Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért a mi generációnk a szar?

Miért a mi generációnk a szar?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy miért mi vagyunk a szarok. A felmenőink/felnőttek mindig a mai generációt szidja, viszomt abba nem gondolnak bele, hogy ők neveltek minket, szóval ők csinálták szarul. Senki sem magától lesz olyan, amilyen. Azt sem értem, hogy a környezetszennyezéssel is állandóan minket fárasztanak, pedig nem mi tehetünk róla, hanem az idősebb generáció. és például mikor otthon megemlítem, az egész témát, akkor közlik, hogy őket ez nem érdekli, és ezt is mindenki csak pánikkeltés miatt mondja. (kicsit eltértem a témától)

2022. júl. 14. 21:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Légy oly bátyám, és keresd meg a megfelelő kategóriát a kérdésednek.

Utána beszélhetünk róla, a szerint a téma szerint.

Az egyébben nincs értelme.

2022. júl. 14. 22:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Már az ókori görögök is panaszkodtak, hogy "jaj ezek a mai fiatalok". Szóval egyszerűen így működik az ember.
2022. júl. 15. 09:18
 3/9 A kérdező kommentje:
nem találtam megfelelő kategóriát, ha te találsz megfelelőbbet, szólj;)
2022. júl. 17. 02:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Sokan behunyják a szemüket vagy alapon agyi kapacitásuk alacsony és nem fejlődőképes.

Holott előnynek kellene lennie az a pár évtizednek.

Hidd el, az emberek zömének nem megy a fejlődés, rengetegen megrekedtek, ritka az, aki kora ellenére nyitott a világra és számtalan aspektusaira.

Pl d. Tóth kriszta egyik előadásán a vendégekkel épp ezt beszélték, hogy ők, mint idősebb generációk hibája a mai problémák zöme.

WMN oldalukon/yt csatornájukon megtalálhatod őket.

Értelmes és jó előadásaik vannak tartalmas témákkal.

Krizsó szilvi podcastjaiban is rengeteg idős ember nyitott a fiatalságra, egyedibb látásmódjukra.

50-60pluszosok,akik kivételes elmék, akik fejlődőképesek.

Ha nem lennének nyitottak s nem fejlődnének nem tartanának ott ahol a karrierjükben tartanak.

Mindig nézd azt is kivel beszélsz... Gondolom a szüleid betokosodott mindennapjaikat élik a napról napra megélhetéssel.

Te kb lehetsz tizen pár éves minimum.

Nos ők x tized év alatt okkal rekedtek meg.

Jómagam nyitott vagyok minden generációra, az más kérdés, hogy szelektálok.

12évestől a 78évesig terjed az ismeretségi, baráti köröm.

Olyan emberek, akik szabadok minimum fejben, elvekben, elméletekben.

Anno amikor 22 lettem és visszatértem apámhoz látogatóba volt egy érdekes pár mondatos beszélgetésünk, ami egy kérdésemmel indult:

Nos apa, neked van igazi célod?

Ugyanis 15éves koromban képembe hajolva fröcsögő nyállal ordított velem, mi az hogy nincsen célom.

Ezt a tükröt elé raktam.

Elkezdett habogni. Alap hétköznapi dolgokat mondogatnimajd megszólaltam:

Hogyan volt képed egy tizenéves gyereket a sárga földig alázni, ordítani, ha te magad felnőttként se tudsz példát statuálni, felmutatni?

Néma csend,majd odébb mentem mással beszélgetni.

A gyerekektől rengeteg helyen azt várják el a szülők, hogy az ő álmaikat, dolgaikat valósítsa meg a gyermek.

Nem volt sikeres, céltalan?

Nembaj, majd a gyerekre rátukmálja.

Elfeledve azt, hogy egy gyermek van előttük, kifejletlen személyiséggel, egy teljesen külön ember, nem a kicsi klónjuk.

+ők mindent jobban tudnak.

Le kellene szállni a magas lóról és egyenlőként kezelniük a másikat, fiatalabb generációkat az idősebbeknek.

Mert ahol ez megtörtént ott csodálatos dolgok születtek.

Kapcsolatoktól a karrierig.

A családom apai ága nem is tud karrieremről, mert ha tudnának, képmutató, kétszínű se@@nyali lenne a pénzguberálásért. Már felvállalná, hogy van egy másik gyereke is.

Rájuk kell hagyni, te pedig járd a magad útját, ahol kibontakozhatsz!

S alakítsd köreidet is úgy, hogy neked legyen jó, kellemes.

30

2022. júl. 17. 08:22
 5/9 anonim ***** válasza:
Az "emberi tulajdonságok" kategória a te helyed.
2022. júl. 17. 10:46
 6/9 A kérdező kommentje:
4 azta köszönöm a tartalmas, értelmes választ😳
2022. júl. 17. 15:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez a "mai fiatalok!" téma már nem újkeletű. Az ókorból is vannak feljegyzések, hogy az idősek a fiatalokat tiszteletlennek, lustának stb. nevezik. Ez ellen annyit tudsz tenni, hogy leszharod...
2022. júl. 17. 16:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
ez van, ezelőtt is ilyen attitűdjük volt az idősebbeknek és ezután is ilyen lesz a köv generációknak. nem kell vele foglalkozni
2022. júl. 17. 19:50
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat😊
2022. júl. 18. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!