Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ítélkeznek az emberek...

Miért ítélkeznek az emberek ennyire durván?

Figyelt kérdés
Pár napja jelent meg a hír, hogy egy horvát nő a bokorban hagyta csecsemőjét. Nem kellett sok, a Facebookot elárasztották az undorítóbbnál undorítóbb hozzászólások, főleg nők részéről. Ilyen kínzás, olyan kínzás, kivégzés. Amikor anno a kisgyerek földhöz vágta a vemhes szurikátát, akkor is tele volt durva hozzászólással a Facebook, a kisgyereket is földhöz akarták vágni. Honnan fakad ez a sok frusztráció?

2022. jún. 19. 00:00
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Az Egyesült Államokat ne keverjük ide, mert ott más a rendszer, 12 ember egységes döntése szükséges ahhoz, hogy valakit bűnösnek tituláljanak, nem egyetlen befásult bíró dönt, ezért is lehet ott halálbüntetés. Valamint nem minden államban van, és még így is végeztek ki ártatlant, sajnos. Nálunk nem működne a halálbüntetés rendszere, ezért nem is kell ide. Ebbe a romlott (i)gazságszolgáltatásba, ami nálunk van, nem való a halálbüntetés.

2022. jún. 20. 10:35
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Néha, a legvérszomjasabb kommenteket látva nekem is az a benyomásom, hogy egyesek a bennük alaphangon is meglévő gyűlölet kiadására ragadják meg, kvázi ürügyként használják ezeket az alkalmakat. Nem csak arról szól, amit abban a pillanatban elolvastak éppen.

Mondjuk tény, hogy nem a legszerencsésebb húzás pont az ennyire fekete-fehér, erős indulatokat jogosan kiváltó példákkal hozakodni elő. Akkor már inkább jöttem volna az Azahriah-"botránnyal", az súlytalanabb téma, mégis megvolt a lincshangulatot generáló tábora.

2022. jún. 20. 14:32
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
A 22-es megragadta a lényeget. Az apróbb dolgoknál lehet az ilyet kiszűrni, hogy ki az aki csak a szar élete miatt felgyülemlett frusztrációját adja ki ilyenkor. Egy ilyen ügynél viszont, mikor mutatják ahogy a nyöszörgő babát kiemelik a bokorból, bogarak másznak rajta, teli van zúzódásokkal, ki van száradva, ki van hűlve, és egész életét (azt az egy-két napot) pokoli szenvedések között töltötte, minden épeszű embernek a zsebében kinyílik a bicska.
2022. jún. 20. 15:09
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek.

2022. jún. 20. 15:37
 25/29 A kérdező kommentje:

De erről beszélek, hogy ilyenkor is meg kellene őrizni a hidegvért. Ehhez nagy önkontroll szükségeltetik. Elnézést kérek, de ha valaki gyenge ahhoz, hogy olyankat nézzen, amiket írtál, akkor nem kell nézni. Én tudom kontrollálni magam, miért van ez? Fel lehet tenni a kérdést. Talán mert fejben nem esek szét, tudom tartani magam, a helyén tudom kezelni a dolgokat. Valaki patológus lesz, mások beleiben turkál, mégsem megy be aztán a Tescoba, majd kezd kiabálni, mert megbolondult a bél láttán. Szóval fejben kell mindent elrendezni, és egy egészséges mentalitású ember egyáltalán nem fog undorító módon fröcsögni az interneten, meg sehol sem. Talán a hitet lehetne komolyabban venni, és akkor megkönnyebbülne a lélek.

2022. jún. 20. 16:16
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Attól hogy te szociopata vagy és ezáltal érzéketlen, még vannak emberek akiknek valamivel magasabb az érzelmi intelligenciája és az empátiája 🤷‍♀️

A hit meg aztán nagyon segít... Önámítás. Mindenki tudja hogy a hívőkben van a legtöbb gyűlölet.

2022. jún. 20. 16:25
 27/29 A kérdező kommentje:

Érdekes szociopata vagyok akkor, mert még a filmeken is elsírom magam, ha szomorút nézek, mindezt férfi létemre. Az pedig, hogy a hívőkben van a legtöbb gyűlölet, és ezt mindenki tudja, honnan szedted? Vagy tán mindkenkit megkérdeztél, hogy ez így van szerintük is? Így van ez egyáltalán? Megannyi kérdés.

2022. jún. 20. 16:43
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Mindenesetre érdekes az értékrended, ha még egy filmen is elsírod magad, de egy csecsemő szenvedése és halála nem rendít meg.
2022. jún. 20. 18:21
 29/29 A kérdező kommentje:
Mert mint mondtam, fejben tudom kezelni a helyzetet. Plusz ti nők érzékenyebbek vagytok a gyermek dolgokra.
2022. jún. 20. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!