Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy szoktatok udvariasan...

Hogy szoktatok udvariasan kihátrálni a beszédkényszeres emberek barátságos közeledése elől?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömmel sétáltam pár napja, épp lefotóztam valamit a telefonommal, és egy kedves, jól öltözött öregúr odajött hozzánk megkérdezni, milyen képeket lehet készíteni a mai telefonokkal, mert ő most kapott egyet, és még nem tudja használni, én megmutattam neki, mit hogy kell, de ő erre felfűzte az egész életét, a bölcsességeit, a politikai eszméit, és kb. fél órán át szövegelt úgy, hogy levegőt sem vett. Igyekeztem udvariasan lekerekíteni a felmerült témák végét valami záró tanulsággal, de minden próbálkozásomból egy újabb hatalmas monológ fakadt, és már nem tudtam mit csinálni, közbevágtam azzal, hogy elkésünk valahonnan. Alapvetően barátságos vagyok mindenkivel, szívesen beszélgetek is azzal, aki megszólít, de néha nehéz leállítani az ilyen embereket bántás nélkül.

Ti mit csináltok hasonló helyzetben?

2022. máj. 29. 06:52
 1/8 anonim ***** válasza:
36%

Ott kell hagyni, kis mosollyal az arcodon.Semmit nem kell szólni.

Egyébként nem szoktam egy szóval sem többet mondani,akkor sem, ha utcát,vagy egyebet kérdeznek meg.

Mindegy ki,milyen öltözetű,milyen korú,stb. Sok hittérítő is így kezdi a befűzést, tudom, ezért sem állok le senkivel.

Lehet,hogy ez nagyképűség,de ebből eddig csak hasznom lett. Ugyanígy viselkedem a kéregetőkkel is,bárhogy esedeznek.

2022. máj. 29. 06:55
 2/8 anonim ***** válasza:
66%
Én azt nem értem, hogy miért élvezik azt a sok pofázást. Apám pont ilyen. Ugyan azokat a dolgokat mondja vég nélkül, mint egy végtelenített hangfelvételt, meg mint egy papagáj. Orális fusztráció. Ki kell zökkenteni a monológból egy saját gondolattal és gyorsan odébb állni. Én így szoktam.
2022. máj. 29. 07:10
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Én alapból ellenszenves kinézetű vagyok, de ilyenkor még bevágom a legmorcosabb arcomat is. Nincs élő ember, aki meg akarna szólítani
2022. máj. 29. 07:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Megmutatod hogyan kell használni a telefonon a fényképezőt, ő megköszöni és rögtön további szép napot kívánsz neki. Erre azonnal megérti, hogy nem kívánsz tovább társalogni. Ha nem érti, mégis marad és belekezd egy másik témába, az első mondata után mosolyogva ismét további szép napot kívánsz neki és a barátod felé fordulsz, ha egyedül vagy, belefogsz valamibe. Ilyenkor biztosan megérti, hogy nem szeretnél csevegni, udvariasan elköszön. Ha esetleg a megbocsátásodért esdeklik, ismét további szép napot kívánsz és elsétálsz.
2022. máj. 29. 07:40
 5/8 anonim ***** válasza:
51%
Ha ismerős közelít aki ilyen, akkor eleve begyorsítok és elhúzok mint a gyorvonat, mielőtt szóhoz jutna. Ha esetleg idegen lepne meg, vagy mégis netán leszólít egy szómenéses, akkor mosolyogva rávágom, hogy bocsika de sietek és már megyek is. Olyankor általában mondják tovabb, egyedül..
2022. máj. 29. 07:43
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Mennyi antiszociális van itt :D
2022. máj. 29. 08:06
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

Egy ilyen alkalommal mar csak a veszfeket lehet meghuzni. Tok jo hogy ez tortent veled, mert ez egy lecke volt. Fel fogod ismerni az ilyen helyzeteket, es gyokereben fogod meg. Az elso pillanatban erezni fogod, illetve ha latod, nem egy utcat keres, de ott is veget kell vetni, ha esetleg elfajul. Csapdak ezek, senki sem akart banto lenni, de itt nincs mas kiut. Szoval mikor ilyen helyzet kozeledik, akkor nyeglen vagy hatarozottan, de sietned kell.

Meg parszor belefuthatsz, de erezni lehet, kortol fuggetlenul, ki fura pl.

2022. máj. 29. 08:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én közbeszólok és azt mondom, bocsi, de dolgom van, nincs idõm beszélgetni. (Ami amúgy majdnem mindig igaz.)
2022. máj. 29. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!