Aki betegség miatt kövér az miért kapja a elítélést?
Én betegség miatt híztam meg. Inzulinrezisztenciával, pajzsmirigy problémával küzdök a mai napig(nem olyan egyszerű kezeltetni mint hiszik:)), nem is vagyok sovány, viszont szerintem ha az ember betegség miatt hízik meg is tud ellene tenni. Igaz, nem vagyok vékony (még:)), de kövér sem(pedig amikor kiderült az voltam...nagyon) de tartom a diétát, edzek, szedem a gyógyszereket, és ezért ha lassan is, de változik a testem. Szóval betegséggel is lehet tenni a túlsúly ellen, nehezebb, de lehet.
Ettől függetlenül szerintem senkit nem kéne bántani azért, mert kövér, ha jól érzi úgy magát. Ha meg nem, tegyen érte, akár beteg akár nem.
Nincs hizlaló betegség. Szerinted honnan jön a kalória? Egyedül az étkezésből. A gyógyszer null kalóriás.
Ha nem tudsz megfelelően sportolni betegség miatt akkor megértem hogy nincs feszes hasad. Az elhízásról (20+ kg úszógumi) viszont csak te tehetsz és ez a betegség duma csak önmagad mosdatása.
Nincs a homlokára tetoválva hogy "pajzsmirigy probléma" "hormonális gondok" "szívbeteg" stb.
Honnan kéne tudnia a többi embernek? Nem ezek az első gondolatok amik az eszükbe jutnak.
Pedig a 3-as nem írt hülyeséget. Önmagában semmilyen betegségtől, rendellenességtől nem hízol, de a szervezted lehet, hogy máshogy reagál ugyanakkora mennyiségű ételre.
Ebből a cikkből pl: [link]
"Ami a legfontosabb: magas, 10 mmol/l-t meghaladó vércukorszintek esetén a vizeletben jelentős mennyiségű, akár napi 100–150 g cukor is ürülhet, ami napi 400–600 kcal veszteséget is jelenthet. Amennyiben az inzulinkezelés eredményeként a vércukorszintek normalizálódnak, az rögtön 400–600 többlet kalóriát jelent a szervezet számára. Éppen ezért minél rosszabb vércukorszinteknél kerül bevezetésre az inzulinterápia, annál jobban vissza kell fogni az étkezést, hiszen a korábban elvesztett kalóriák a szervezetben maradnak. Ezzel a nagyon fontos ténnyel a cukorbetegek többsége nincs tisztában és legtöbbször erre a kezelőorvosuk sem hívja fel a figyelmet."
Tehát ha valamilyen emésztési rendellenességed van különösen tudatosan kell táplálkozni. A feleslegben bevitt kalóriából lesz zsír. Érdekes módon amikor embereket szigorú körülmények között tartanak, lehet akármilyen hormonproblémájuk nem híznak el.
Persze kifogásokat keresni mindig könnyebb, mint vállalni a felelősséget.
8 as
Ezt én sem tudtam. Koszi a hasznos választ!
Amúgy én erősen diétàzok évek óta de ez egymagában nem hozott ér eseményt. Ahogy a futás sem. Csak a térdem bánta.
Alapvetően én is abból indulok ki ha túlsúlyos embert látok, hogy "biztos betegség miatt".
De pont a minap, illetve a hét elején fordult elő, hogy "A" ismerősömet kérdeztem, hogy nem fázik-e 28 fokban hosszú nadrág alá vett melegítőharisnyában, illetve póló - hosszú ujjú melegítő+ széldzseki kombinációban?
Mondta, hogy néha magas a cukra, ezért fázós.
Bocsánatot kértem tőle, mert nem tudtam.
Ezután elmentünk boltba, munkába kaját venni (én zöldség, gyümölcs, tk pékárut vettem), ő pedig családi kiszerelésű négercsókot, meg 2 liter cukros kólát.
Már értem miért magas a cukra. Egy délelőtt alatt bepuszilta az egészet, együltő helyében.
"B" ismerősöm pedig ma volt velem éjszakás, és a többiek rendeltek pizzát. Én nem kértem, mert hoztam magammal ebédet otthonról, ő pedig ilyen sajtos szélű, tejfölös alapú, extra kolbászos-szalámis pizzát rendelt.
És simán megette egyedül, majd nekiáll nekem panaszkodni, hogy "én pajzsmirigyes vagyok, azért nem tudok fogyni".
Igen. A pizzában a p igazából pajzsmirigyet jelent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!