Igaz lehet az, hogy mi, magyarok a törökökkel és japánokkal/koreaiakkal állunk szoros eredet-kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Ha jó tudom, a törökök is ezt tartják, hogy a türk népek, a magyarok és a japánok-koreaiak rokon népek. Nyelünket tekintve a magyar valóban közelebb áll a törökhöz, mint a finnhez. És sok köztünk a hasonlóság. Én mondjuk személy szerint a japán nyelvben is látok hasonlóságot a magyarhoz képest, a koreai pedig első hangzásra olyan, mint a török. Emellett ők is vezektéknév-keresztnév sorrendben írják a nevüket. Lehetséges, hogy mi mind a négyen az Uráltól indultunk útunknak?2022. jún. 17. 19:58
11/14 anonim válasza:
10, ez nagyon szuper! Végre valaki aki nem az internet alapján állít, vagy az alapján amit az MTA -mint te is említetted- tett közzé már évekkel ezelőtt. :)
12/14 anonim válasza:
Köszönöm :)
Igazság szerint írok egy történelmi regényt, amely a XIII. században játszódik Magna Hungariában a mongol hódítás idején, így a kutatás végett akarva-akaratlanul tudomásomra jut ez és az. És tudod, mi a legszebb és egyben a legelkeserítőbb? Az, hogy minél többet megtudsz, annál inkább rájössz, milyen keveset is tudsz valójában.
Egyébként nekem megvan a Tárih-i Üngürüsz nevű könyv, ha teheted, vedd meg, és olvasd el. Elképesztő dolgokat leír.
13/14 anonim válasza:
12. "Rájössz milyen keveset tudsz" és még tudod mire? Mennyi minden hazugság van a tankönyvekben. :)
14/14 anonim válasza:
Ezért nem a tankönyvekből kell tájékozódni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!