Hogyan kezelitek azt, ha valakihez normálisan szóltok, de ő bunkón, türelmetlenül, ingerülten felel?
Válaszoltam a kérdésedre, lsd. #1. Csak utána meghökkentem mikor megláttam hogy nem szoktad meghallgatni a problémáit, így nyilván érthető ha feszült.
(Ki az a "nektek" amúgy? Én meg még kik?)
"meghökkentem mikor megláttam hogy nem szoktad meghallgatni a problémáit, így nyilván érthető ha feszült"
Jézusom. Nem azért feszült, mert nem hallgatom meg a problémáit. Egyébként meghallgatom a problémáit, megszoktam kérdezni, ha látom rajta, hogy gáz van, de ha egyszer csak robban, semmi előjele nincs, akkor mégis mit kérdezzek tőle? Egyik pillanatban semmi nem látszik rajta, csak csendben van, elvan, hozzászólok, robban, ami engem feldühít, mert nem adtam rá okot, hogy bunkózzon velem. Remélem így már érthető. Az 1-es válaszodat felpontoztam, az hasznos volt, köszi. A többi csak kötekedés.
Aki nem ért egyet veled az kötekedés? Huhh, én is feszült lennék ha veled kellene laknom. XD
további szép napot :D
Igen, szerencsés vagyok, meghallgatjuk egymást és elfogadjuk ha stresszes időszak van. :)
6 éve vagyunk együtt. Minden rendben megy, egyedül ezzel van gond, hogy sokszor ok nélkül bunkó velem. De valószínűleg én is túl érzékeny vagyok, mindent magamra veszek. Igyekszem ezen változtatni, illetve türelmesebbnek lenni és nem egyből felkapni a vizet, ha nem úgy szól hozzám, ahogy illene.
Hát én megpróbálom elengedni a fülem mellett, de nem mindig könnyű.
Pl legutóbb elsírtam magam, mert munkatársamat megkértem, hogy nézze meg, hogy jó az az anyag-máskor megszokta nézni-, hogy ne kelljen elszaladnom az új ember mellől, meg a gép is szarakodott.
Erre fogta az anyagot, amit letettem szépen elé, és elb@szta a másik tartóra úgy, hogy rendesen csörrent, hogy ő miatta nem fog elbaszódni semmi-az új ember egyedül elég sok anyagot nem jól csinált meg, és eleg volt ebből+ fáradt is volt-, aztán jött a kisfőnök, hogy mi van hátul, erre elkezdett hőbölögni a dobálós, hogy itt van ez a sok anyag, senki nem állt be szerelni, aztán nem lesz jó stb, stb. De konkrétan eltűnt szó nélkül. Nem mondta, hogy mosdóban van, vagy hol.
Én meg hát magamra vettem a dobálósnak a szövegét, nem szokott ő ilyen lenni. Aztán mondtam ki megyek mosdóba, mindjárt jövök, és hát elkezdtem pityeregni😅
Kisfőnök jött utánam, hogy mi a gond. Hát elég kellemetlenül éreztem magam, hogy sikerült ilyen "hülyeséget" felvennem.
Nem tudom, hogy én vagyok az egyedüli, de nagyon nehéz az ilyen emberekben újra megbíznom, akik csak úgy ok nélkül lökik a feszültségüket rám, ki tudja legközelebb mit csinlának.
Szóval az én megoldásom idegenekkel szemben az, hogy nem kerülök hozzájuk jó kapcsolatban, csak ismerősként kezelem őket, nem barátként, és igyekszem elengedni a fülem mellett, vagy ha olyan dologról höbölög, amivel nem értek egyet, akkor megmondom neki szépen, hogy hagyja abba.
A sírás szerencsémre nagyon ritka már,pár évvel korábban, középiskola elején sokszor magamra vettem.
Ha rokonról van szó, akkor megvárom még lenyugszik a másik fél (és én is), utána esetleg beszélünk róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!