Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A számítógép/konzol függőségrő...

A számítógép/konzol függőségről (3+ óra/nap) miért nem esik annyi szó, mint pl. a dohányzásról?

Figyelt kérdés

Ez egyszerűen elveszi az egyén szabadidejét teljesen, bekorlátozza az érdeklődési körét, nem érdekli a család, kultúra, közélet, stb.

Hajnalig megy a játék ilyen ismerőseim esetében.

Csökkenti a munkahelyi aktivitást, ha dolgozik egyáltalán, legtöbb ilyen ember a látókörömben eltartott.

A társadalomnak kára származik ebből, általában nem végeznek produktív munkát.

Itt az "energiaválság", a gamerek méginkább tetézik a bajt egy gamer pc energiafelhasználása kb. 200 kWh, amit eddig 7000 Ft-ért adtak, ezután 15 000 Ft, a társadalmat valójában kb. 50 000 Ft-tal rövidítik meg havonta, ha a versenypiaci árat nézzük, az energia miatt azon túl hogy nem dolgoznak általában.

2022. júl. 22. 11:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező!

Ezt most úgy írtad le, mint ha ez mindenkire igaz lenen.

Hajnalig megy a játék ilyen ismerőseim esetében.

Csökkenti a munkahelyi aktivitást, ha dolgozik egyáltalán, legtöbb ilyen ember a látókörömben eltartott.

A társadalomnak kára származik ebből, általában nem végeznek produktív munkát.

Én is szoktam játszani, de mellette van életem is.

Dolgozok ahol normálisan el tudom végezni a munkámat, barátnőmmel vagyok együtt, és évente 2-3 alkalommal el tudok menni nyaralni.

Légszíves, ne általánosítsál ennyire, hogy ez mindenkire igaz.

2022. júl. 22. 12:12
 12/15 anonim ***** válasza:
Mindenki maga dönti el hogy mit csinál a szabadidejében. Inkabb legyen gamer , mint lancdohanyos, legalább nem fog tüdőrákot kapni.
2022. júl. 25. 15:27
 13/15 anonim ***** válasza:

Teljesen máshonnan közelíteném meg a kérdést, mert a kérdező elkezdte démonizálni a játékfüggőséget és a dohányzást hozta fel példának.

Szerintem meg a dohányzást se kellene démonizálni, mert vicc az egész, hogy politikai irányítás alatt direkt rontják a termékek brandjét és ezzel párhuzamosan több lesz az ellenzője, és többen tiltanák be teljesen az egész országban, mint 10 éve. Attól hogy egy másik káros hobbin nagyon erősen túltolják a gyűlölködést az emberek, nem biztos hogy bele kéne kezdeni a többi hobbiba is és mindegyiken elkezdeni ész nélkül hisztériázni, a kiindulás rossz a kérdésben. És még 2023-ban is, ha dohányzol, és másnak nem fújod az arcába a füstöt és nem kell közben smárolnia veled, illetve nem terheled le az egészségügyet sem emiatt, akkor senkinek semmi köze hozzá.

2022. dec. 31. 02:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Akkor az egész ország netfüggő,napi 3 óra mindenkinek megvan.

Látható is volt milyen tüntetés volt,amikor felmerült az internetadó.

2022. dec. 31. 02:26
 15/15 anonim ***** válasza:

A netadó elleni tüntetés azért nőtte ki magát ennyire, mert a sajtóban elterjedt hogy korlátlanul minden egyes gigabájtnyi forgalomért 350 Ft-ot kellene fizetni korlátok nélkül. Ami egy akkora egetrengető baromság, hogy még a kertvárosi Piri néni is érezte hogy működésképtelenné válna a mai életformánk és gyakorlatilag lerohadna az ország tőle.

Ha ez nem ezzel indult volna, csak hogy maximum 1400 ft-nyi adó kerül a távközlési szolgáltatókhoz háztartásonként (tv,telefon,internettel együtt) ha valaki használja a netet legalább minimálisan, akkor semmilyen tüntetés nem lett volna. Ezért valószínű ez ilyen formában fel se merült, valahol félremagyarázták, a lapok meg átvették, de ez akkor már késő volt mert átalakult kormányellenes tüntetéssé.

Ezt mindenki félreérti a mai napig. A netet egyébként azóta megadóztatták, csak ez kb nem érdekel senkit ha egyáltalán tud róla.

2022. dec. 31. 02:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!