Az öregek miért írnak a neten NAGYBETŰVEL?
EZT VALAKI EL TUDNÁ NEKEM MAGYARÁZNI.,, ??
Tényleg nem értem.
Rákönyökölnek a capslockra, vagy mi? Hogyan találják meg egyáltalán? Ha megértik, hogy mi az, akkor miért nem jár együtt vele az a megértés, hogy csak a mondatkezdő szavaknál és tulajdonneveknél használjuk, úgy, mint levélírásban?
Szokták mondani, hogy nem látják jól a kicsi betűket, de annyival szerintem nem megkülönböztethetőbbek a nagybetűk, hogy ez legyen a magyarázat.
"Szokták mondani, hogy nem látják jól a kicsi betűket,..."
Pedig nyilván ez a magyarázat. Az idősek közül nem mindenki van tisztában a netes "szabályokkal", így azzal sem, hogy a nagybetű kiabálást jelent.
(74/F)
"...szerintem nem megkülönböztethetőbbek a nagybetűk, hogy ez legyen a magyarázat."
Hát pedig elég lenne akárcsak a saját kiírásodra ránézni!:)
Honnét tudod az egyes válaszolók életkorát?
Nem sok olyan válasz van, amiben leírják. És itt a gyakorin nem tudod megnézni.
Mert buták és fogalmuk sincs mit csinálnak.
Amúgy a capslock lenne a legkisebb probléma.
Alig lehet érteni mit akarnak írni a helyesírási hibáktól, a masik a mélysötétség amit odahánynak.
Eret vágok, ha vénségemre ide jutok. Szégyen...
"Az idősek közül nem mindenki van tisztában a netes "szabályokkal", így azzal sem, hogy a nagybetű kiabálást jelent."
Levélírásban, irodalomban is kiabálást jelent. Innen tudhatnák.
Megkérdeztem anyámat.
Válasz:
"Mert így nem kell külön a mondatot nagybetűvel kezdeni, és kényelmesebb, mint mondat elején mindig lenyomni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!