Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan kezeljem azt,mikor a...

Hogyan kezeljem azt,mikor a többiek állandóan lekicsinylenek,meg kigúnyolnak,a későn érő kinézetem miatt?

Figyelt kérdés

Heló!Ez a kérdés inkább igy lenne,hogy vagyok én,egy 23 éves srác.Főiskolás.Külsőre valójában sokkal fiatalabbnak tűnök,és azt érzem hogy ez miatt le vagyok nézve és lekicsinylenek az emberek alapból.Gyakorlatilag mindenhol és sokak szerint tényleg úgy nézek ki,mintha 17-18 lennék.És ez kezd zavarni.Pedig nem felvágásból mondom,de szerintem sokkal értelmesebb vagyok,mint az átlag tömeg birkák,akik csak élik a sablonos életüket folyamatos hazugságokban,posztolva a hamis élményeket különböző szociál médiai platformokon,bebasznak és azzal menőznek,hogy ő mennyit hányt stb.És ilyen emberek vesznek körbe.Alapból nem zavar,mert én tiszteletbe tartom az ő életterüket,meg amilyenek.Titokban valamelyest lenézem őket ezért,de sosem nyilvánitom ki szerintem.De azt érzem,hogy ha velük beszélek,vagy csupán nem kell beszélnem,elég ha néha nem verbálisan is kimutatják,mintha csak egy kikurt 17 éves gyerek lennék.És ez jön le,majdnm minden alkalomkor.De a mindennapokbann is.Most ezzel mit lehet kezdeni?Egy ideje növesztem a szakállom,de úgy nézek ki vele,mintegy lecsúszott Curt Cobain junkie.Bármit veszek fel,olyan a tekintetem ténylegesen,mintha tizenéves lennék.És nem érzek semmiféle egyenrangúságot a többiek részéről.

Ti mit csinálnátok helyemben?

Köszi előre is!

#haverság #iskolatárs #későnérőség
2022. jún. 8. 16:32
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Leszünk együtt borzasztóak? :D
2022. jún. 8. 17:50
 12/20 anonim ***** válasza:
Isten mentsen tőled.
2022. jún. 8. 18:02
 13/20 A kérdező kommentje:
Na most ki is volt a borzasztó? xdd
2022. jún. 8. 18:03
 14/20 anonim ***** válasza:

"a későn érő kinézetem miatt"

Öregedj meg! :)

(Ezt a folyamatot gyorsíthatod piálással, drogozással, nem alvással, stb., de ezeket nagyon nem ajánlom!)

2022. jún. 8. 19:11
 15/20 anonim ***** válasza:

Hát... én 33 évesen is max 25nek nézek ki és az elmúlt éveim tapasztalata, hogy egy kis idő elteltével a primitív agyúak szemében céltábla vagyok munkahelyen.

Jól eldumálok mindenkivel, kedves vagyok, de ennek ellenére is. "be-be kopog az ajtón egy rohadt alma" és már kész is a baj.

Talán én vagyok sértődékeny, amit nem mutatok ki, de belül őröl egykét megjegyzés. Nálad is ez lehet a baj. A fiúk piszkálják egymást. Van aki veszi a lapot és belemegy a játékba, de engem sem érdekel ez az adok-kapok. Nekem erre már nincs energiám. VAgy azt csinálod, hogy beletörődsz és leszarod, vagy menekülsz, egy jobbnak vélt közegbe, de ugyanezt megfogod kapni ott is. Magyar honban ez a módi. A látszólag gyengébbeket esetlenebbeket, furákat úgy kinézik, mint az általános iskolában a leggyengébb láncszemet. Ameddig ujjal mutogatnak rá, addig a saját bajukat elfelejtik, mert csak az ilyen akinek problémája van a magánéletében. Illetve nem nőttek fel agyilag(még gyerekszinten vannak). HA visszaszólsz nekik jogosan, kifognak nevetni. Neked is ezt kéne. Nevetni rajtuk. Végtére is, milyen hatással vannak ezek az emberek az életed alakulására? 1-2 hétig nem látod az embert már homályosan emlékszel az arcvonásaira. Pár hónap múlva méginkább. 1-2 év után ha meglátod az utcán ismerősnek tűnhet és talán vissza is emlékezel honnan ismered, de nem vagy benne biztos valóban ő az. Ennyire jelentéktelenek!

2022. aug. 6. 22:04
 16/20 anonim ***** válasza:

"Magyar honban ez a módi."

Ennek a világon semmi köze ahhoz, hogy melyik országban élsz. Egyáltalán milyen összehasonlítási alapod van? Mennyi ideje élsz Magyarországon és (ugyanilyen idősen, ugyanilyen fejlettségű személyiséggel!) mennyi időt éltél melyik másik országban?

2022. aug. 8. 10:21
 17/20 A kérdező kommentje:

Egyetértek 15-ös.

Egyébként én is észrevettem ezt,hogy a himnemű egyedek valamiért piszkálják egymást.Nem tudom honnan ered ez meg miért van,de nekem semmi energiám ilyen gyerekes játékokra.Szóval én azóta már full leszarok mindenkit és megoldódott végülis ez a fajta problémám.

16-Szerintem csak az számit,mert az átlag inteligenciát nagyban befolyásolja az állami iskolázottság,a tanárok és az átadandó tudás minősége.Az hogy milyen egy adott ország tanitás rendszere kritikusan számit.Volt már iilyen vitám egyszer.De például nézz meg egy svéd vagy Izlandi társadalmat inteligenciában és nézz meg egy Sierra Leonei társadalmat inteligencia szinten.

Ugye érződik azért a különbség?

Most parasztosan fogalmazva:ahol sok a hülye,ott valószinűleg nem elég magas az oktatás rendszer.És hát a magyarországi oktatás az valljuk be.....

Szóval ebben is igazat kell adnom 15-nek.

2022. aug. 11. 14:46
 18/20 anonim ***** válasza:

"az átlag inteligenciát nagyban befolyásolja az állami iskolázottság"

Előbb talán nézz utána, hogy egyáltalán mi az az intelligencia. Semmi köze az iskolázottsághoz.

"az átadandó tudás minősége"

?????

Átadandó tudás mondjuk a szorzótábla. Szerinted milyen minőségbeli különbségek vannak a magyar meg az izlandi szorzótábla között?

"nézz meg egy svéd vagy Izlandi társadalmat inteligenciában és nézz meg egy Sierra Leonei társadalmat inteligencia szinten. Ugye érződik azért a különbség?"

Nem, nem érződik. Egyikre sincs rálátásom. De ha abból indulunk ki, hogy egyáltalán mi is az az intelligencia, akkor belátható, hogy nincs különbség: mindegyik társadalom nagyja a 100-as IQ körül van, és mindenhol vannak zsenik is meg hülyék is ugyanúgy.

2022. aug. 12. 11:15
 19/20 A kérdező kommentje:

Nyilván mindenhol vannak zsenki meg hülyék is én nem ezt mondtam hogy nincs.Megoszlik azért igen.

De a nevelés meg a tanitásrendszer ami alapvetően befolyásolja hogy milyen ember lesz belőle később.Az hogy vkinek alap 105 IQ-ja van az ad egy képességet arra neki hogy "inteligensé" váljon,de lehet valaki 130-as IQ-val egy iszákos segg hülye is.(mint te)Csak viccelek...

Ez a baj hogy te csak mértékegységként tekintesz erre a

dologra,az inteligenciára.Pedig nyilvánvaló,hogy az inteligenciának az csak egyik rész.Jelen van még az EQ is.De ebben a kontextusban az inteligencia több mint puszta mértékegység.Az egy társadalmi,szociális,életmódbeli képesség a mindennapokban.Az hogy hogyan viszonyulsz a többiekhez.Képes vagy e látni,gondolkodni a másik ember agyával.Bele élni magad.Elgondolkodni azon hogy amit teszel,az mindenkinél úgy működik e vagy sem.Egyszóval ez egy képesség,amit az iskolában kell(ene) erősiteni és gyakorolni.Szóval nem csupán egy mértékegység.Mint mondtam,lehet valaki 130-as IQ val egy idegesitő egoista barom.És lehet valaki 85 IQ val egy békés és jó szándéku ember.Én csak azt mondom,hogy ez az IQ amit te értesz,ez ad egy kiinduló pontot arra hogy hogy olyanna váljon valaki amit az előbb leirtam.Ha magas az IQ-d Nagyobb eséllyel leszel egy "inteligens" ember a mindennapokban.Ha alacsonyabb,az sem feltétlen jelenti hogy nem lehetsz az,csak nehezebben kapsz rá majd.De minden a tanitáson múlik,mert mint máár irtam,ez nem csupán egy mértékegység hanem egy képesség amivel egy magasabb emberi minőség érhető el.

Egyébként hogy másban is vitázzak veled,Megmérték az afrikai országok IQ-ját 2006-ban és bizonyitott tény,hogy alapvetően 70-90 között mozog nyugat afrikai országoktól a keletig.Szóval erről ennyit.Alapvetően megoszlik a te IQ-d országonként.Csak ne kérd tőlem számon a forrást mert nem mentettem le.

Na meg az átadandó tudás sem az hogy megtanulja a pistike hogy 2X4 az 8 meg hogy afganisztanban hogy hivták a nem tudom milyen uralkodót.Ezek csak adatok amiktől nem lesz feltétlen egy ember az amiről beszélünk.Maximum csak egy két lábon járó szótár.

Egyszerű emberségről beszélek amit tanitani kellene.Igazságosságot.A képességet hogy toleráljak és gondolkozzak más ember agyával is.De neked gondolom ezek a kifejezések túl boomer unalmas dolgok amik valamikor a múltban léteztek csak és már rohadtul ne mmenők vagy irrelevánsak(bár nem tudom miért lenne az hiszen most irtam le hogy miért fontos)Ha ezt nem látod át vagy nem akarod át látni én azon nem tudok segiteni.Én csak azt mondom amit ÉN látok és szerintem fontos lenne ez a képesség egy jól működő civilizáció fenntartásában.

2022. aug. 12. 16:13
 20/20 anonim ***** válasza:
pár éves tesztem alapján nekem 144 az IQ szintem, de ez az IQ csak a probléma felismerést és megoldás jelenti egyes feladatokban. A műveltség és IQ két különböző dolog. Tehát ugyanez igaz lehet a magas IQ szintű emberre, hogy keveset tudhat műveltségileg, mint egy kevesebb IQval rendelkező.
2022. aug. 13. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!