Miben hisztek inkabb?
Marmint hogy miert tortennek meg bizonyos dolgok az eletunkben?
Pl.: veletlen muve vagy valamilyen istene vagy a sors keze ilyesmi.
Kivancsi vagyok :)
Én eléggé hiszek istenben is, megvan rá az okom sőt meg is tértem egyszer. Pedig drog függő voltam még ilyesmi ez mentett meg.
Na de amúgy sok mindenre van logikus-tudományos magyarázat is, és a tudományt is szeretem.
A sors is jelen van azért ember életében sok materiális okozat van arra.
Hát nem tudom...igazából nagyon összetett téma.
Én a véletlenben hiszek, de olvastam egy érdekeset, ami megfogott.
Egy igaz történet alapján írott könyvben a lány rákos és azt mondta az anyukának valaki, hogy a lánya azért rákos, mert az előző életében olyan bűnös életet élt, hogy most kapja meg a büntetést.
Én abban hiszek, hogy nincs egy lélek nevü szervünk, ami gáz halmazállapotú és kiszakad belőlünk a halálunkkal és képes funkcionálni agyi kapacítás nélkül.
Van egy agyunk, ami a gondolatainkat, az érzéseinket is gyártja. Ha az agy leáll, akkor megszűnünk létezni, viszont ahol egy másik valaki megfogan, ott az agy működőképessé válásával új érzések, gondolatok kelezkeznek és lehet mi leszünk azok akik ezt megéljük és mivel az agy nem képes olyan emlékeket feleleveníteni, amit meg sem élt, ezért nem emlékszünk vissza. Lényegében azok se mi leszünk csak egy másik agy működőképes lesz és lehet a felépítése és a működése a jelenlegi agyunkéra hasonlít, ezért leszünk vele azonosak.
Nagyon sok ember nem bűnhődik meg a bűneiért. Judith Barsi apukája öngyilkos lett például. Nagyon sok ember a bűne után öngyilkos lesz, mert fél, hogy mi vár rá majd ha életben marad. Vagy van akit kivégeznek. Tehát mielőtt megbánná a bűneit és mehbűnhődne, meghal.
És akkor össze lehet kapcsolni egyszerűen azzal, hogy ezek az emberek lesznek azok akik a "következő életükben" ártatlanok mégis hamar rákosak, árvák, családi erőszak áldozatai, stb lesznek.
Vagy fordítva! Lehet valaki ilyen precedens nélkül lett beteg vagy erőszak áldozata, mert akkor épp nem volt meg egy adekvát kapcsolat vagy nemes egyszerűséggel végig erős volt, szépen élt és ezért a "következő életében" könnyű és szép élete lesz.
És akkor kell hogy legyen valaki aki ezeket a "kapcsolatokat" teremti, hogy a bűnös bűnhődjön, a jó jutalmat kapjon, tehát ezért (is) hiszek Istenben.
Sokszor mondják, hogy mindennek oka van, minden valamiért történik, de egy életen belül ezt nehéz elhinni. Egy 5 éves kislánynak rákosmak kell lennie? Egy 16 évest hideg vérrel meg kellett, hogy gyilkoljanak? Ez így nevetséges. De ha úgy áll hozzá az ember, ahogy feljebb leírtam, van értelme.
Még valami, Istenben hiszek, de a vallásban nem. Én belekezdtem a Bibliába és összevetettem azokkal amiket a hívők mondtak.
Tehát Isten akarata, hogy mi emberek bocsássunk meg az ellenünk vétkezőknek, mert Isten is megbocsátó és Isten a saját képére teremtette az embert.
Én nemrég küldtem egy példányt az egyik ismerősömnek az egyik könyvemből, amit írtam. Miért nem az Édenkertbe címeztem meg a borítékot, amibe tettem a könyvet?
A Biblia szerint Isten kitiltotta onnan Ádámot és Évát. De ha megbocsátó, a bizalom meg újraépíthető, akkor miért nem fogadta őket vissza?
Isten akarata, hogy másnak készakarva ne okozzunk kínt, fájdalmat, de akkor miért fáj mégis a szülés? Mert a Biblia szerint Évának ez lett a büntetése.
A Biblia szerint az emberek akár 800 éves korukig is eléltek, Isten csak később csökkentette le az emberek élettartamát és ezt a hívők elfogadják, mert a Biblia az a Szentírás.
Eddig a régészek hány olyan csontmaradványokat találtak amik egy olyan emberhez tartoztak, aki 800 évesen halt meg?
Isten akarata, hogy szeressük egymást és ne vezéreljen minket a düh és a gyűlölet a cselekedeteinkben, mert a harag rossz tanácsadó.
A Biblia szerint Istent feldühítette az, hogy mivé vált az ember és eltörölte azt, amit teremtett (Csak Noénak és a családjának kegyelmezett meg minden állatból egy hímnek és egy nősténynek (amit Noé válogatott ki), hogy az állatok és rajtuk kívül pluszban Noé leszármazottai benépesítsék a földet).
Kb itt csuktam be a Bibliát.
De a Biblián túl is van sok ellentmondás vagy furcsaság.
Az egyik templomban kiállt valaki a mikrofonhoz és bemondta, hogy aki a katolikus vallást jól akarja gyakorolni, az heti egyszer eljár a templomba, illetve tesz valamit másokért (pl önkéntes egy az egyház által szervezett eseményen) és önmagáért (valami plusz misére elmegy a vasárnapin kívül).
Én ezt jobban éreztem toborzásnak az önkénteskedésre meg az egyéb misékre, mint Isten szavainak.
Te nem vagy jó katolikus, ha az egyházzal nem osztod meg a vagyonodat és Isten azt akarja, hogy azt a kicsit is oszd meg az egyházzal ami van, de Isten jóságos is, tehát akkor, ha valaki 1000 forintból kéne hogy kijöjjön egy héten, de jó katolikusként ezt megosztja az egyházzal és éhezik akkor ez az egész elmélet hogy is van?
A vallás szerint MINDEN Isten érdeme.
- Ha jó történik az csakis Istennek köszönhető.
- Ha nincs baj, az csakis Istennek köszönhető.
- De ha baj van, arról Isten nem tehet.
Komolyan úgy érzem, hogy az egész vallás logikátlanul felépített tényeken alapul ahol az egyik elmélet a másikat üti "tarkón".
Véletlenek és tudatos döntések.
Csak ennyi, a többi csak magyarázkodás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!