Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ekkora probléma, ha egy...

Miért ekkora probléma, ha egy férfi nem tud/szeret szerelni?

Figyelt kérdés

Mindig is borzalmas voltam férfidolgokban, szerelni meg különösen utálok.

Mégis sokszor megkapom, (jó általában netes Tesztoszteron Tiboroktól), hogy legalább biciklit meg kéne tudnom csinálni: defekt, fékbeállítás.

De nem értem, miért, ha egyszer béna is vagyok, és utálom is.

2022. jún. 28. 09:45
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
69%
Ez akkor probléma,ha pl nincs pénzed szerelőt hívni,vagy van de nem hívod és ott marad a megoldandó probléma.Az is bibi lehet ha pl. a (leendő)párod az apukájától azt látta otthon,hogy szerel és mindent megold.Akaratlanul is összehasonlit vele majd és ebből kisebb viták lehetnek,de ezt ki tudod küszöbölni,ha legalább a szerelő hívását nem halagotod.Az én férjem sem szerelgetős és sokszor inkább szó nélkül megcsinálok apróságokat,de mindig érzem,hogy van bennem egy kis feszültség emiatt, mert közben úgy érzem nem vagyok valami nőies. Szóval nem baj ha nem vagy szerelős,de legalább villámgyors legyél a szerelohoz való elvitelbe/kihívásba :)
2022. jún. 30. 07:05
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
Azért vannak olyan szerelési munkák, amiknek nem célszerű nekiesni magadtól. Például van, ahol garanciavesztéssel jár, ha nem szakember végzi a munkát.
2022. jún. 30. 10:20
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint maximálisan ellene vagyok az ilyen buta sztereotípiáknak. Nem, nem csak a férfiakat, hanem a nőket illetően is.

Egyéniségek vagyunk. Ki ezt szereti, ki azt szereti. Ki az egyik dologban jó, ki a másikban. A legnagyobb hülyeségnek tartom, hogy mindenkire ugyanazt ráerőltessük.

"Mindig is borzalmas voltam férfidolgokban"

Ez a másik dolog, amit baromságnak tartok. Mitől lesz valami férfi, vagy női dolog? Attól, hogy mások, ilyen-olyan szokásokra hivatkozva annak gondolják? Hadd ne mondjam, hány olyan lányról tudok, akikből eredményes programozó, autószerelő, vagy gépészmérnök lett volna, de ehelyett lett inkább közepes színvonalú, befásult szakács, vagy titkárnő. Csak azért, mert amit szerettek volna, az "férfi szakma".

Igen, ilyenkor szoktak előhozakodni azzal, hogy "de hát az őskorban is [...]". Jah. Akkor menten költözzön vissza mindenki a barlangba, mert az őskorban sem volt sem gáztűzhely, sem összkomfortos lakás, sem kábeltévé. De egyelőre a mában élünk. Nincsenek nemhez kötve az egyes tevékenységi körök.

"szerelni meg különösen utálok"

Nem kell, hogy mindenki állandóan fúrjon-faragjon. ;-)

"hogy legalább biciklit meg kéne tudnom csinálni: defekt, fékbeállítás"

Oszt' minek? Ha bicikliszerelő vagy, akkor igen, tudnod kell. Amúgy meg: ott vannak a bicikliszerelők. ;-)

Egyébként nem tudom, miért, de valami hihetetlen divat a bicikliszerelést férfi nemi jellegnek tekinteni, holott ez baromság. Aztán jellemzően az ilyen megmondóemberek azok, akik a számítógépüket meg egy Windows újratelepítés miatt szervizbe viszik. Neem, azzal sincs semmi baj, csak kicsit groteszk, hogy az egyik tevékenységet valami kardinális kérdésnek tekintik, a másikhoz meg nem is konyítanak.

"De nem értem, miért, ha egyszer béna is vagyok, és utálom is."

Nem kell mások véleményével foglalkozni. Ennyi. ;-)

Nem az ókorban élünk. Persze, tök jó, ha bizonyos dolgokat az ember meg tud csinálni, de nem véletlen az, hogy ma már minden szatkerületnek vannak szakemberei, akik azt nagyon magas szinten művelik. És jobb esetben az ember önmaga is valamilyen szakterületet magas szinten művel, amiért pénzt kap. Abból a pénzből meg meg tud fizetni más szakembereket. Ez így működik a fejlett világban.

#6 "De majd ha 2 órás munkáért elkérnek 50 ezret, akkor ne panaszkodj."

De, mert nem annyi a piaci ára.

Én is ennyi erővel mondhatnám, hogy akkor a gyerekedet óránként 100 ezerért korrepetálom kémiából... miért nem tanultad meg te jobban?

De normális körülmények között természetes, hogy a szakszerű munka pénzbe kerül. Én sem ingyen dolgozok a munkahelyemen.

#7 "Csak a tehetősebbeknek fér bele, hogy szervizessel emelteti fel az ülést a biciklin vagy cseréli ki a fürdőszobaajtón a kilincset"

Azért mondjuk 2 évente 5 ezer forint nem vágja földhöz a háztartást. ;-)

És maximálisan egyet tudok érteni azzal, hogy a legrosszabb az, amikor az ember hiúságból megpróbál megcsinálni valamit, amihez nem ért. Persze, ameddig ennek csak ő maga látja kárát, addig az ő problémája. De amikor a kereszteződésben elenged a gyerek, vagy az asszony biciklijén a fék, és beékelődik a kamion alá, azt mondom, hogy talán akkor bölcsebb lett volna szakemberrel csináltatni.

2022. jún. 30. 11:55
 34/38 anonim ***** válasza:
31%
33: ez szép és jó, mindaddig ameddig mindent a nő csinál meg helyetted, mert annyira nem értesz semmihez sem. Hiába próbálod magad nyugtatni, hogy egyáltalán nem baj életképtelennek lenni, de hatással lesz a kapcsolatra. Ezt kár tagadni.
2022. jún. 30. 11:58
 35/38 A kérdező kommentje:

"Oszt' minek? Ha bicikliszerelő vagy, akkor igen, tudnod kell. Amúgy meg: ott vannak a bicikliszerelők. ;-)"

ezt azért is akarom megtanulni, mert vidéken élek, és alig van normális bicikliszerelő, konkrétan 1 van a közelben, ahol "amatőr szinten szerelni tudó" szerelőket kerestek, mikor felmondott az előző szerelő. drágán félig-meddig megcsinálják a dolgokat.

2022. jún. 30. 12:03
 36/38 anonim ***** válasza:
28%
33-as,adogasd már össze egy évig azokat a kis 5-6ezer forintokat😃. Meg a 20-30 ezreket. Alapelvem: amihez engedély kell, ahhoz ne nyúlj, minden más megoldható házilag is. Alkatrész rendelhető, szerszám kapható, videó meg mindenről is van.
2022. jún. 30. 21:28
 37/38 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván nem nekem kell gázt szerelnem, de pl. ha azt mondom a pasinak, hogy légteleníteni kellene a radiátort és az nem tudja, hogy merre van az arra, akkor az elég elgondolkodtató, mert ez nem idegsebészet. Ahogy egy gumi kicserélése, bútor összeszerelése sem az.
2022. jún. 30. 21:45
 38/38 anonim ***** válasza:
0%

Ne izélj XDD

Egy sima,ocska bicót nem tudsz össze rakni?

Egy youtube videóból megtnulható,megértném ha autót kellene szerelni,de egy bicót XDD

Majd ikeás butort össze tudod rakni?

Nem kell gépész diploma hog össze rakj valamit,ami outube videóból kb minden meglehet tanulni

2022. jún. 30. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!