Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek a divat...

Mi a véleményetek a divat depresszióról? És a depressziós idézetekkel?

Figyelt kérdés

Tudjátok,amikor így a világfájdalommal küzdő tinik így sírnak,hisztiznek hogy ők mennyire meg akarnak halni,meg mennyire depressziósak(amikor kb tolták egy öndiagnózist/csak menőnek hiszik). És most tudom hogy nem mindegyik ilyen. De sok az ilyen tini. Mintha azt gondolnák hogy a mentális betegségek ilyen krva menők és trendik lennének. Valamint mit gondoltok az ilyen depis idézetekről? Azokról a tipikus "jaj kívül mosolygok de belül sírok" "jaj nem mondom el senkinek mert kinevetnek" meg a jaj nem vették észre hogy sírtam, nem vették észre hogy rosszul vagyok,ne vették észre hogy fáj,de akkor miért vették észre a hibáimat?,meg van a tipikus:jól vagyok=nem vagyok jó kérlek segíts,csak fázom=nem akarom látni a hegeket,stb stb

Csak engem irritálnak? Mert ,ha egy ember depressziós,akkor pont hogy nem az internetre fogja ki kiírni a problémáját.

2022. ápr. 23. 22:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Hozzáteszem a 9-es válaszomhoz, hogy ha sírva beszélsz valakinek a sötét gondolataidról, akkor legyintenek vagy forgatják a szemüket, ha meg szenvtelenül (mint Ricky Gervais az After Life-ban), akkor megijednek.
2022. ápr. 24. 12:33
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is depressziós vagyok, panikbeteg valószínűleg bipoláris is, de csak egy szűk kör tudja ezt rólam, eszembe se jutna ilyeneket kirakni sehova mert nem tartozik senkire az, hogy én éppen öngyilkos akarok e lenni.
2022. ápr. 24. 12:50
 13/17 anonim ***** válasza:
24%

"Szerintem az a baj, hogy sokszor akinél tényleg nagy a baj, ezek miatt nem veszik észre, hanem csak rámondják hogy na egy újabb nyavajgó tini."

Talán a teljes emberi történelem alatt sosem volt még ennyire elterjedt a mentális egészség fontosságának tudata, mióta csak létezik pszichológia most mennek a legtöbben önszántukból terápiára, és talán most van a legkisebb stigma ekörül a téma körül.

Ehhez igenis az kell, hogy az emberek merjenek beszélni arról, ha szarul érzik magukat, nem pedig az, hogy mindent magukba fojtsanak és azt higyjék hogy a szomorúságuk beismerése gyengeség, vagy felesleges figyelemhajkurászás.

A negatív érzésekről való hallgatás kultúrája pont hogy azt vonná maga után, hogy MINDENKI (a ténylgesen betegek is) azt hinnék, hogy oh, hát én biztos nem is vagyok depressziós, mert másoknak ezerszer rosszabbak a tünetei.

Azok akik saját kútfőből mondanak ilyen alaptalan hülyeségeket, mint ahogy ez a válaszoló is, többet ártanak mint a kérdésben említett idézetező tinik.

Milliószor jobb nyíltnak lenni akkor, ha szarul vagy, akkor is, ha amúgy nincs külön kórképed.

2022. ápr. 24. 13:56
 14/17 A kérdező kommentje:

5-ós. Egyet értek veled abban hogy egy tini is lehet depressziós. De az amikor így a kis 12 évesek így menőznek hogy nekik ilyen még olyan személyiség zavaruk van,(normális orvos személyiségzavarral nem diagnosztizál gyereket) ilyen még olyan súlyos delressziójuk van,ott nem érzed hogy az nincsen rendben?

2. Miért ne tudnám hogy milyen a delresszió? Tudom milyen. Nem jó. De mindegy. Én ezt úgy mondom hogy voltam már depressziós. Ha nem tudnám vagy nem érteném hogy mi a srák van ezekkel,vagy sajnálnám őket és eggyüttéreznék velük.

2022. ápr. 26. 16:52
 15/17 anonim ***** válasza:
19%
12 évesen nekem is voltak már tüneteim el is mentem gyermek pszichiáterhez vele.
2022. ápr. 26. 18:48
 16/17 A kérdező kommentje:
15-ös jól tetted! Te legalább teszel ellene valamit. Jobbulást!
2022. ápr. 27. 20:23
 17/17 anonim ***** válasza:
19%
Köszönöm, rám férne néha 😄
2022. ápr. 27. 21:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!