Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A tömegek még soha nem táplált...

A tömegek még soha nem tápláltak annyi üres hazug önámító illúziót önnön fontosságukról mint éppen korukban (Ortega)? Ez így lenne?

Figyelt kérdés
2022. jún. 1. 20:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szerintem jó amit megfogalmaztál.Én a Bibliával érvelek mindég.A Biblia tulajdonképpen arra figyelmeztet ,hogy az intelligencia két irányba tud fejlődni.Az egyik a jó( visszafogott társadalom) ,a másik a rossz ( szabadosság, önzőség).Na most itt a bibi az ,hogy ha rossz irányba fejlődik az intelligencia akkor az csak idő kérdése és kiírtja magát.Mi a tudást és a tehnikákat rosszra fordítottuk.Elsősorba kényelemre, ami végett egyre rosszabb társadalom alakul ki.Ahogy én látom a mai modern világunk nem tud fennmaradni ilyen nagyságrendben, ráadásul a természetbe se illik bele a fejlődésünk, ehhez egyre rosszabb ,kényelmesebb társadalom alakul ki, aminek semmi jövőt nem ígérek.Ne nekem legyen igazam, de szerintem egyre durvább idők jönnek majd annak érdekében ,hogy ezt a kényelmet fenn tudjuk tartani, és ennek úgy a bolygónk ,úgy az ember megfogja inni a levét.Ennek már a jelei megmutatkoztak.
2022. jún. 1. 20:27
 12/21 anonim ***** válasza:
Nekem is tetszik a felvetés. Az öntúlértékelés oka meg a xx. század második felének szoft-balos egyenlőségi ideológiája lehet, ami évtizedek óta sulykolja az emberekbe, hogy mindenki egyformán nagyszerű és értékes, egyéni teljesítménytől, felelősségtől és mindentől függetlenül. "Valósítsd meg önmagad", "teljesítsd ki önmagad", még akkor is, ha egy műveletlen, lusta, egoista tahó vagy! Rendkívül progresszív.
2022. jún. 1. 20:49
 13/21 anonim ***** válasza:

Ennek elsősorba azzal van a baja ,hogy a legtöbb dolog értelmetlen.A társadalommal bizonyos értelemben foglalkozni kéne, hogy ne szüljön ki értelmetlen marhaságokat.A semmittevésből fakadó marhaságok, mint nem tudom én rappzene miatt ölik egymast ,vagy falra firkálnak, rongálnak, esetleg divatból öncsonkítanak,stb.Ez mind mind abból fakad ,hogy az emberekkel nem foglalkoznak.Holott az embernek ,vagy egy gyereknek célt kellene adni az életének.Értelmet, hogy érdeklődés felé forduljon, ne a butaságok felé.De ehhez mindég a középosztány a felelős, hogy a fenlövekvő generáció mit kap tőlük.Illetve mi folyik a hétköznapi életben.

Én úgy gondolom ezen már nem lehet segíteni.Ami elindult az elindult...

2022. jún. 1. 21:02
 14/21 anonim ***** válasza:
Tehát ha jól megfigyelitek és értelmezitek úgy a politikát ,úgy a nyugati embert, rájöttök hogy egy az egyben saját maga ellen fordult.Nincs jövője.
2022. jún. 1. 21:06
 15/21 anonim ***** válasza:
Most ugye, egyre több embenek körvanalazódik ki az ,hogy ennek a civilizált világnak ,meg metropoliszok a pusztulás előtt állnak.Engem jelenleg az foglalkoztat ,ha elindul ez a folyamat, vajon mekkora pusztítást fog magamögött hagyni.Meg e tudunk menteni egy kevest ebből a vilagból, vagy ahogy a Biblia jósolja, öregapáink idejétől kezdjük újra.
2022. jún. 1. 21:44
 16/21 anonim ***** válasza:
A szélsőséges individualizmus korát éljük. Nem számít, mennyit ártasz a közösségnek, mert te túl egyedi és különleges vagy, hogy tekintettel legyél másokra. Ki kell teljesedned, bármi az ára. Vagy bárki.
2022. jún. 1. 22:27
 17/21 anonim ***** válasza:

De most kérdezek valamit ,itt ettől a kis közösségtől.

Te kitalálsz valamit , csak pénzért szabad kiadnod?

Vagy ha nem ismernek el azonnal, a piedesztát már elfogadod?

Ha pénzt kínálnak fel neked egy olyan dologért ,amit ingyen nem tennél meg, elfogadnád???

Ez mind a nyugat világa.Nem csak a kiteljesedés ,meg a légy önmagad, hanem a mohóságé is.Ezt mind a kényelem hozza el.Megkaphatsz bármit ...DE...!!Mindenre ingent mondani ugyan azt jelenti.Itt vagy nagyon óvatosan élsz ,vagy mehet minden.

Én sokat gondolkoztam azon miért nem engedték a fejlődést.5000 éves történelmi múltja van az embernek.5000 év alatt nem tudodd fejlődni?Később jöttem rá ,hogy nem engedték meg a fejlődést.Az építészetben, a helyes út a vájogház, sárból vagy kőből épült házak, faszerkezettel.Mert ez illik bele a természetbe.A mostani építési anyagok ,mind a környezetre ártalmasak.Megint oda jutunk, hogy megengedtük.20 millió városok???Meddig tudjuk ezeket fenntartani?És nézzük csak meg , miképpen.Műanyagba csomagolt élelmiszer, boltláncok.Ha ezek megszünnek mi lesz a várossal?Egyáltalán mi értelme a fogyasztónak?

Mire kellenek a boltok ,ha mind egy kis földet megművelünk és mindenkinek van biztos élelem.

Egy ideig óráig működik, de mi lesz ha az olaj elosztása már gondot okoz.Akar az egyik akar a masik.

Ennek semmi jövője.

Érzelemre felépítettünk egy világot, ahelyett hogy értelemmel elgondolkodtunk volna ,hogy szabad e ilyen világot felépítenünk.

2022. jún. 2. 08:14
 18/21 anonim ***** válasza:

Csak vizsgáljátok meg a folyamatát.Ahhoz ,hogy olyan építőanyagokat tudjunk használni, modern gépek kellenek.Ahhoz hogy egy fejlett cilvilizáció tudjon kialakulni, modern gépek kellenek.Ahhoz ,hogy egy 20 millió lakusú várost fenn tudjunk tartani, modern gépek kellenek.

Bele e illenek a modern gépek a természetbe?

Illetve meddig tudjuk a gépeket fenntartani?

2022. jún. 2. 08:31
 19/21 anonim ***** válasza:
Megpróbálom még érthetőbben elmagyarázni.Bármilyen magas tehnikai fejlődésen megyünk át, a tehnika semmi mást nem szolgál ,csakis KÉNYELMET.Ugye ha megnézed, ugyan azt kapod ha nem fejlett világ van, csak nehezebb fizikai munkával, pontatlanabb ,kitettebb élete lesz az embernek.Most itt csak azzal van a baj, hogy a tehnika tág köre nem illik bele a természetbe.Valamilyen úton módon ,egyszerűen ilyen törvényekre épül fel a világunk.Így nekünk rettentően óvatosan kéne bánni a tudással.És csakis olyan dolgokra felhasználni ,aminek értelme van.Pl mint az orvostudomány, csillagászat, a bolygónk megismerése ,stb.De kényelemre a tudást nem szabad felhasználni.Tehát azért mondom azt, hogy az embert értelemre kell nevelni.Hogy érdeklődő legyen.
2022. jún. 2. 08:50
 20/21 anonim ***** válasza:
Azt még hadd tegyem hozzá, miért tartom fontosnak Jézus tanítását.Mert a viselkedés hatással van az intelligencia fejlődésére.
2022. jún. 2. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!