Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Emberek miért csinálják...

Askingcat666 kérdése:

Emberek miért csinálják azt,hogy egy darabig jó velük beszélgetni utánna meg mindenre egy szavas válaszokat adnak, ez csak szerintem idegesítő?

Figyelt kérdés
pl tök jól elbeszélgetsz valakivel, van téma mert nyilván az ember mindíg igyekszik témát hozni,erre jönnek az értem...szerintem is..típusú válaszok...nem értem tényleg miféle viselkedés ez, aki tudja írja már le légyszives...és nem is arról van szó, hogy én írok nekik, hanem ők nekem. de ha nincs mit mondania minek ír xd

2022. ápr. 11. 22:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%

"vagy egyszerűen nem írok vissza"

Tehát tulajdonképpen pontosan ugyanazt csinálod mint azok akiket kritizálsz. Jó tudom, majd megmagyarázod, hogy szerinted ez így tök rendben van :D

2022. ápr. 11. 22:49
 12/18 A kérdező kommentje:
pontosan ezekről a small talkokról beszélek én is.oh tehát ez mindig igy lesz szerinted...először érdekes majd mindeki megy a levesbe es marad a small talk hogy fenn maradjon a kommunikácio majd megint egy érdekesebb dolig ismet small talk es ez egy körforgás ugy véled?
2022. ápr. 11. 22:52
 13/18 anonim ***** válasza:
78%

Lehet itt szidni, hogy "fúj small talk" de az ember már csak ilyen, szeret néha a "semmiről", átlagos dolgokról beszélni, és nem gépek vagyunk, hogy elkezdjük megfejteni a világegyetem nagy kérdéseit és doktori disszertációkat osztunk meg egymással folyamatosan.

Mint ahogy egy adott téma sem tartható fent a világ végezetéig.

És le lehet pontozni, de ettől még azt fogom mondani, hogy a végeláthatatlan írásbeli kommunikáció előbb-utóbb unalomba fog fulladni valós találkozások, közös programok hiányában.

2022. ápr. 11. 23:10
 14/18 anonim ***** válasza:
30%
Unalmas vagy.
2022. ápr. 11. 23:46
 15/18 anonim ***** válasza:

10# vagyok, válasz a 12#-re:

Igen, sajna ez lesz, ez a körforgás.

2022. ápr. 11. 23:51
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem nincs annyi témám
2022. ápr. 12. 08:56
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem eleinte sokan próbálnak pozitív képet festeni magukról és azt fenntartani, főleg 1-1 új ismerettség esetében. Ez energiabefektetés, az átlag kényelmes és nem is kellően tiszteli a másik felet, így idővel belekényelmesedhet, elkezdi jobban az eredeti sablonos unalmas egyszavas önmagát adni. A másik lehetőség pedig az, hogy ahogy kezditek egymást megismerni, egyre több olyan dolog is felszínre kerülhet ami zavar a másikban, lefoszlik a "rózsaszín köd" és inkább már nem is akarna beszélgetni a másikkal annyira, hanem továbbállna olyat keresve akivel több a közös pont, meg azonosabb a világkép. Onnét meg a tőmondatok, 1-1 szavas válaszok jelzésértékűek hogy nem érdekli az egész.
2022. ápr. 12. 19:05
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezeken túl szerintem az is előfordulhat, hogy valakivel túlságosan egyetértesz. Onnantól nagyon nincs miről beszélni.

Vagy nem értetek egyet, de már minden álláspont elhangzott és nem győztétek meg egymást. Ilyenkor egy "értem"-mel elfogadod a másik gondolatait, de jelzed, hogy nem egyeznek a véleményeitek.

Vannak olyan beszélgetésbeli szituációk, amikre egyszerűen nem tud mit mondani a másik fél - akkor sem ha érdekled őt, érdekes a téma, mindkét fél értelmes, stb.

Sokszor nincs is szükség egy-egy ilyen eset után folytatásra. Olyankor ezt kell emésztgetni, majd később bedobni egy újabb témát.

Én sokat chatelek a barátaimmal és az említettek közül mind előfordult már, s lám, még mindig barátok vagyunk. Igaz, ehhez már egy eleve meglévő kapcsolat van közöttünk. De nem barátokkal, vagy távolabbi ismerősökkel is működhet a dolog. Arról nem is beszélve, hogy utóbbi esetben nem is igénylik a felek általában a nagyon rövid időn belüli rendszeres kommunikációt. És gondoljunk bele, ha eltelik egy hét valószínűleg érdekesebb leszel, hiszen minimum 7-szer annyi inger ér, mint egy nap után. :D

2022. ápr. 12. 19:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!