Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek is idegesítő, ha...

Szerintetek is idegesítő, ha valaki nagybetűvel kezd minden mondatot chaten?

Figyelt kérdés
2014. márc. 28. 13:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Azaz idegesítő, hogy alkalmazza a helyesírás szabályait? Hát ez tényleg qrva idegesítő... nőj fel.
2014. márc. 28. 13:18
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Irigylem a problémádat. Nézd már, nagybetűvel kezdtem a mondatot! Meg itt is. És itt is. A következő mondatnál is, figyeld! Ugye megmondtam!
2014. márc. 28. 13:20
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem. Sőt. Én szeretem, ha normálisan "mondatokban" kommunikálunk a chat-en is. Így könnyebb olvasni és értelmezni ki mit is akar. Szerintem ez volna a normális. Persze a gyakorlat nem ez, hisz chat-en nem a külalak, hanem a gyorsaság, és a közölt információ számít.
2014. márc. 28. 13:21
 4/12 anonim ***** válasza:
81%
Van, hogy a telefon úgy van beállítva, hogy nagybetűvel kezdjen. Van, aki máshol sokat ír, mert hivatalos papírokat gyárt, mert jegyzetel, mert blogol, mert gyakorin játssza az eszét, vágod, és rááll a keze, hogy shifttel kezd.
2014. márc. 28. 13:25
 5/12 A kérdező kommentje:

Ne engem szidjatok. Én mindig nagybetűvel kezdem a mondatokat, ha chatelek, és már többen mondták, hogy milyen fura vagyok emiatt.

Szóval ezért kérdeztem, hogy más is így gondolja-e.

Mert amúgy tényleg nem sokan vannak még hozzám hasonlók, akik nagybetűvel kezdenek mindent, még a középiskolai magyartanárnőm is kisbetűvel ír mindent facebook-ra.

2014. márc. 28. 13:57
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Engem az idegesít, ha valaki nem ír helyesen, nem pedig az, ha betartja a szabályokat...
2014. márc. 28. 14:01
 7/12 anonim ***** válasza:

"még a középiskolai magyartanárnőm is kisbetűvel ír mindent facebook-ra."

Az nagyon gáz azért. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy már nem vagy középsulis. Ha így van, addig éljek, én megmondanám neki... :)

2014. márc. 28. 14:03
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen, tavaly érettségiztem, szóval már nem vagyok középiskolás, de mindig is furcsának találtam, hogy még a magyartanárnő se bírja nagybetűvel kezdeni a mondatokat. És akkor még csak nem is chatről van szó, hanem amikor posztolt valamit facebook-on vagy kommentelt.
2014. márc. 28. 14:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem, engem az idegesít, ha valakinek iszonyatosan rossz a helyesírása.
2014. márc. 28. 14:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Engem nem idegesít.:D Én ha laptopon vagyok, akkor nem mindig kezdem nagybetűvel, mert elfelejtem. De ha telefonról, akkor alapból be van állítva, hogy nagybetűvel kezdje a mondatokat.(:
2014. márc. 28. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!