Mit jelent az a mondás, hogy az üres hordó kong a leghangosabban és a legrosszabb kerék nyikorog a leghangosabban?
#1-es vagyok
Üres hordó jobban kong.
(A tudálékos nagyobb lármát csap, mint a művelt s igazán képzett ember.)
Ezt a szólást megtaláltam, a többit nem. Ha tényleg azt jelenti a "leghangosabban nyikorgó kereket olajozzák meg először" mondás, amit leírtákl, akkor nem lehet őket összevetni, mert teljesen mást jelentenek.
Van jópár mondás, amik hasonlóak, mégis teljesen mást jelentenek.
A "leghangosabban nyikorgó kereket olajozzák meg először" mondást soha nem hallottam még, de szerintem annyit tesz, hogy akinek a legnagyobb arca van, annak hamarább veri be a képét egy olyan személy a aki megunja a pofázását.
Nem szószerint, de mondhatnék olyan példát is, hogy aki sokszor tudálékoskodik (hattertudas nélkül), azt előbb utóbb megunják, és elhallgattatják\megolajozzák, hogy csöndben legyen.
A kongó hordós, ahogy fentebb írták, megint tök mást jelent, nem kell összefüggést keresni.
Megolajozzak... szerintem az nem: megverik. Mert az olajozas, az jo a kereknek.
Amugy Tapolyai Emoke pszichologus mondta, hogy fejezzuk ki igenyeinket es ezt a mondast hasznalta, you tube video.
A masik mondast meg en talaltam valahol.
“Van jópár mondás, amik hasonlóak, mégis teljesen mást jelentenek.“
Koszi, ezt akartam hallani.
Kell a megerosites az embernek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!