Benne van az összefogás választási programjában, hogy milyen változtatást terveznek az adózásban ?
Konkrét százalékokra, adósávokra gondolok. Vagy ezeket majd csak a választások után gondolták ismertetni ?
A számok nélküli duma, hogy igazságosabb adózás, meg kedvezmények a rászorulóknak nem nagyon érdekelnek mert választás után majd úgy magyarázzák ahogy akarják.
A világbajnok áfa kérdésében is csak azt hallottam hogy orbán hibája, de azt senki sem ígérte hogy csökkenteni fogják.
"A világbajnok áfa kérdésében is csak azt hallottam hogy orbán hibája, de azt senki sem ígérte hogy csökkenteni fogják."
Kimondták világosan és egyértelműen, több alkalommal is, hogy a gazdasági helyzet nem teszi lehetővé a csökkentését, így maradni fog a 27% a következő ciklusban is. Egyedül az alapvető élelmiszerek áfáját akarják csökkenteni, azt pedig számszerűsítették, 5%-ra a 4 év alatt.
Azt mondja az összefogás hogy orbán és a haverok milliárdokat vettek ki a költségvetésből. Azt ígéri az összefogás hogy nem fognak lopni.
Nekem ebből az jön le, hogy megmarad egy csomó pénz a kasszában.
Szóval megtaláltam a forrást az áfa csökkentésre.
Eddig a 27 százalékos áfa volt a szálka az ellenzék szemében. Fékezi a gazdaságot, minden baj forrása stb.
"Szóval megtaláltam a forrást az áfa csökkentésre."
Ez nem így működik, rengeteg mást be akarnak vezetni, vagy más adókat csökkentenének. Például 50%-os fizetésemelést ígérnek a tanároknak, amire szintén elő kell teremteni a pénzt. Nem lehet mindent egyszerre megcsinálni, és jól teszik, hogy nem ígérgetnek meg felelőtlenül mindent.
Bemutatanad a fidesz valasztasi programjat az adozasra vonatkozoan?
Bocsi. Bemutatnad nekem a fidesz BÁRMILYEN programját?
Mi a jó választási program ? Amivel választást lehet nyerni.
Ha a fidesz egyetlen szlogennel képes legyőzni az összefogott ellenzéket, akkor ez egy jó választási program.
Mennyire megalázó már, hogy a fidesz egy mondatos üzenetére várhatóan többen szavaznak mint az ellenzék többszáz oldalas programjára.
Vajon miért ?
Nem ez volt a kerdesed. Az ellenzeknek legalabb van programja, amit esetleg szamon lehet kerni rajtuk 4 év mulva. Te konkretumokat kerdeztel az ellenzek programjarol, mikozben a kormamypartnak egy mondata sincs. Azon kivul hogy Legyen béke. Attol nem lesz olcsobb az 500 Ft os kigyouborka a Tescoba.
Tehat kivancsi lennek a valaszodra, ha mar igy szamonkered a masik oldalt.
A fidesz szándéka nyilvánvaló volt az elmúlt években is.
Alacsony egykulcsos SZJA és magas ÁFA.
Az adócsalás nemzeti sport, bejelentlek minimálra a többi zsebbe, vagy nem kérek számlát úgy olcsóbb.
Az EON, a gázművek, a tesco és a benzinkút beszedi az adót mindenkitől. Ott nem tudsz egyezkedni. Aki többet fogyaszt többet fizet.
Ez várható az elkövetkező években is. Minek ezt ismételgetni.
Az ellenzék leírja hogy sok mindent másképp akar csinálni, de a lényeges kérdésekben a számszaki adatokban ködösít. Bár az előbb azt írta egy kommentelő, hogy az 27 százalékos általuk sokat szidott világbajnok áfán nem akarnak változtatni. Végre egy konkrétum.
De mi lesz a többi adóval ami az embereket közvetlenül érinti ? Ezt jó lenne tudni még a választás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!