Mi az, amire legutóbb olyan szinten kiakadtál, hogy köpni-nyelni nem tudtál?
Sogornőm terhes és nagy büszkén újságolta, hogy amióta megtudta, csak napi fél doboz cigit szív 1 doboz helyett...
.......
Egyik volt osztálytársam (gyors- és gépíró szakiskolából ismerjük egymást kicsivel több, mint 30. éve...)
Nos, ez a hölgytársam tegnap olyan kijelentést tett - amiért 13(!) éven át merészeltem az édesanyámat ÉLETBEN TARTANI az elhalálozása előtt, hogy magamban elkönyveltem LELKETLENNEK-SZÍVTELENNEK. (Inkább feláldoztam mindent, csak hogy neki még reménye lehessen a tartós felépülésre.)
Kijelentésének kb. tartalma: ugyan már, miért is nem "dobtam" idősotthonba a még járóképes, de komolyabban betegeskedő, leépülőfélben édesanyámat annak idején?!" Úgy érzem, ÖRÖK HARAG... (ilyet "vágott hozzám" egy régebbi "családsegítős" kolléga, aki azóta már nyugdíjas lett.)
Elbizakodottá vált a tartós munkahelyi sikerei nyomán, a díjak, elismerések egy kicsit LELKI DIKTÁTORRÁ tették ezt a régi osztálytársamat. (Szerintem nem véletlenül maradt szingli a negyvenes évei második felében is.) A szó legszorosabb értelmében a macskáinak tömegével vigasztalódik.
Gyermektelen ugyan, de ezt nem szabad a "szemére hánynom", hiszen ebben a tekintetben hasonló a sorsunk. Az ilyen élettörténeteknek nagyon szerteágazó okai vannak, ezt tisztelettel és tapintattal kell kezelni.
Azt megértem, hogy neki az édesanyja még gyerekkorában elhunyt (11 és fél éves kislány volt anno és középiskolás korunkban már félárva volt, akkor az édesapja nevelte.) Tisztelettudóbban viselkedett még tiniként.
Sajnos sokat változott. Türelmesen, félbeszakítás nélkül meg szokott hallgatni ugyan, de van kritikai érzéke olykor rendesen és időnként nem mindig tapintatos. Előfordult már, hogy hirtelen indulatba jött és "támadásba" lendült egy-egy téma kapcsán. Ilyenkor megszakítom egy időre vele a kapcsolatot. (Már az édesapja sem él, negyvenéves volt, mikor elveszítette azt a szülőjét is.)
Egy kicsit azért sajnálom is magamban. Mélyszegénységből indult az élete, a mai napig albérletben él. Állítása szerint egy korábbi munkatársa fogadta be, hogy ne éljen teljesen egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!