Az normális, ha azt mondja valaki, hogyha nem veszik fel egyetemre, öngyilkos lesz?
Ez inkább zsarolásnak hangzik
(Sry de csak a kerdest ilvastam el)
Akkor meg go orvos
Vagy jobb ezt nézni?
Szerintem is a fent említett szakemberek kellenének.
Pótfelvételi is van, valamint következő évben ismét próbálkozhat, a világ nem dől össze.
Fejben van a baj, ez egyértelmű. Ő tudja magáról, hogy segítség kell neki? Ha tudja, az már egy lépés, keressetek együtt neki egy szakembert. Már ha vagytok olyan viszonyban, bár feltételezem, hogy igen, hiszen elég jól ismered őt.
Mond el neki, hogy aggódsz érte és szeretnél neki segíteni, kérdezz rá, hogy segíts e keresni neki egy pszichológust, üljetek le együtt a net elé és keresgéljetek, noszogasd efelé, mert egyedül lehet, hogy nem képes belevágni.
Csak magamból indultam ki....
Pszichiátriára kell mennie, AZONNAL. Ha ő nem tudja magától (ilyenkor minden nehéz), akkor segíteni neki felhívni a kórházat, és elkísérni a konzíliumra. Érezze, hogy törődnek vele.
Emellett rengeteget beszélni vele, terápiára járni, segíteni. Aki öngyilkos akar lenni, volt már kísérlete, vagdossa magát, annál tényleg hatalmas problémák vannak. Tudom, mert engem is súlyos depresszióval kezelnek. A legszarabb az egészben, hogy ha évek alatt alakul ki gyerekkorban, pl rossz családi helyzetek miatt, akkor az illető igazából nem veszi észre, és már azt hiszi, hogy ez a normális. Legbelül valószínűleg tudja, hogy nem normális amit csinál, de valamiért neki ez okoz megnyugvást, kvázi ezzel szeretné felhívni magára a figyelmet.
Aki nem szenvedett ebben, az fel sem tudja fogni, hogy milyen kegyetlen állapot a depresszió. A beteg ember nem zsarolásként mond ilyeneket, hanem azért mert teljesen elkeseredett, már semmi sem okoz neki örömöt (attól még lehet kitűnő tanuló, lehet munkája, barátai, párkapcsolata), és ezzel szeretné felhívni a figyelmet magára, hogy valaki egyszer odalépjen hozzá, és segítsen neki. Saját magától iszonyatos nehézségek árán tud segítséget kérni, már ha egyáltalán képes erre.
Senki ne gondolja, hogy dilis a depressziós ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!