Miért "divat" az áldozathibáztatás?
Megfigyeltem, hogyha bántalmazásról (érzelmi/fizikai) van szó, akkor az emberek többsége az áldozatot hibáztatja, hogy miért nem vette észre a jeleket stb? Azok, akik így nyilvánulnak meg, azok szerintem még sohasem találkoztak észrevétlen, alattomos érzelmi manipulációval, amivel a bántalmazó apránként, észrevétlen gyengíti az áldozat önbecsülését. Sokszor csodálkozom, hogy az emberek többsége szinte a bántalmazót menti fel, és az áldozatot hibáztatja, gyengének tartják. Szerintem pedig a bántalmazó a gyenge, az áldozat pedig eleinte tiszta szeretettel lépett bele a kapcsolatba, és bizalommal, mégis mintha a társadalom nagy része azért is hibáztatná az áldozatot, hogy hogyan volt képes összejönni egy ilyen alakkal? Mintha a bántalmazók úgy ismerkednének, hogy hello, bántani foglak! Az érzelmi bántalmazást, aminek nincsenek fizikai nyomai, egyszerűen lehetetlen bizonyítani, és ezért aljasabb is, mint a fizikai bántalmazás, mert az nyilvánvalóan bizonyítható.
A bántalmazással kapcsolatban hatalmas tévhitek vannak, és az áldozathibáztatáson nem tud túl lépni az emberek többsége. Ez miért van?

Ha egy kicsit is olvasott ember lennél, tudnád, hogy nem divat, hanem egy abszolút emberi védekezőmechanizmus, már megmagyarázott pszichológiai háttérrel...
Az emberek ilyenek, főleg a tömegek. Ez van.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!