Ez mit jelenthet nőknél? Először tegeződik velem hogy helló szia beszélünk, aztán menet közben meg átvált magázódásba.Végén meg viszlát önnek meg hasonló. Fiatal korosztály.Ennek van valami oka? Bármixer vagyok, és ez megy naponta sok nőnél.
Dehogy sértődnek, csak épp elkezdi tegezve, mert ő a magabiztos, felnőtt nő, aztán rájön, hogy talán nem kéne, ezen teljesen elbizonytalanodik és lemegy gyerekbe, szóval még annak is örülhetsz, hogy nem csókolomoznak.
Ez az a generáció, amelyik még bizonytalanabb, mint mi voltunk, pedig szerintem mi is bénák voltunk ennyi idősen.
39N
Én meg a fordítottját élem meg, középkorú nőként. Fiatalok, mindkét nemből, tegezéssel indítanak, aztán egyszercsak átváltanak magázódásra.
Általában nem vagyok barátja a nyelvtani szabályok tetszés szerinti megváltoztatásának, de azt hiszem, sokan megkönnyebbülnénk, ha megszüntetnék a magázódás intézményét!
Én a meló miatt pistultam bele.
Mindenkit tegeztem tini korom óta.
Fősulin is.
Aztán az első munkahelyem (óvoda) kötelezővé tette a magázódást a szülőkkel. Sokszor velem egyidős, vagy 2-3 évvel idősebb emberek. Mert ez "hivatalos". Sokan kértek, hogy tegeződjünk, de ezt a főnök döntötte el,nem én. Úgy gondolta, hogy akkor majd megy a személyeskedés, cimbiznek, és extra dolgokat kérnek majd, hogy engedékenyebb legyek,stb.
Fura, de nem én találtam ki.
Nagynehezen megszoktam.
Aztán másik munka, másik terület, kötelező tegeződés. A 65 évest is Gyurinak kellett hívni. Mert az kötetlen, akkor könnyebben megnyílnak.
Oké.
Megint másik munka.
Újra pedagógiai, egyéni fejlesztések.
Itt a főnök, ha meghallja a folyosón, hogy "sziasztok" félre hív, és megkérdezi, hogy "ugye nem tegeződsz a szülőkkel" Úgy gondolja, hogy akkor nem vesznek majd szakmailag komolyan.
Többnyire egy beszélgetésen belül azért tartok egy formát, de kezd nehéz lenni, hogy kit tegezek, és kit magázok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!