Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet segíteni egy...

Hogyan lehet segíteni egy ilyen barátnak?

Figyelt kérdés
A legjobb baratomról van szó. 31 éves férfi, nagyon kedves, okos, jólelkű, jól is keres, de egyszerűen nem találja a párját. Egy közösségbe járunk,jol is érzi ott magát, tud lányokkal beszélgetni de tovább sose jut. Olyan mély gátlások és elfojtások vannak benne hogy az valami borzasztó, pszichologushoz nem hajlandó menni. Külsőre átlagosnak mondanám, nem az a tipik szépfiú de nincs vele probléma sem. Borzalmasan alacsony az önbizalma, és még akkor egyszer se volt képes kezdeményezni amikor egyértelmű volt hogy a lánynak tetszik. Eleve nem tetszik neki az sem hogy az ő dolga kezdeményezni, nem szeret bókolni meg udvarolni sem, holott az ő dolga lenne...próbálom észhez téríteni de nem igazán megy. Hogyan lehet egy ilyen embernek segiteni? Nem bírom már nézni a szenvedését, nagyon vágyik párra :/

2022. máj. 30. 18:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Győzd meg, hogy menjen pszichológushoz, mert ilyen mély gátlás feloldásához többhónapos, ha nem éves szakszerű segítség kell, egy barát ezt nem tudja megoldani. Értesd meg vele, hogy ha szenved az egyedülléttől, akkor neki kell valamit tennie, és első körben ez nem a rettegett kapcsolatkezdeményezés, hanem csak egy szakemberrel való közös munka. Nincs hátránya. Mondd el neki, hogy ahhoz, hogy az életben a vágyait elérje, neki valamit tennie kell, akkor is, ha ezt először nehéznek gondolja.
2022. máj. 31. 21:09
 12/14 A kérdező kommentje:
Járt egyszer pszichológushoz de miutánbpár alkalommal nem javult a helyzet ott is hagyta. Igaz hogy a szakember sem volt a helyzet magaslatán de akkor is kellett volna másikat keresni. Bár az a baj, hogy úgy gondolja hogy ezt egy pszichológus nem oldaná meg
2022. máj. 31. 21:16
 13/14 anonim ***** válasza:
Mert fél. Győzd meg, hogy ha akar változást, akkor menjen pszichológushoz. Az ilyen szintű gátlásosság már betegség. De ha nem hajlandó, akkor te ne álljál ebbe mindenáron bele, senkit nem lehet saját magától megmenteni, ha nem akarja.
2022. máj. 31. 21:19
 14/14 Cubina ***** válasza:

Egyedül ő a hibás. Ha nem áll a sarkára, soha nem lesz barátnője. De csak mert nem is igazán akarja.

Hiszen ő nem fog bókolni, udvarolni, szépeket mondani, meghódítani a nőket.

Azt várja, hogy a nők udvaroljanak neki, oldják fel a gátlásait, hitessék el vele, hogy ő a világ legjobb pasija, a nagy fogás, a tökéletes férfi.... Miközben ő semmi nem ad cserébe.

Viszont ha ennyire hülye, akkor meg is érdemli hogy nincs párja.

Mégis kinek kéne egy ilyen tutyi-mutyi szerencsétlen életképtelen ember?

Neki kéne olyan nő, aki tiszta depressziós, életképtelen, nem is szép, nincs benne semmi vonzó, a természete se vonzó, és azt várja, hogy mindig mindent más csináljon helyette? KÉNE NEKI EGY ILYEN?

Naná, hogy nem. Akkor miért várja el, hogy ő kelljen valakinek? Ha valaki el akar érni valamit, akkor ki kell hozni magából a legtöbbet, hogy olyan emberré váljon, aki vonzza a nőket, embereket. Olyan emberré válni, mint amit ő várna el a párjától. Ha megvan, hogy pontosan milyen társat keresünk, akkor az is megvan, hogy nekünk milyen embernek kell lennünk. Hiszen nem várhatunk el mástól olyan tulajdonságokat, amikkel mi nem rendelkezünk. Például legyen hűséges, de mi azzal dugunk, akivel akarunk. Vagy ne igyon, de mi iszunk, mint a gödény.

Legyen sportos, jó alakú, vonzó, de rajtunk lötyög a háj és mindenkinek hányingere van tőlünk.

Ezért nagyon sokat kell dolgozni, saját tapasztalatból tudom. Mert én is egy nagy nulla voltam, egy selejt, nem adtam magamra, nem tettem erőfeszítést semmiért, aztán sírtam hogy nem sikerül semmi, nincs senkim.

Megváltoztam kívül-belül és mindenki észrevette és értékelte. Hogy nem csak ülök, mint egy darab sz@r, hanem közreműködök az életben, mások életében.

Hasznossá tettem magam, segítek, ahol tudok, meghallgatok másokat, lehet rám számítani. Nem várok semmit cserébe.

Ha nem változik meg ez a nagy rakás szerencsétlenség, élete végéig ez lesz, ami most van. És csak saját magát hibáztathatja, mert semmit se tett azért, hogy jobb ember legyen, és jobb legyen az élete.

2022. jún. 5. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!