Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen mániád/mániáid vannak,...

Milyen mániád/mániáid vannak, amik kissé furcsák és nem tudod - vagy nem is akarod azokat leküzdeni?

Figyelt kérdés

Néhányat megemlíteni a sok közül. Minden élelmiszerből, fűszerből, egyéb száraz, sokáig tárolható élelmiszerből minimum hármat tartok!

Cukor, liszt, rizs, fűszerek. Zsemléből is mindig rengeteg van, mert sokat fogyasztók belőle és a szárnyasaim is fogyasztják! Ugyanúgy, ahogy a rizst is!

Egyszerűen megőrülök tőle, ha valamilyen fontos élelmiszer nincs, mert elfogyott!

Múltkor hasznát is vettem e mániámnak, mert pont sütni akartam és azt hitték, elfogyott a cukor... Nagyon mérges voltam!

Ám, mégis találtam egy kilót a polcon legbelül!

Másnap mentem is venni 3 kiló cukrot, hogy ez a katasztrófa többé ne ismétlődhessen meg!😅

A másik mániám, hogy többször leellenőrzöm lefekvés előtt, jól bezártam e az ajtót. Akár, ha éjjel kimegyek pisilni is, leellenőrzöm!

2022. ápr. 15. 10:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Rend és tisztaságmániás vagyok. Szigorú rendszer szerint takarítok.Kedden csütörtökön porszívózok, szombaton portörlök, porszívózok,alaposan felmosok.Megvan a fürdő wc-k mosdók takarítási időpontja is.És vannak ezen kívül havi 2 havi másfajta takarítások is,amelyek rendszer szerűen működnek.

Egyedül élek, férfi vagyok, nem csinálok nagy rumlit, nem járkálok a házban cipőben, nincs bent kutya macska.

Ha valamelyik tervezett takarítás bármi program miatt nem valósulhat meg feszült és ideges leszek, olyankor újratervezés van,és nem maradhat ki egyetlen takarítás sem! Eddig nem volt olyan párom, akivel együtt tudtam volna élni :) Általában hamarabb mennek ők az én agyamra mint fordítva :)

2022. ápr. 15. 10:38
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen "mániám" van, de őszintén szólva gőzöm nincs az okáról, mert egyébként teljesen laza vagyok az élet minden területén.

A szendvicset mindig a bal kezemben tartom (jobbkezes vagyok), de úgy, hogy az egyenes oldala legyen befelé, az íves meg kifelé, ha két kenyér van összeborítva. Zsemle vagy kifli esetén is bal kéz.

Ráadásul nem is én vettem ezt észre, hanem a kolléganőm.

2022. ápr. 15. 10:40
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk mindig van minden itthon, szüleimnél semmi. Annyira kiakaszt, hogy megőrülök ha nálunk vagyunk.

De értitek, ilyen dolgok, hogy pillanatragasztó, boríték, dobozragasztó, keményítő, méz, rovarírtó stb. A múltkor megyek hozzájuk, és így, "basszus, nincs itthon liszt". Mondom mi a fax? :D

Egyszerűen én sokszor úgy érzem, csak az én háztartásom teljes. Kis túlzással élve mindenünk is van otthon, biztosítékban sokmindenből kettő. Anyumék háztartása viszont nekem egy katasztrófa, gyerekként nem tudom, hogy tudtam ott élni. Mióta saját háztartásom van, a szüleimét pokolnak tekintem.

2022. ápr. 15. 10:50
 4/11 anonim ***** válasza:

Bezárom a fürdőszoba és az előszoba ajtót is éjszaka, és amikor elmegyek otthonról. Ennek amúgy gyakorlati oka van, attól félek, hogy kiszökik a macska, ha nem zárom kulcsra, noha még soha nem sikerült kinyitnia a kilincset, de hát ki tudja, lehet akkor tanulja meg, amikor dolgozom. :D

Más mániáról nem tudok, szorongó vagyok, de kényszereim nincsenek.

2022. ápr. 15. 10:51
 5/11 A kérdező kommentje:

A rend - tisztaságmániát nem mondanám olyan nagy bajnak!

Bár, az is tud már - már betegessé fokozódni!

Mikor azon képes valaki összeveszni a másikkal, hogy miért felirattal befelé tette vissza a papírzsebkendős zacskót a helyére meg ilyenek.

Viszont, nagy szó, hogy egyedülállóként is ennyire figyelsz a rendre!

Én is egyedül élek, de nem az erősségem a rend és a tisztaság...😅

A kenyeres dologgal végülis nem ártasz senkinek! Nálad ez ilyen berögzült dolog lehet. Neked így kényelmesebb! Szerintem ez nem mondható nagy problémának.

Nekem van egy elég betegnek tűnő szokásom is.

Ha elmegyek vécére bárhol, mindenhol lekefélem a WC csészét belül! Idegesít, ha ürülékes a tolaett!

Mondjuk, ez azért szomorú, hogy ezt nekem kell megcsinálnom a sok igénytelen, felelőtlen ember helyett...

Nővéremnek volt egy elég abberált kolléganője! Azt csinálta, hogy minden egyes nap munka előtt beült nagy WC - re mielőtt elindult haza! Pedig, húsz percre lakik a munkahelyétől!

Ha tolaletten ült bármikor máskor is, mindig így számolt magában halkan: "Egy - kettő - három!"! Nővérem sem tudja, mit művelhet vécézés közben...😅

Ja, meg a lakáskulcsait is mindig megnézi háromszor, hogy megvannak e, mielőtt haza megy.

Nyáron sem engedte kinyitni az ablakot, mert ő mindig fázik! Zárva kellett lennie nyáron is ajtónak, ablaknak! 😁

2022. ápr. 15. 11:01
 6/11 A kérdező kommentje:
Nővéreim is zárják az ajtókat a benti macskáik miatt! Simán ki tudják nyitni bármelyik ajtót, ha nincs bezárva!
2022. ápr. 15. 11:02
 7/11 anonim ***** válasza:

Ilyen kicsinyes dolgok engem zavarnak, mint takarítás, vagy álelmiszer.

Van több bolt is a közelemben, csak többnapos ünnepek előtt pakolok fel picit jobban. Takarítani meg akkor szoktam és úgy, ahogy épp ráérek meg kedvem van.

Az ajtókat én is többször ellenőrzöm, mivel társasházban lakok, itt azért járkál minden féle...

Nekem az a hülyeségem, hogy nem tudok úgy elaludni, ha nyitva marad valami fiók, vagy szekrény. Vagy bármelyik helyiség ajtaja, esetleg ablak.

És plüsállatokat, vagy bármit, aminek szeme van, nem tűröm meg este a szobában. Vagy fal felé fordítom, vagy megy a másik szobába.

Ezen kívül még van egy olyan szokásom, hogy nem szeretem mások kajájából enni. Például ha kolléga hoz be sütit, vagy rokonoknál enni kell, az nekem kész szenvedés, egyszerűen undorom van tőle, hiába guszta és szép. Talán két, három olyan ismerős van, akinél ettem, de ők extrém tisztaság mániásnak tűntek.

Vendéglőböl rendelt ételt megeszem, de hát sokszor muszáj is, ha nem tudok itthonról vinni meloba.

Szerintem nincs más mániám.

2022. ápr. 15. 11:08
 8/11 anonim ***** válasza:

Kleptománia és gyűjtögetés.

Elég enyhék, nem zavaróak,de jelen vannak. A kleptománia leginkább a munkahelyemen jön elő, onnan lopok többször. Bár előfordult, hogy máshonnan is loptam. Érdekes, hogy sosem értékes dolgokat. Fura.

A gyűjtögetés meg csak bizonyos dolgokra érvényes: samponok, tusfürdők meg hasonló hasznos holmik. Attól érzem magam jól, ha több van belőlük.

Illetve másiákusan spórolok. Több dologgal is. Még az étkezéseimen is. Nem vagyok szegény, 400 körül keresek, mégis minden fillért jól beosztok, hogy akár egy rossz hónapban is félrerakhassak fix összegeket. Jah igen, a másik, amit gyűjtök, de fel nem használok, a pénz. Ez már majdnem fösvénység. Csak azért nem tartom annak, mert akinek szüksége van a pénzemre arra mindig költök.

Meg van egy másik dolog, ha elhaladok egy fal vagy különböző tárgyak mellett, megérintem. Mindig. Mindent.

2022. ápr. 15. 12:09
 9/11 anonim ***** válasza:
Jaj így az utolsó hozzászóló kapcsán eszembe jutott, hogy általában én is megérintek mindent, persze amit nem tartok kellemetlennek vagy gusztustalannak. Már többektől megkaptam, hogy "muszáj neked mindent megtapogatni?? " :D
2022. ápr. 15. 12:45
 10/11 anonim ***** válasza:
9-es, én még az undi dolgokat is megfogdosom. Pl a slime meg az ilyen műtaknyok a kedvenceim. 😅
2022. ápr. 15. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!