dolgozott ott, mert az rokon volt. :) Gőze nem volt semmiről, csapnivaló főnök volt. Ott is hagytam rá nem sokra a céget.
Jól tetted, hogy otthagytam. Aljas egy munkahely lehetett.
Az az idő már eljárt. Ha jól dolgozol, csak kihasználnak. Helyezkedni kell, meg segget nyalni, mert magával a munkáddal semmire sem mész. Az emberek hálátlanok. Vezetők leginkább.
A ratyi munka csak ugródeszkának jó, mg nem találsz mást. Próbáld képezni inkább magad.
Mellesleg igen, ha már látta az igyekezetet, átrakhatott volna valami normálisabb helyet takaritani, vagy konyhára, stb.. nem tudom, milyen lehetöség van még ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!