Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet segíteni egy...

Hogyan lehet segíteni egy ilyen barátnak?

Figyelt kérdés
A legjobb baratomról van szó. 31 éves férfi, nagyon kedves, okos, jólelkű, jól is keres, de egyszerűen nem találja a párját. Egy közösségbe járunk,jol is érzi ott magát, tud lányokkal beszélgetni de tovább sose jut. Olyan mély gátlások és elfojtások vannak benne hogy az valami borzasztó, pszichologushoz nem hajlandó menni. Külsőre átlagosnak mondanám, nem az a tipik szépfiú de nincs vele probléma sem. Borzalmasan alacsony az önbizalma, és még akkor egyszer se volt képes kezdeményezni amikor egyértelmű volt hogy a lánynak tetszik. Eleve nem tetszik neki az sem hogy az ő dolga kezdeményezni, nem szeret bókolni meg udvarolni sem, holott az ő dolga lenne...próbálom észhez téríteni de nem igazán megy. Hogyan lehet egy ilyen embernek segiteni? Nem bírom már nézni a szenvedését, nagyon vágyik párra :/

2022. máj. 30. 18:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Ha ő magán nem akar segíteni, mert még ahhoz is gyáva, hogy pszichológushoz menjen, akkor sehogy. Van az a fogalom, hogy szenvedésnyomás. Ha majd eléggé fog szenvedni egyedül, akkor majd csinálni fog valamit. Egy felnőtt embertől elvárható, hogy ne legyen ennyire passzív és gyáva.
2022. máj. 30. 18:34
 2/14 anonim ***** válasza:
32%
Vallásos?
2022. máj. 30. 19:29
 3/14 anonim ***** válasza:
Szerintem értetsd meg vele valahogy, hogy ha Őneki kell kezdeményezni. Nem nyújthatsz neki ezüsttálcán párt, de inspirálgathatod a jó irányba, ha látod, hogy tetszik valakinek otthon este beszéld bele a fejébe és vedd rá, hogy hívja fel...
2022. máj. 30. 21:04
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Helyette nem tudsz dönteni, tehát nem tudsz csinálni sokat. Amit lehetne esetleg, hogy csak kötetlenül, értelmesen beszélni a nőkről, az ismerkedésről, tapasztalatokról. Az elején csak vicces sztorikkal inkább, aztán fokozatosan komolyabban. Természetesen nem a "mind kva" és a "mindnek csak a pénz kell" színvonalán, hanem normálisan. 1-1 tanács is feljöhet közben, vagy különböző helyzeteket átbeszélni, amik mondjuk épp történtek (pl. láttad hogy próbálkozna, de nem ment neki, akkor megkérdezed mi történt).

Ne erőltesd rá a témát, de néha feljöhet. Van aki nem akar kapcsolatot, vagy tudja hogy baromi béna benne és nem erőlteti, kényelmetlen neki. Van aki szégyelli, vagy akár retteg. Nem kell fojtogatni vele, nem kell nyomást rakni rá, majd ismerkedik ha akar. Az ő dolga akar-e nővel lenni és mit csinál érte.

2022. máj. 30. 21:07
 5/14 A kérdező kommentje:
Sokat beszélünk erről mindig ő hozza fel. Szeretné is nagyon hogy legyen valakije dehát ez a helyzet amit leírtam. Igen, vallásos egyébként de nem sokat segít neki ez sem ebben a helyzetben
2022. máj. 31. 13:23
 6/14 anonim ***** válasza:
Szerintem pont ez gatolja, talalkoztam egy hasonlo koru szinten vallasos ferfival es sajnos nem lett jo vege. Nagyon gatlasos volt, szinte mindig en kezdemenyeztem. Probaltam oldani a feszultseget, beszelgetni vele errol….hat :)
2022. máj. 31. 13:47
 7/14 anonim ***** válasza:
Mi van azzal a lánnyal? Próbálja meg vele, visszautasítás már nem érheti akkor….így egyszerűbb nekikezdeni,mint egy csalódással….
2022. máj. 31. 13:48
 8/14 anonim ***** válasza:
53%
Sohasem volt még kapcsolata?
2022. máj. 31. 13:51
 9/14 anonim ***** válasza:

En szivesen segitek neki,beszelgetek vele,ha ,mar mason nem tudtam…pedig o is nagyszeru ferfi….

De ehhez o is kell. Ha o nem hajlando valtoztatni,akkor nem fog menni. Az is lehet meg te is jobban akarod ,mint o. Jo barat vagy

#6-os vagyok.

2022. máj. 31. 13:53
 10/14 A kérdező kommentje:
Sosem volt kapcsolata. Hát az aki érdeklődött iránta sajna már elúszott :/ azt azért nem mondanám hogy jobban akarom mint ő hogy legyen valaki, nagyon szeretné, minden nap elmondja :/ általában nagyon súlyos depiben van miatta. Nem gondolnám hogy a vallásossága gátolja, én is az vagyok és a közösségünk is az, ugyanúgy keresnek és találnak kapcsolatot az ottani emberek is mint bárki más. Az a baj hogy hihetetlenül gátlásos, bemagyarázta magának hogy neki már az is tilos hogy tetszzen neki valaki meg hasonlók
2022. máj. 31. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!