Honnan veszik sokan hogy sok férfinál az önbizalomhiány csak az oka annak hogy nincs párjuk?
Ismerek egy olyan csajt (messziről) egy Lengyel csaj...hát olyan fullos hogy 470 ezer követője van, és egyáltalán senkivel nem akar összejönni, és nem hiszem hogy önbizalom problémája lehetne bármitől is mégsem. Én is csaptam neki a szellőt...de totál esélytelen volt.
Egyébként meg tök mindegy mit hisznek, igazából ez nem számít egyáltalán, ha jól érzi magát az illető az adott állapotában bárhogyan is van az ő dolga ez felett eljárni, értékelni a helyzetét, ezért nevezik magánügynek (tudom sokan ezt leszarják) és bele pofáznak az ember életébe.
Általában ezt az önbizalomhiányos választ csak olyanoktól hallani, akik bele sem gondolnak a témába, hanem simán lerendeznék az egész dolgot egy mondattal. Értelmes ember nem fogja ennyire kihegyezni az egészet és felfogja, hogy ezen IS múlik, de nem legfőképp ezen.
(A saját példámmal tudok jönni: Volt egy időszakom, amikor nagyon nem volt önbizalmam, teljesen szét voltam csúszva, de mivel edzettem, több lány is próbálkozott nálam. Egy másik életszakaszomban, rendben voltam teljesen magammal, önbizalmam is volt, de mivel lett egy kis hasam, kb. senkinél sem volt esélyem.)
Van a dologban valami.
Korábban én is megkaptam pár válaszomra, hogy biztos csak én látom rondának magam, rossz az önértékelésem. Miközben pont ez az, hogy rendben van az önértékelésem, pont ezért tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok vonzó :D
Ettől függetlenül siránkozni meg takarózni sem kell ezzel. Sokan a külső hibáikat hozzák fel indoknak, miközben belül sincsenek rendben.
Mert ha csak egyetlen ellenpélda is van, az megkérdőjelezi az állítást. És én csak magam körül fel tudok sorolni 12 bűnronda, de egészséges önértékelésű férfit, akinek láss csodát - normális párkapcsolataik is vannak, gyerekekkel. Az egyik srác még ráadásul majdnem vak is, vastag randa szemüvege van és egy topmodell felesége. Amikor megismertem, komolyan sajnáltam, hogy családja van, mert olyan fergeteges humora volt, hogy folyamatosan csak röhögtünk a megjegyzéseitől.
Nem tudom, hogy te például odamennél-e ismerkedni egy nálad magasabb csajhoz, de én egy 185 centis nő vagyok és számtalanszor próbálkoztak nálam sokkal alacsonyabb, de nyilván helyes önértékeléssel bíró srácok. Volt is kapcsolatom nálam fél fejjel alacsonyabbakkal.
Az, hogy az önértékelés nem külsőségektől függ, hanem a csecsemő és kisgyerekkorban alakul ki, egy tudományos tézis, már bocs, de nagyon nem konteó. Evolúciós, biológiai oka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!