Miért mondják ki rengetegszer a nevem?
Sokszor, mikor új emberrel találkozok pl a munkám miatt, akkor, miután bemutatkoztam, folyamatosan mondogatják a nevem. Jó, persze ha megszólít, akkor oké, de ma is 10 percig dumáltam a csávóval (én is fiú vagyok) oszt vagy 20× kimondta a nevem. De mások is ezt csinálják.🤷♂️
Pedig teljesen átlagos nevem van.
Csak példaként:
"Figyeljcsak xy!" "Igen, azt ide tegyük xy" "xy-kám, ezt addig írd be" "Nézdcsak, oda tettem xy"
Jó, hülyeség volt így leírni, ee értitek na, olyan helyzetben is, amikor teljesen felesleges hozzátennie. Gyakorolja, hogy el ne felejtse, vagy mi?
Vannak olyan kocsog emberek akik piszkalas, lekicsinyles gyanant mondogatjak folyton a neved, mert pl unszimpatikus vagy, vagy a neved az.
De lehet ha uj helyen vagy akkor azert hogy megjegyezzek. Vagy mert tetszel valakinek, imponalas miatt is szoktak csinalni.
Ha felnott vagy, leveheto hogy melyik opcio.
Szerintem ponthogy nem lekezelő, hanem pozitív értelemben bizalmaskodó, azaz barátságos akar lenni.
Én erre gondolnék. Meghogy ez neki így személyesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!