26 éves fejemmel hány éves korig tegezhetem vissza az embereket?
Én úgy 50-ig szoktam, ha fiatalos. Ha már őszes akkor nem feltétlen.
Persze ez függ attól, hogy épp milyen szituációban vagyok, de egy teljesen átlagos szituációt nézzünk, pl. kutyasétáltatás közben "összeütközöm" valakivel. (Éppenséggel nincs kutyám, csak szemléletés képp)
ha ő letegez, én visszategezem.
kivétel a valóban idősebbek, akik láthatóan már nincsenek olyan jó erőben
de 50 körüliként ő is felnőtt, meg én is: amilyen tiszteletet ő ad nekem, olyat kap tőlem vissza.
az a tapasztalatom, hogy az életben ilyen hozzáállás kell, különben nem fognak komolyan venni.
Nálam egyszerű a szabály, aki engem letegez, azt mindenképp tegezem, nem divat a csendőrpertu és ha megsértődik, mert letegeztem, érdemes lenne elgondolkodnia, hogy ő vajon miért nem mutatott tiszteletet azon a módon, ahogy elvárja.
Informális közegben tegeződök (pl ha kikérek egy italt egy bárban, kommentekben, vagy edzőteremben).
Formális közegben alap a magázódás (orvosnál, kormányablakban).
Ahol hatalmamból adódóan (például előadóként) én vagyok magasabban, ott kezdeményezem a tegeződést közös megegyezéssel, ahol nem, ott megvárom, hogy felajánlják (például munkahelyen új belépőként).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!