Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A szeretet miért nem annyira...

A szeretet miért nem annyira fontos már, mint régen? Miért a pénz veszi át az irányítást?

Figyelt kérdés

2022. máj. 19. 17:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%
Ne idealizáljuk már a múltat! Semmivel sem volt jobb, mint most. A pénz miatt kényszerházasságok teljesen normálisnak számítottak. Akkor is voltak, most is vannak becstelen emberek.
2022. máj. 19. 18:30
 12/20 anonim ***** válasza:
81%
10: Így igaz, az értelem világossága jelenthetné az egyetlen megoldást, amitől rohamosan egyre távolabb kerülünk. Nekünk annyi. Talán egy következő civilizáció tanul belőlünk, ez az egyetlen remény.
2022. máj. 19. 18:40
 13/20 anonim ***** válasza:
70%
Ami azt illeti, már olyan szintre süllyedt a társadalmunk, hogy nem igazán van már lejjebb. Egyre többen veszik ezt észre, és ismerik fel a helyzetü(n)ket. Egyre többekben tudatosul hogy hogyan élünk, és az is, hogy ez senkinek sem jó. Én személy szerint úgy látom, hogy elértük a végpontot, és lassacskán, de emelkedni kezdünk. Ami fontos, hogy jó példát mutassunk, és MERJÜNK BESZÉLNI A FELISMERÉSÜNKRŐL. Hogy igen, én is ilyen voltam, én is helytelenül éltem, de felismertem, hogy ez így nem jó, mett az életem üres, és csak szenvedek. És ez ellen mostantól tenni fogok!
2022. máj. 19. 18:45
 14/20 anonim ***** válasza:
70%

Mióta létezik írott szó, azóta panaszkodnak az emberek a többi ember értékvesztésére, meg hogy régen milyen több jó ember volt, míg ma mindenki felszínes.

Egyszer majd csak leesik hogy nem a komplett emberi viselkedés változott meg pár év alatt, hanem csak felnövünk ez alatt az idő alatt, és már nem lehetünk naivak.

A "régi szép idők" sosem léteztek, csak te voltál tudatlan és valamennyivel boldogabb.

De a világ nem is szar hely, az emberek többsége pedig nem sekélyes. Próbálj meg olyanokkal ismerkedni akik ezt megmutatják neked.

2022. máj. 19. 19:56
 15/20 anonim ***** válasza:
79%
Csókoltat a "fogyasztói társadalom" - a VÍVMÁNYAIVAL egyetemben!
2022. máj. 19. 20:00
 16/20 anonim ***** válasza:
42%
A szeretet ott áll sztenderre, ahol az elme elkezdi a monológját. Ízlelgessük ezt szavak nélkül kicsit!
2022. máj. 19. 21:13
 17/20 anonim ***** válasza:
67%

"A szeretet ott áll sztenderre, ahol az elme elkezdi a monológját. Ízlelgessük ezt szavak nélkül kicsit!"

Hát jó... A mondatod szavak nélkül:

Nem lettem okosabb. Még csak azt sem tudom, mi az, hogy "sztenderre".

2022. máj. 19. 21:17
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Hát, ha a sztender szót nem érted, akkor ugyanezt kellene csinálnod az összes gondolatoddal egy kis ideig, és talán megérint, hogy ami marad, annak ténylegesen a jó kiáradásához van a legtöbb köze. Az elme takarja el azt a belső csendet, amiben a szeretet az első, ami megjelenik. Ahogy először a világra eszméltél születésed után, az első pánikot ez követte.
2022. máj. 20. 02:54
 19/20 anonim ***** válasza:
46%
Ugyan már, ne legyünk ennyire balgák, a jó és a szeretet társadalmi konstrukció, nem egy függetlenül létező entitás, ami egy kanapén heverve, bonbonokat bekészítve várja, hogy visszataláljunk hozzá...
2022. máj. 20. 04:08
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem igaz, kedves #19-es. A szeretet igen is létező entitás, mint minden érzelem, vagy gondolat. Metafizikai síkon jelen van, és alkot (épít, fenntart, vagy pusztít). Jelen korunk világában az önzést és a kapzsiságot tőbben táplálják, mint a szeretetet, ezért kerül túlsúlyba, és hat át mindent. Ha kevesebb ernergiát adunk neki, azzal redukálódni fog, és fontosabb, helyesebb dolgok kerülhetnek előtérbe.
2022. máj. 20. 07:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!