Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mondják ki rengetegszer...

Miért mondják ki rengetegszer a nevem?

Figyelt kérdés

Sokszor, mikor új emberrel találkozok pl a munkám miatt, akkor, miután bemutatkoztam, folyamatosan mondogatják a nevem. Jó, persze ha megszólít, akkor oké, de ma is 10 percig dumáltam a csávóval (én is fiú vagyok) oszt vagy 20× kimondta a nevem. De mások is ezt csinálják.🤷‍♂️

Pedig teljesen átlagos nevem van.

Csak példaként:

"Figyeljcsak xy!" "Igen, azt ide tegyük xy" "xy-kám, ezt addig írd be" "Nézdcsak, oda tettem xy"

Jó, hülyeség volt így leírni, ee értitek na, olyan helyzetben is, amikor teljesen felesleges hozzátennie. Gyakorolja, hogy el ne felejtse, vagy mi?

2022. júl. 25. 09:47
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Ha az a neved, hogy Pum Pál, én is sokszor mondanám!😆
2022. júl. 25. 09:50
 2/8 anonim ***** válasza:
72%
rumpelstiltskin
2022. júl. 25. 09:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez kicsit lekezelő. Lehet belelátom, de én ilyen szituban mindig alárendeltnek érzem magam. Engem zavar.
2022. júl. 25. 10:07
 4/8 anonim ***** válasza:
68%
Ka Katának hívnak, akkor szerintem az utóbbi egy hónapban van rá jó okuk. Sajnos pár hónap múlva elfelejthetnek örökre, akkor sírni fogsz, hogy senki nem keres már. Se téged, se pénzt... :)
2022. júl. 25. 10:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Vannak olyan kocsog emberek akik piszkalas, lekicsinyles gyanant mondogatjak folyton a neved, mert pl unszimpatikus vagy, vagy a neved az.

De lehet ha uj helyen vagy akkor azert hogy megjegyezzek. Vagy mert tetszel valakinek, imponalas miatt is szoktak csinalni.

Ha felnott vagy, leveheto hogy melyik opcio.

2022. júl. 25. 11:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kicsit lekezelő. Éreztetni akarja, hogy ő a fölérendelt. Én az ilyen eseteket úgy kezeltem, hogy én is elkezdtem mondani az ő nevét. Máris kiegyenlítődnek az erőviszonyok.
2022. júl. 25. 12:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát, ha olyasmi a neved, hogy Masztur Bàlint, akkor teljesen normális, hogy így kezelik a helyzetet. Ismertem egy pasit, hasonló idióta neve volt, neki is mindenki mondogatta a nevét. XD Sőt egy idő után saját magáról is így beszélt: "Szóval Józsika nem egy olyan ember, aki hagyja magát. Nem ám. Józsika behúzott neki egyet." Pedig ő volt Józsika. Csak nem ez volt a neve, hanem egy hülye neve volt/van az illetőnek.
2022. júl. 25. 23:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ponthogy nem lekezelő, hanem pozitív értelemben bizalmaskodó, azaz barátságos akar lenni.

Én erre gondolnék. Meghogy ez neki így személyesebb.

2022. júl. 27. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!