Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális, ha már 20 évesen...

Normális, ha már 20 évesen egyfolytában visszavágyódom a múltba?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a múlton már nem változtathatok, de egyszerűen nagyon hiányzik 2015-2019, a régi osztályom, az akkori nyarak stb.

A mostani időszak egy szívás. Már kb 2 éve depressziós vagyok a magány miatt, több "barátom" is otthagyott.

2022. jún. 10. 18:50
 1/8 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem teljesen normális, mondjuk én egy olyan korba mennék vissza, ahol még nem függtünk ennyire a technológiától. Hanem még normális emberi kapcsolatok voltak
2022. jún. 10. 18:57
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Normális 20 évesen depressziósnak lenni és a gyerekkorba vágyódni? Nem, most van az a rész amikor felépíted a saját életedet és kialakítod a személyiségedet, élményeket és tapasztalatokat gyűjtesz. Senkinek sem csúcsosodik ki ténylegesen az élete a középsuliban, onnan még rengeteg hely van a továbbfejlődésre.
2022. jún. 10. 19:00
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

"Már kb 2 éve depressziós vagyok a magány miatt, több "barátom" is otthagyott."

Miért hagytak ott? Mi az ok? Talán nem tudtak téged elviselni? Vagy ha semmi ok, akkor ők nem is voltak barátok, vagy szimplán mindenki éli a saját életét. Te is tehetnéd ezt az önsajnáltatás helyett. Most miért kergetted magad bele a depresszióba?

A jelenből kéne kihozni a maximumot. És nem, nem normális, ahogy viselkedsz. Egy 20 évesnek új barátokat kéne szereznie, bulizni, élni az életét, nem Gyk-n picsogni..hogy jaj..x és y évben minden jobb volt. Most a jelenben mit teszel azért, hogy jó legyen az életed?

Szerezz új barátokat, járj el ismerkedni, túrázni, sportolni...stb.

Csak saját magadat betegíted meg, ebből egy pszichológus se fog téged kirántani, mert beletemetkezel a múltba, a jelennel meg elfelejtesz foglalkozni, pedig most van rá lehetőséged arra, hogy élj, változz, szórakozz.

De hát a te életed, azt csinálsz, amit akarsz. Önsajnáltatással és sírással nem mész semmire.

"A mostani időszak egy szívás."

Mert azzá teszed!

2022. jún. 10. 19:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha régen jobb volt mint most akkor csak természetes hogy az ember visszavágyik a multba. Velem is előfordul, pedig én se vagyok idős.
2022. jún. 10. 19:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Amíg egy suliba jártunk addig voltak "barátok", ha kellettem többször is segítettem különféle helyzetekben, miután mélyponton volt a másiknak ha konfrontálódott másokkal megvédtem, de miután elballagtunk le se sz rt egyik se, még ha én érdeklődtem is utánuk.. ok 100% nem volt rá..
2022. jún. 10. 19:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"ok 100% nem volt rá."

Oké, akkor úgy fogalmazok, hogy végre te is megértsd: Ők csak kihasználtak téged, te pedig hagytad magad. Nem voltál fontos nekik. És szerintem erre magadtól is rájössz, ha objektíven újra elolvasod, amit írtál az 5. válaszodban. Egyoldalú volt ez a "barátság". Te azt hitted, hogy ők barátok, de ők csak kihasználtak téged és te, mint naív el is hitted nekik, hogy ők milyen jó barátok.

Remélem így már érted az egészet. Szóval, ezek után is vágyódsz olyan emberek után, akik téged csak kihasználtak?

2022. jún. 10. 19:46
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem vágyódom természetesen, csak leírtam. A korszak hiányzik.
2022. jún. 10. 20:25
 8/8 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem bizonyos mértékben normális, mindenkinek eszébe jut, hogy milyen jó volt gyereknek lenni, gondtalanabb, lazább volt az ember élete . (már akinek szép gyerekkora volt) Hogyha közben teszed a dolgod a jelenben, semmi baj nincs ezzel. De azért 20 évesnek lenni is nagyon klassz, az egyik legjobb életkor. Már felnőtt vagy, de azért még előtted van minden, nem untál bele az életbe. Élvezd ki ezt a kort is, mert később erre fogsh úgy emlékezni, hogy de jó volt.
2022. jún. 11. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!