Akik voltak valaha Erasmus program részesei. Miben változtatott meg benneteket a kinti félév?
Erasmus= fél év egy partneregyetemen.
Hogyan tudnád összefoglalni? Milyen érzés volt egy nemzetközi közegben lenni?
Tulajdonságokban, emberileg,bármiben változtál e?
Hogyan tudnád leírni az Erasmusod? Milyen értékekkel jöttél haza amit magadról tanultál?
Rengeteg mindenben. A teljes önállóság amikor tényleg saját magadra vagy utalva, és mindent magadnak kell elintezned, az hogy bármikor bárhova szó nélkül elmehetsz (marmint meg a szuleidnek se mondod el hogy mész bulizni vagy barhova) az hogy hogyan lásd el saját magadat, hogy nem várható el mástól hogy főzzön, mosson, takarítson. És nem utolsó sorban, életreszolo kalandok, hogy egyszer élünk és igenis csináljuk meg, menjünk el ide, próbáljuk ki azt. Rengeteg de Rengeteg külföldi barátom lett, akikkel azota is tartom a kapcsolatot:)
Hollandiába, Amsterdamba voltam
Amúgy itt mindenki dedós?
Önállóságot már azzal is megtapasztalsz ha egy nyárra lemész melózni a Balatonra...
Az meg pont nem önállóság hogy anyádék+állam pénzén héderelsz 2000 km-rel arrébb 🤣
Inkább írjátok le az őszintét: a holland/belga fű/ eki/speed/ gomba jobban esett mint a hazai, és jó volt úgy bemindenezve kefélni hogy nincs a szomszéd szobában öcséd vagy épp szüleid 😂
Akkor menj ki egy idegen orszagba egyedül félévre😃 kicsit más mint pár hónap balatonon ahonnan felulsz egy vonatra és hazajossz ha valami nem oké 😃 nem szeretném hogy megtapasztald hajnali 3kor 21 éves nőként azt hogy lekested az utolsó buszt aznapra és 50kmre laksz, várnod kell a taxira, és nincs ott anyuci meg apuci aki lemegy érted a Balatonra, és nincsen hajnali 3kor vonatod se, de gondolom valami kis 20 éves páva vagy, akinek Belgiumrol és Hollandiárol egyből a drog jut eszedbe. Udv: sose szívtam semmit:))
11es voltam
Jajjistenem, mert Belgium az aztán a VADON 🤣
Felülsz egy Flixbuszra és bumm, 6-7 óra alatt itthon vagy.
A nyáron pl mentem Szlovéniába 1 hetet sátrazni.
Ha az ember tud középszinten angolul akkor az égvilágon semmi kihívás nincs ebben.
Mi a kihívás?
Kiguglizni hogy hogyan kell külföldön EU állampolgárként ideiglenes lakcímet bejelentetni?
Vagy hogy hogyan kell eurocentekkel számolni a boltban?
Tiszta dedó ha ez valakinek ilyen életreszóló kihívás 🤣
"nem szeretném hogy megtapasztald hajnali 3kor 21 éves nőként azt hogy lekested az utolsó buszt aznapra és 50kmre laksz, várnod kell a taxira, és nincs ott anyuci meg apuci aki lemegy érted a Balatonra, és nincsen hajnali 3kor vonatod se, "
Tündérbogyó, azt mond el nekem hogy ehbez mi a lószerszámért kell kiutazni Belgiumba, ami amúgy Európa LEGMAGASABB népsűrűségű és legkisebb területű országainak egyike, ergo valszeg legszarabb esetben is 2-3 órát kell várnod éjjel a buszodra vagy vonatodra hogy hazajuss az albidba.
Itt Magyarországon ezerszer gázabb helyzetekbe kerültem már. Kezdjük azzal hogy 14 évesen elvesztettem anyámat, 18 éves korom óta meg egyedül élek nulla anyagi támogatással apámtól. 15 albérletben laktam az utóbbi 6 évben, költöztem totál egyedül Budapestről Szegedre, Szegedről Esztergomba, Esztergomból Pécelre, Pécelről Budapestre, beiratkoztam képzésekre, munkahelyeket váltogattam, mindent tök egyedül intézek.
Ha meg az önállóságnak az a próbája hogy "mit csinálsz ha lekésed az utolsó buszodat éjjel" akkor arra az a válaszom: megoldom.
Konkrétan volt már hogy túrázgattam a Börzsönyben, utolsó buszomat lekéstem Királyháza felől, és elkezdtem stoppolni. Bumm, 20 perc után megoldódott.
És érted, kinn voltam Diósjenőtől 8 km-re az erdőben.
Mi a legrosszabb ami történhet? Le kell gyalogolni 8 km-t?
Bármikor.
Szóval nem igazán értem mire vered a melled, de te annak a fajta lánynak tűnsz aki halálosan büszke magára attól is ha a telefonját magától képes beállítani repülőüzemmódba és képes rendelni angolul a mekiben 🤣
Amúgy nem talált, a páwáktól elég messze állok.
Az emberek első ránézésre ilyen "rókernek" mondanának.
Simán csak tudom hogy mi a 19-25 éves erasmusosok fő motivációja nyugat európába menni:
-drogok
-bulikázás
-kefélés vadidegen "egzotikus" nációkkal anyuék tudta nélkül
Ennyike.
Sajnalom anyuakadat de, Kezdjük ott hogy nem Belgiumban voltam, de nem fogok lesullyedni a szintedre. Úgy látszik agyilag meg egy 10 éves szintjén vagy aki így gondolkozik, majd felnosz egyszer, vagy nem:)
5 éve vagyok kapcsolatban, amíg erasmuson voltam se csaltam meg senkivel a barátomat köszi😃
Rövidebben is leírhattad volna hogy "kifogtyam az érvekből, durcásan kivonulok". Láthatóan nem érted az érvelés fogalmát.
Szia neked is
#17 sajnállak, hogy neked nem volt lehetőséged erasmusos diáknak lenni.
"Simán csak tudom hogy mi a 19-25 éves erasmusosok fő motivációja nyugat európába menni:
-drogok
-bulikázás
-kefélés vadidegen "egzotikus" nációkkal anyuék tudta nélkül"
Amiket te írsz, ahhoz nem kell egyetemistának lenni, pályázni, vizsgázni. Egyhetes nyaralás alatt is megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!