Csak nekem fura ez egy pszichológiát tanult lánytól?
Volt dgy beszélgetésem egy lánnyal aki mondta hogy volt pszichológia szakon.
Itt az ember ugye azt hinné, hogy egy a témában minimum középszerűen tájékozott emberrel fog tudni beszélni.
Aztán ahogy haladt a beszélgetés, eljutottunk valahogy olyan témákig mint pl a Down-szindróma.
És konkrétan nem akarta nekem elhinni, hogy a downosok rendszerint slacsonyabb IQ-val rendelkeznek mint a normatívnak vett társadalom.
Mondogatta, hogy "ez nem igaz, ez hülyeség".
Végül rá kellett keresnem gyorsan mobilon, hogy "average IQ of down syndrome people" és csak akkor hitte el hogy 60 körüli az IQ-juk amikor dgy angol nyelvű study-t kezdtem felolvasni.
Hogy lehet ilyen?
Mintha egy gyógyszerész esküdözne, hogy a koffeint nem lehet túladsgolni.
Vagy egy mérnök esküdözne hogy a légnyomás nem létező dolog...
Tudod mit, semmi. Egy kognitív funkciókat erősen befolyásoló, neurológiai és humángenetikai elváltozásnak az ééégvilágon semmi köze az emberi tudattal, emberi kognitív készségekkel és neurobiológiával foglalkozó tudományterülethez.
Szerintem ilyen alapon azt a szervet se kell ismernie egy pszichológusnak hogy AGY. Hisz nem agykutató...
Nevetséges.
Szóval egy senki vagy és most attól, hogy vak tyúk is talált végre szemet, lett egy kis sikerélményed, ezért elhitted magadról.
Tipikus komplexusos férfi pillanat...
Amúgy eskü ha kikúrt sok pénzem lesz (ezért csinálom a szakmát) akkor elmegyek valami pszicho szakra önköltségesre. 3-4 félév beldfér.
Csak hogy látni, saccperkábé mire is veri ez a sok frufrus kis újhullámos hippicsaj a mellét, akik igazából max töriből meg magyarból voltak jók annak idején, abból is azért mert jól biflázható tárgyak...
Készítettem fel bioszból érettségiző pszichós csajszit egy éve, borzalmas volt :D
De legalább jól fizetett.
Ha nem dagadsz a komplexustól, miért fosod a szót 3 üzenetenként (ez a maximum egymás után ugyanattól a válaszadótól) minden hozzászólásra?
Ki bántott, hogy egy ilyen nevetséges apróságon ennyire összetörj?
"volt pszichológia szakon"
😂
Én is voltam pszichológia szakon. Ötös diplomát is szereztem. Azóta elvégeztem egy majdnem teljesen más mesterszakot és most mérnökinformatikusnak tanulok. Nem, nem értek a down kórosokhoz, magasról teszek is rájuk. Okkal váltottam pályát, érdekel az emberi működés, de nem vagyok kompatibilis a közvetlen emberekkel való munkára. A biológiai oldala mindig is a szívem csücske volt, nyilván a jövőben is szívesen fejlesztenék olyan projekten, ami érintett a témában, de nem vagyok kigyúrva a klinikai vonalon. Az aspergerrel vagyok képben, mert nekem is van, illetve a vizuális észleléssel, mert azzal kapcsolatos témában írtam a szakdolgozatomat.
Semmit nem jelent, hogy valaki járt egy szakra. Én is jártam, rég volt, elmúlt, azóta másról szoktam napi szinten gondolkodni és tanulni. Ha emiatt lenézel, csináld nyugodtan utánam mindhárom szakot, aztán meglátjuk, neked melyikből mi marad meg.
Amúgy nekem személy szerint nehezebb volt megérteni a pszichos anyagot, a műszaki dolgok jobban mennek. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!