Csak engem zavar az emberek, a civilizáció végtelen sablonossága?
Látom itt aztán csépelhetem a billentyűzetet, egyszerűen nem fogják fel az emberek, hogy nem érzem magam többnek, csak MÁSNAK. Mit olyan nehéz ebben felfogni? De komolyan?
Na jó, leírok pár dolgot, ami miatt más vagyok: Előre leszögezem: számomra nagyon fontos a testmozgás, és a test pozíciója, hogy egészségesnek érezzem magam a hétköznapokban, és ezért sokat teszek. Például, az én egyik TV-m a házban plafonon van. Sokkal, de sokkal kényelmesebb úgy TV-zni, hogy az ember hanyatt fekszik, és úgy látja a TV-t. A gerincnek is jót tesz, hogy az ember nem görnyedt nyakkal nézi, tapasztalatból mondom. Általában kocogva közlekedek mindenhova, ha nem vagyok épp lesérülve. Boltba, munkahelyre, temetésre, teljesen mindegy. Még ünneplőbe is, táskával is. Kalóriát éget, fitten tart, és a kezdeti nehézségek után (például ruhába izzadás, fáradtság) ezek mind eltűnnek. Mikor kimegyek focimeccsre, álló helyre, a kedvenc játékosaimmal együtt sprintelek, csak én helyben. Mikor ők rúgnak, én is rúgok a levegőbe. Így sokkal inkább át tudom élni a meccset, sokkal nagyobb a katarzis is gól, vagy győzelem esetén. Ha valahol vitát látok, ahol 1 ember van 10 ellen, én rögtön az 1 ember mellé állok. Ösztönből. Akkor is, ha fogalmam sincs a vitájukról. Egyszerűen nem tudok annál szánalmasabb dolgot elképzelni, mikor emberek összefognak 1 valaki ellen. Inkább beállok az 1 mellé, hogy ne csak egyedül legyen összerugdosva úgymond. Ne kérdezzétek, miért, ez tipikusan egy olyan vonásom, ami ösztönből jön, és nem tudok ellene mit tenni. Szeretek meditálni a mosógép társaságába. Néha csak nézem a centrifuga pörgését, néha nekidőlök, és úgy elmélyedek. Szeretem, ahogy rázza a hátamat. Családi összejöveteleken én mindig lefekszek a földre, és onnan beszélgetek a többiekkel. Mert úgy kényelmes. Legyen kerti parti, vagy benti esemény. Szeretek visszautasítani olyan dolgokat, például pénzt, amire mások azonnal lecsapnának. Mert számomra a tudat, hogy "indokolatlan dolgot tettem", sokkal pezsdítőbb, mint maga a vagyon birtoklása. Stb. stb. Sorolhatnám még napestig, de úgyis tudom, mert ismerem a klón agyakat, hogy ez a kis monológ csak felhívás lesz keringőre, hogy had érkezzenek a: "hülye vagy, nem különleges", vagy "köszönjük emese, most menj szépen fejjel lefelé szarni WC-re, ha ettől többnek hiszed magad"-szerű cinikus klón vélemények. Tessék csak, tessék!
Hát néhány dolgod kifejezetten hibbantnak tűnik, de egyébként egyik sem túl különleges, vagy egyedi.
Én pl. sokszor úgy nézek filmet vagy valamilyen videót, hogy közben oda-vissza sétálgatok a szobában (főleg akkor szoktam ezt, ha tudom magamról, hogy aznap nem mozogtam semmit).
Más nem a mosógép centrifugáját bámulja, hanem a lobogó tüzet nézi a kandallóban, vagy a halak az akváriumban, vagy nézi ablakból a tájat.
Az is ösztönös viselkedés, hogy az ember egy konfliktusban a gyengébb mellé áll. Ugyanezt lehet megfigyelni foci kapcsán is - ha már feljött a téma. Ha két csapat játszik és te semleges néző vagy, akkor szinte biztosan a gyengébb csapatnak fogsz szurkolni.
Különleges vagy nem különleges, ez teljesen mindegy.
Ettől most te nem vagy sablonos? Hogy van egy olyan tulajdonságod, ami mondjuk 4-ből csak 1 embernek van meg?
Szerintem nincs olyan ember a világon, akinek le lenne több tucat olyan dolga, ami a többségre nem jellemző.
Tudod mit, Kérdező? Én elismerem az egyéniségedet. Fantasztikus vagy és különleges, mi, átlag földi halandók (droidok, klónok) a lábad nyomáig sem érünk fel. Megtiszteltetés, hogy egyáltalán a Gyakorira kiírtad a kérdést, és ezáltal részesülhettünk fényeg egy picinyke sugarából. Kérlek, taníts még, Mester!
Remélem, most sikerült örömet szereznem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!