Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ítélkeznek az emberek...

Miért ítélkeznek az emberek ennyire durván?

Figyelt kérdés
Pár napja jelent meg a hír, hogy egy horvát nő a bokorban hagyta csecsemőjét. Nem kellett sok, a Facebookot elárasztották az undorítóbbnál undorítóbb hozzászólások, főleg nők részéről. Ilyen kínzás, olyan kínzás, kivégzés. Amikor anno a kisgyerek földhöz vágta a vemhes szurikátát, akkor is tele volt durva hozzászólással a Facebook, a kisgyereket is földhöz akarták vágni. Honnan fakad ez a sok frusztráció?

2022. jún. 19. 00:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
73%
Mert még vannak jó érzésű emberek, akik nem bírják elviselni az ilyen dolgokat. Mit kellett volna odaírni? Jaj hát megértem, jól tette, nem tudjuk miért tette. Vagy a másik eset, szegény kisgyerek jaj hát ejnye-bejnye, életre szóló trauma neki. Nekem is az hogy ezzel a tróger hulladék generációval kell élnem a bolygón.
2022. jún. 19. 07:41
 12/29 A kérdező kommentje:
Ne ítélj, hogy ne ítéltessenek. Fel kell tenni a kérdést, hogy láthatja-e bárki is azt, hogy mi van a másik ember szívében, lelkében, és megítélheti-e, illetve meg kell-e ítélnie ez alapján. Nem azt mondom, hogy helyeselni kell az ilyen emberek felé, nem kell kiforgatni szavaimat, csupán arra akarok kilyukadni, hogy nem kell magunkból kivetkőzve egyből mutogatnunk a másikra. Nem tudjuk, hogy a másik mit miért tesz. Nehéz volt a gyermekkor? Rossz szülők? Rossz szülői mintázat? Sokat bántották az illetőt otthon, iskolában? Stb. Naponta követünk el hibákat az életben, ki enyhébbet, ki súlyosabbat, de életünk arról kell szóljon, hogy a legnehezebb pillanatokban is meg tudjuk őrizni hidegvérünket, kontrollálni tudjuk magunkat. És ebbe belrtartozik az is, hogy nem ítélkezzünk egyből, főleg nem a legocsmányabb módon, hiszen mi különbség van egy gyilkos és egy másik gyilkos között, aki a vádlottat akarná megölni? Vannak persze emberek, akik szimplán csak gonoszak, nincs különösebb ok, amiért másokat bántanak, és nem érdekli őket (bár náluk is fellelhető a rossz életbeli háttér), de ugyanakkor vannak olyanok is, akik saját maguk is szenvednek tetteik miatt, és egy szenvedő emberbe nem rúgunk bele, hogy mégmélyebbre kerüljön. Egy társadalomnak gyakorolnia kell a megbocsátást, az önuralmat, és akkor nem fog kulturális hanyatlásnak indulni.
2022. jún. 19. 10:00
 13/29 anonim ***** válasza:
81%

"hiszen mi különbség van egy gyilkos és egy másik gyilkos között, aki a vádlottat akarná megölni?"

Mondjuk az, hogy az egyik megtette ezt a borzalmat, a másik meg csak gondolatban, de annyi erkölcs van benne, hogy a gyakorlatban soha nem tudna ilyesmit tenni. (Így gyilkosnak sem nevezheted a facebookon fröcsögőket. Tehát nem "másik gyilkos" ahogy te nevezted, hanem jóérzésű ember aki felháborodik egy gyilkosságon. ) Hatalmas különbség.

Ráadásul aki megtette és ezáltal gyilkossá vált, az egy ártatlan, védtelen lényt ölt meg, akik pedig ennek az embernek nem nevezhető izének a halálát kívánják, azok a gonoszt kívánják eltüntetni a világról, nem az ártatlant.

Mellesleg most te is ítélkezel azok felett akik a nő felett ítélkeznek. Tehát te sem vagy különb.

2022. jún. 19. 11:04
 14/29 anonim ***** válasza:
70%
12. itt nálunk a kultúrális hanyatlás már nagyon rég megindult. Többek között azzal is züllesztették le ennyire a helyzetet fentről, hogy kb tönkrevágták a rendet, jogrendszert és igazságszolgáltatást. A társadalomnak erre szüksége lenne nagyon is, és pontosan ezért is fajulnak ide a dolgok, mivel sérül az igazságossághoz való jog. Meg lehet nézni jóideje a híreket, milyen dolgokat úsznak meg milyen emberek, ügy se lesz vagy felmentik, szándékosan kiskapuzós törvényeket hoznak, rendőrség lassan már csak papíron létezik. Na ezért kezdenek elfajulni a dolgok, és már csak idő kérdése hogy elszaporodjanak az önbíráskodások. Mert más nem marad, és ettől is egyre frusztráltabb mindenki. És ez fentről jön mind, ezek a hatások, gyanítom részben szándékosan is. Nagyon beteggé kezd válni ez a társadalom, de meg is vannak rá az okai.
2022. jún. 19. 11:29
 15/29 anonim ***** válasza:
73%

Jajj persze, szegény lelkecskéjük...Pontosan miért is érdemelne bármi jóindulatot az a kis rohadt takony, aki szarik a szabályokra és megöl egy kisállatot, az a féreg “nő” meg pláne, aki kínok között hagy meghalni egy ártatlan kisbabát? Ha nem kell neki, eleve védekezni kéne. Ha mégis összejött, van abortusz. Ha az sem megy, akkor pedig örökbe lehet adni vagy betenni a nyilvános inkubátorokba. De megölni semmilyen körülmények között NEM elfogadható.

Vannak kérdések, amikben gusztustalanul ítélkeznek az emberek, pl gyerekvállalás (miért szült, ha nincs legalább két ház ára megtakarításban, miért nem készült fel az élet minden percére, miért ilyen fiatalon, miért ilyen idősen stb stb), párkapcsolat (miért volt sok partnere, miért nem házasok, miért ekkora a korkülönbség stb), politika (ezt szerintem ki sem kell fejtenem) ésatöbbi.

De ezek marhára nem ugyanazok, mint az ilyenek, amik egyértelműen nullák. A csecsemőgyilkosoknak én simán visszahoznám a halálbüntetést, más, civilizált országokban is van (pl USA). És nem, nem lesz gyilkos sem a bíró, sem a kivégzőosztag.

2022. jún. 19. 13:11
 16/29 anonim ***** válasza:
23%
Kérdező, mélységesen egyetértek veled. Itt is kiderült milyenek az emberek 90%-a.Ez annyira szomorú! Örülök, hogy nem tartozom közéjük.
2022. jún. 19. 15:44
 17/29 anonim ***** válasza:
75%

16, szerintem is tök gáz hogy az emberek 90%-a nem támogatja a csecsemőgyilkosságot :( Mennyivel jobb világ lenne ha mindenki megölné a gyerekét.

Milyen szemetek hogy szegény nőt bántják mikor ilyen jó tettet hajtott végre amit mindenkinek követni kéne.

2022. jún. 19. 16:06
 18/29 anonim ***** válasza:
31%
Szerencsére én jó ember vagyok mert mindenki szeret osztályomból és bioszból is dicséretes ötös vagyok és remélem hamar mindenki olyan lesz mint én egy értékes tanú a társadalomban.
2022. jún. 19. 16:09
 19/29 anonim ***** válasza:
46%

Na Mártisszimá húzz

innen, a saját kis öntömjénező hülyeségeiddel együtt. Remélem senki se lesz ilyen szánalmas. Amúgy utálnak azért hívnak mártírnak.

2022. jún. 19. 16:28
 20/29 anonim ***** válasza:
24%
Az ennyire ítélkező emberek frusztráltak,utálják a saját életüket,utálják egymást.A durva ítélkezés lehetőség arra,hogy a társadalom által elfogadottan gyűlöljenek valakit.És nem,nem arról van szó,hogy az ilyen tettet helyeselni kell.
2022. jún. 20. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!