Csak engem zavar, hogy már szinte mindenhol fotózkodni kell?
Fú nekem eleve a mutogatás része kiakaszt ami a socal media-ban zajlik.
Fogyasztói tarsadalomban élünk, és vagy mi fogyasztunk vagy sajat magunkat próbáljuk "fogyaszthatóvá tenni" mások számára, mert próbaljuk eladni magunkat mint barát/barátnő, mint munkavállaló, mint akinek bejött az élet, mint aki boldog, mint aki tudja és átélte stb.
Az alapja igaz, de ami ezekből ilyen honlapokon látszik az a jéghegy csúcsa. És olyanra faragják amilyenre szeretnék.
A te peldáddal nekem nem is a fotózással lenne baj, hanem az hogy tulajdonképpen a reklám része leszek. Más csinálni egy képet a csapatról azért hogy ország-világnak megmutassuk hogy nekünk milyen jó, meg más képet csinálni csak a csapat tagjainak, hogy eltegyék emlékbe, hogy na ilyet is átéltek.
Hát, engem az zavar, ha szaksegítséget kérek pl étrendben és a segítőm az egész folyamatot feltöltené Instára, Facebookra, képekkel dokumentálva. Nekem ez idegen. Nem szelfizik a pszichiáter a border-lineos páciensével. Nem szelfizik a háziorvos Erzsi nénivel, aki a magas vérnyomása miatt jár hozzá. Nem szelfizik a sebész Juli nénivel, mielőtt kiműt belőle egy petefészek cisztát. Akkor miért akar szelfizni valaki a páciensével miután az lefogyott a segítségével?
Én a Facet úgy állítottam be, hogy csak az lássa, akivel közelebb állunk egymáshoz és ők is szeretik látni, hogy merre járok, én is őket. Nyilván nem minden másodpercemet rakom fel, de kirakom az érdekesebb pillanataimat és tudom, csak az látja, aki fontos nekem és akit érdekel.
Engem is zavar. Ha pl családi vagy szűkebb baráti eseményen van fotózás akkor azt még úgy ahogy tolerálom. Viszont amikor tudom hogy face-re kikerülés a koncepció, akkor inkább kimaradok belőle, ha van rá mód.
Irónikus hogy az átlagember mennyire aggódik a lehallgatáson, megfigyelésen és adatgyűjtésen, holott ugyanez az átlagember önként és büszkén tölt felfelé az internetre minden adatot magáról és a saját környezetéről is. Azt hiszem ezt hívhatjuk jól sikerült kondícionálásnak is "a háttérhatalom" (lol) által...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!