Miér van az, hogy a cigányok nagyobb százalékban kancsalok?
előzőnél a pont
A beltenyészet miatt a génállományuk hogy is mondjam, nem túl jó.
@14:56
Itt a városba van egy ilyen belterjes család ahol "az apraja az apjától a nagyja az aprajától" kategória. Kancsalok, nagy kajla fülük, majom ábrázatuk van, némelyikük teljesen fogyatékos.
Vandának igaza van abban, hogy az étel az abszurd. A belterjességről eltudom képzelni, hogy okozhat ilyet. Tenyészet az állatoknál van! Nekem pl. nincs egy kancsal cigány ismerősöm sem, pedig 20-30 ismerős biztos, hogy van. Abban is igaza van Vandának, hogy nem csak cigányoknál gyakori jelenség ez, no és bármennyire is hadakoztok majd ez ellen, a belterjesség sem áll meg a cigányságnál, régen gyak. előfordult, hogy másod unokatestvérek, sőt unokatestvérek is házasságot kötöttek, régen lehetett simán, ma engedéllyel ugyan, de még mindig lehet, arról nem beszélve, hogy azért régen sokkal beszűkültebb volt a világ, ált. falubéliek vagy szomszédos faluból valók kötöttek házasságot.
Gyakori betegség inkább a cigányságnál az asztma, egyéb légzési és szívproblémák, erről én is úgy gondolom, hogy valószínűleg belterjesség miatt van, de ez csak feltételezés, nem vagyok kutatója a témának.
Nagy problémája a cigányságnak az, hogy a kulturális különbség ill. előítéletesség miatt sem igazán keverednek más rasszal. Itt nem feltétlen általánosságban cigány-magyar vegyes házasságra gondolok, cigányságon "belül" is komolyan jelen van az előítélet, a kulturális különbség, így nem gyakori dolog az sem, ha például egy kolompár és egy beás házasságot köt, ez a mai napig, a fiatalok körében is jellemzően tabu. Tehát odáig nem jut el a történet, hogy szóba állnának egymással. Nem törvényszerű, nyilván vannak kivételek, nekem is van olyan ismerősöm, akinél az apa beás, az anya kolompár, de általánosan elmondható.
Ez a beltenyészet nagy hülyeség. Kb.mimden népcsoportnál azonos arányban fordul elő ilyesmi,csak Magyarországon jobban kiemelik a cigányok közötti eseteket.
Egyszerűen azért lehet,mert a többségük mélyszegénységben nő fel,szegénységben él, és már gyerekkorban sem törődnek azzal,hogy szemüveget csináltassanak a gyereknek ha rossz a szeme vagy orvoshoz vigyék.És mivel gyerekkorukban ezt a mintát látták felnőtt korukban sem foglalkoznak a szemükkel,illetve értelemszerűen a saját gyerekeik általános egészségi állapotával sem. Amúgy nincs köztük több kancsal mint a magyarok között,csak a magyarok nagyobb arányban és jobb ellátást kapnak.
A cigányok közötti "furcsaságok"okait soha nem a génekben,meg a "cigányvérben" kell keresni,mivel ilyen nincs, hanem az eltérő morális értékekben, eltérő neveltetésben, ebből kifolyólag gondolkodásban/értékrendben. Tehát pl. nem azért nem adják át a helyüket a buszon az időseknek mert a cigány vérük és génállományuk ezt diktálja,hanem azért mert nem tanította meg rá őket senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!