Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet egy traumát úgy...

Hogy lehet egy traumát úgy feldolgozni, ha beszél róla az ember és már akkor visszajönnek neki a képek filmszerűen, nagyon rosszul lesz, hogy nem alszik miatta?

Figyelt kérdés
Fél az alvástól, mert akkor minden élethűbb lesz. Fél a rémálmoktól. Hogyan lehet feldolgozni, ha beszélni se tud róla pánikroham nélkül és hogy ne jöjjön vissza minden?

2022. jún. 19. 21:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Mármint ez addig, amíg nem jutsz el pszichológushoz és valódi segítséget nem kapsz.
2022. jún. 19. 23:01
 12/13 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom ami veled történt, nyugodtan írj privátban ha beszélgetni szeretnél🥺
2022. jún. 19. 23:17
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én olvastam egy tök jó pszicho jegyzetet az ego megküzdesi stratégiáirol, és egyáltalán nem igaz, hogy csak a "beszélni róla" és feldolgozni stratégia létezik. Vannak más lehetőségek is, ezek közt olyanok is, amik mondjuk a tarsadalom szamara elfogadhatatlanok (pl acting out) vagy "éretlen" megkuzdesi stratégiának hívják, pl az elfojtast, de léteznek feloldhatatlan konfliktusok amiknek nincs megoldása, és jól jön mondjuk elkezdeni valami hobbit amibe teljesen elmerülsz, mintegy megkerülve a stresszorral való szembesulest.

Én amúgy mikor így vagyok akkor sorozatokat nézek, podcasteket hallgatok, mert eltereli a gondolataimat, és olyan fáradt leszek, hogy egyből elalszom.

2022. jún. 20. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!