Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A feminizmus a kereszténységet...

A feminizmus a kereszténységet az ellenfelének tekinti? (részletek lent).

Figyelt kérdés

A keresztény tanítások szerint Jézus Isten fia volt, tehát ha valakinek, hát neki tudnia kellett volna, hogy mi az igazság a férfi-nő egyenlőségben. Ha Jézus hitt volna abban, hogy férfiak és nők egyenlők, akkor 6 nőt és 6 ferifit választott volna ki tanítványnak.

Azonban nem ez történt, Jézusnak 12 tanítványa volt, de a mindegyikük férfi volt. Az igaz, hogy voltak női hallgatói is, de nem voltak fő tanítványok (apostolok).

A fentiekből fakadóan a kereszténység ellenfele a feminizmusnak, ami a férfiak felsőbbrendűségét hirdeti?

Én a magam részéről amúgy hiszek a férfi-nő egyenlőségben.

2022. máj. 10. 13:04
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Nem azt mondom, hogy a szerepek kiosztása az egyetlen helyes lehetőség. Azt viszont mondom, hogy teljes mértékben racionalizálható anélkül, hogy idekevernénk az egyenjogúságot. Más egyházakban nincs így és nem kötelező katolikusnak lenni. Aki meg mások szolgálatára szenteli az életét, annak elég az, ha az ehhez való hozzáférése nem sérül, nem fog sokat a jogai bűvkörében tengődni.
2022. máj. 11. 08:29
 22/23 anonim ***** válasza:
(9, 17, 20, 21 válasz voltam én, a 17-estől elhatárolódok...)
2022. máj. 11. 08:37
 23/23 anonim ***** válasza:

Kérdező: A Szentírás szerint a nemek egyenlőtlensége nem Isten rendelése, hanem a tőle való elszakadásunk következménye, ez teljesen világosan szerepel a bűnbeesés történetében, aki tényleg olvasta, az tudja. Ebből szerintem az következik, hogy ebben a világban nem is oldódik meg teljesen soha (ez a biológiai realitás is), de kötelesek vagyunk közelíteni az egyenlőséghez (amellett, hogy részben elfogadjuk a jelenlétét!).

A Szenírás egyébként teljesen más társadalmi rendben íródott, emberek által. Ennek ellenére vannak benne revolúcionális meglátások, csak ma már ezek számunkra nem tűnnek ki. Az, hogy isteni ihletettségű, nem azt jelenti, hogy maga a Jóisten írta a saját elvei mentén. :D Isten és ember egész történelmen átívelő kapcsolatáról, viszont egyedül innen tudunk hitelesen tanulni, és ahogy a nemek egyenlőtlenségének ügyében is, úgy más erkölcsi témákban is, teljesen mérvadó.

2022. máj. 11. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!