Ha mindenki a rezsiárak miatt szívja a fogát, akkor miből van pénze rengeteg embernek horvátországi, olaszországi és görögországi 1-2 hetes nyaralásokra?
Sosem értettem az ilyen vérproli "mibűű telik" "hát van lóvé" megközelítését a dolognak.
Egyrészt azt láttam világ életemben, hogy még a gazdagok is megnézik, minek mi az ára/értéke. És nem feltétlen szeretnek többlet pénzt kiadni a semmire.
Másrészt meg pont ez a lényeg. Eddig az embereknek legalább ennyi öröme volt, hogy elmehetett nyaralni. De annak mégis mi a tököm értelme van, hogy mondjunk le mindenről, nyaralásról, hobbiról, azért, hogy üres, élettelen hangyák legyünk akik azért dolgoznak, hogy ne haljanak éhen?
Mi munka mellett tanulunk évek óta, idén államvizsgáztam harmadjára, így azt tudtuk, hogy ha piros hó esik nyáron, akkor is nyaralunk idén. (Tavaly nem voltunk sehol, előtte évben is csak 4 napot belföldön.)
Nagy családi ház révén megszívjuk a rezsit, de a nyaralásra szánt pénz ezen nem sokat segítene. Mindemellett meggyőződésünk, hogy évekig nem lesz lehetőségünk nyaralni.
Mi ezen érvek mentén döntöttünk a nyaralás mellett.
Külföldre jöttünk, 350 ezerből kijött, a Balaton is ennyi lett volna, de ott nem hagyom a pénzem már csak elvből se.
400 ezret kapok, a parom 250-et kap.
Igy megtehetjuk, bar lehetne jobb eletunk is, ha nem lenne ennyire elbaszott orszag
"Azt ne mondja nekem senki hogy 100.000 Ft-ból megvan mindez. Mindenki sír-rí, hogy mennyi lesz a rezsi, a benzin, a kaja de mindenkinek van lóvéja nyaralgatni…"
Erős túlzást és általánosítást érzek ebben a kijelentésben. Miközben pedig a valóság:
Az okok pedig:
"A Publicus Intézet a Népszava számára készített felmérése szerint a magyarok nagyrésze (kétharmada) kihagyja idén nyáron a nyaralást, a válaszadók negyedének pedig konkrétan az árak emelkedése, valamint az euró és a dollár drágulása írta át az előzetes vakációs terveit. A közvéleménykutatás június 30. és július 7. között készült, tehát még a katatörvény és a rezsicsökkentés bejelentett módosítása és azelőtt, hogy újabb történelmi mélypontra zuhant volna a forint."
Akik pedig mennek, gyanítom úgy vannak hogy költik a pénzt amíg megtehetik. Ami most ránk vár magyarokra, az jóidőre kérdésessé teszi a nyugodt, gondtalan és fillérezésmentes vakációzást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!