Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan kezdhetnék új életet?

Hogyan kezdhetnék új életet?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, az életem kicsit megfeneklett. Depresszióval küzdök már jó ideje, szedem a gyógyszereimet, járok terápiára, de valahogy még mindig nagyon üres az életem. Vannak nagyon mély napok, amikor előjönnek a szuicid gondolatok, de talán ha nem lennék egyedül egész nap, akkor jobban lennék. Igen ám, de nagyon nincs hova mennem. A mentális állapotom miatt két képzést is félbe kellett hagynom, ezeket ősszel tudom folytatni. Munkát keresek, de nem találtam eddig, de igazából nem vagyok rászorulva, mert a szüleim támogatnak anyagilag még, úgyhogy nem lenne kötelező dolgoznom, főleg amíg nem szedtem össze magam teljesen. Igazából tényleg nem járok nagyon sehova, egyedül élek, programokat csak a családommal és a barátommal csinálok (akin nem lóghatok nyilván folyamatosan, mert ellentétben velem, neki van élete). A nap nagy részében teljesen motiválatlan vagyok, csak fetrengek, alszom, vagy sorozatot nézek. De borzasztóan szeretném összeszedni végre magam. Vannak tényleg csodálatos barátaim, de mindenkinek zajlik az élete, nem igazán érnek rá találkozni. Önkénteskedni járok egyedül,azt is pár hetente csak. Próbálok a gyógyulásra koncentrálni, de közben meg folyamatosan lelkiismeretfurdalásom van,ha mást csinálok, hogy nem tanulok, de tanulni meg nem vagyok képes :D ez egy végtelen ördögi kör sajnos. Közben meg rettegek a teljesítmény-alapú megmérettetésektől, a mostani levelezős képzés gyakorlati részétől parázok, nem tudom rávenni magam, hogy megcsináljam, és ezért lassan teljesen ki is csúszom a határidőből, úgyhogy valószínűleg halasztanom kell az egészet....

Valahogy úgy érzem, hogy csak lebegek, és nem haladok semerre. El kellene járnom új helyekre. Valami ötletetek van esetleg? Vagy lehet, hogy a gyógyszer nem elég hatásos?

Vagy tényleg, hogy lehetne ebből kijönni, és új életet kezdeni? Már 3 éve vagyok ebben nagyjából. Hogy szedjem össze magam?

2022. ápr. 13. 23:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Mitől vagy depressziós?
2022. ápr. 13. 23:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Szerintem főleg genetika :D eleve bipoláris vagyok, szóval van egy hullámzás a dologban, de én csak a lenteket tapasztalom...

De hát sok minden közrejátszott benne, a rengeteg stressz a nagyon elcseszett gimis évekből (versenyistállóba jártam, a teljesítménykényszeremet erősen kimaxolta), volt sok bullying, szexuális zaklatás is, ezek nem segítettek az önbizalmamon. Brutális önértékelési zavaraim vannak, önbizalmam az egyáltalán nincs már. Főleg a tanulmányi dolgokhoz.

Testképzavar, étkezési zavar is sok éven át ment, szerencsére ebből mára sikeresen kijöttem. Úgyhogy ez a minden egyszerre tipikus esete.

2022. ápr. 13. 23:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Napi 4 órás munka jót tenne neked kezdésnek,muszáj ki mozdulni.

Neked ezek szerint arra van szükséged hogy emberek között legyél,ezért is fontos hogy ki mozdulj.

Ha már érzed hogy zuhansz lefelé kapd össze magadat és menny ki sétálni,sose hagyd magadat bele zuhanni a depibe.

Próbáld ki azokat a munkákat amik számodra egy kicsit is tetszenek, itt most ne a pénz legyen a lényeg, szerezz egy kis belátást és ismerj meg különböző típusú embereket.

Mondjuk azt hogy délelőtt magaddal foglalkozol,folyamatosan szép lassan rendbe szedet magadat, fejleszdet magad stb..

Majd délelőtt ilyen 10-11-12-kor el mennél dolgozni 4 órában,aztán munka után kis pihenés,ismerkedés.

Ha van jogsid valami futár munkát keress,kaja futár aki pl az ebédet viszi ki, ott aztán napi szinten tálákozhatsz emberekkel,tudsz ismerkedni is.

Ha nincs jogsi és szeretnéd akkor kezd el azt le tenni.

Helyileg merre vagy?

2022. ápr. 13. 23:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Uhh hát ez elég rossz.. 😕😕 Hány éves vagy egyébként?
2022. ápr. 14. 00:20
 5/5 A kérdező kommentje:

Igazad van, tényleg jó lenne valami 4 órás meló, valami amitől nem stresszelem szét magam, mert az csak megint visszaejtene. Köszönöm a tippeket nagyon!

Sajnos a jogsi megszerzése egyelőre nem lehetséges, mert nincsen autónk sem, és nen szeretnék plusz költséget jelenteni a szüleimnek. Meg szerintem ugyanúgy félbehagynám, mert félek, hogy nem tudok teljesíteni, aztán megint jönne a fetrengés :')

21 éves lány vagyok, Budapesten lakom egyébként

2022. ápr. 14. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!