A cigányok miért lesznek nagyobb eséllyel fiatalon terhesek?
A szociális helyzet, szegénység és az oktatás hiánya. Nem csak a cigányok de a fehérek közül is hasonló sorsra jutnak a szegények, és az árvák.
Nem tudom nálatok hogy volt, de nálunk a suliban volt külön "szociálisan rászoruló" osztály, ahová a cigány, szegény, árva, örökbefogadott gyerekek kerültek. Mindegyik figyelemhiányos, fogyatékos vagy csak kicsit lassú volt agyilag.
Ezek mindig külön figyelmet igényeltek, nem tudtak megfelelően haladni a tananyaggal, és az otthoni körülményeik is rosszak voltak (persze ezért is lettek ilyenek).
A későbbiekben a legtöbben már nagyon fiatalon megházasodnak vagy gyereket szültek hogy meneküljenek otthonról, elvállalták az első munkát amit tudtak valami eladóként, vagy szakmunkásként és próbáltak túlélni.
Hozzáállás és tudás. Ez a 2 dolog fontos.
A hozzáállás azért hogy ne akarjon olyan fiatalon gyereket, vagy ne legyen neki mindegy, hogy van-e vagy nincs olyan fiatalon gyereke.
De ő azt látta a környezetében, hogy mások is ilyen korán szülnek, ő is ilyen családban nőtt fel, meg nincs is meg az alátgondoltság a gyerek témával kapcsolatban.
A tudás meg azért, ha mert ha mégis megvan a tudatosság s az akarat arra, hogy ne akarjon tizenévesen terhes lenni, azért tudni is kell tenni.
Írok egy példát:
Én 21 vagyok, a barátom 24. Mindketten egyetemistánk "vagyunk" (ő idén végzett). Kolisként természetesen szexeltünk is, főleg mivel ő hetvégente mindig egyedül volt a szobában.
De a lényeg a hogyanon van, aminél most a legutóbbit hozom fel példának:
Egy szép kis péntek este volt, úgy hogy ha nem azon az éjjel jön meg a mentruációm, akkor vagy másnap vagy azután (27-29 napra jön). Mivel tudtuk, hogy a naptár módszer még pontos menstruációval se 100%-os, mivel spontán peteérés bármikor lehet, hiába tanították az iskolában a fogamzásgátló módszereknél, használtunk gumit. Figyelve arra, hogy míg nincs felhúzva csak én érjek a farkához (előjáték), ha meg fel van, akkor csak ő. Én voltam felül, ment is szépen aminek mennie kellett, de a végére a gumi eltűnt a farkáról... Konkrétan lecsúszott s bennem maradt. Kb egy óra után már vettem is be az esemény utánni tablettát. Vasárnap meg is jött ahogy kellett, s az óta még egyszer menstruáltam, szóval nincs para.
Tudás nélkül itt jópár helyen el lehet hasalni:
- Kezdve a "most nem eshetek teherbe" vagy a "majd kihúzom" dolgokkal.
- Majd ott van az, hogy ha használnak is gumit, nem megfelelően használják. Vagy pl a fogamzásgátló is csak akkor hatékony, ha folyamatosan van szedve, ha egyszer elfelejti bevenni, akkor megint nem jó.
- Folytatva azzal, hogy ha baleset történt egyáltalán tudnak-e arról, hogy létezik esemény utánni, amit lehetőleg minél korábban kell bevenni, mert a peteérést gátolja/késlelteti.
Ki mondta, hogy ki vannak rekesztve? Maguktól nem járnak. A kb 10 cigány közül aki velem járt általánosba, úgy 2-3 végezte el a 8. osztályt. 5.-ben egy olyan nap volt, hogy teljes létszámunk legyen, annyira nem jártak. Vagy pl volt egy olyan, hogy bukott hozzánk 6.-ba, de egyszer se jött iskolába, és abban az évben már szült is egyet...
Lehet, hogy a cigányok néha túlzásba viszik ezt a korai szülést, hajlamosak nem átgondolni előre a dolgokat, és gondolkodás nélkül belevágni a dolgokba.
De azt látom, hogy a nem-cigányok meg annyira a ló túloldalán vannak, hogy a nem-cigányoknak meg TALÁN eszükbe jut 30 fölött, hogy valamit kéne már szülni is. Hajlamosak túlgondolni a dolgokat, és addig-addig tervezni mindent, amíg azon kapják magukat, hogy már 37-40 évesek és még mindig nincs semmi.
Ezért pusztulunk ki.
Az lenne a jó, ha mindkét faj tudna tanulni a máiktól.
A cigányok lehetnének csak egy kicsit okosabbak, hogy ne feküdjenek le úgy valakivel, hogy nincs semmi háttér, amit a leendő gyereknek adni kéne. A nem-cigányoknak meg nem kéne mindig annyit gondolkodniuk, hogy "majd ha veszek nagyobb házat, majd ha ez lesz az lesz ...". Meg kéne tanulniuk, hogy elfér 2 gyerek is egy hálószobába, és nem kellenek drága játékok meg bútorok mindenhova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!