Emberek miért csinálják azt,hogy egy darabig jó velük beszélgetni utánna meg mindenre egy szavas válaszokat adnak, ez csak szerintem idegesítő?
"vagy egyszerűen nem írok vissza"
Tehát tulajdonképpen pontosan ugyanazt csinálod mint azok akiket kritizálsz. Jó tudom, majd megmagyarázod, hogy szerinted ez így tök rendben van :D
Lehet itt szidni, hogy "fúj small talk" de az ember már csak ilyen, szeret néha a "semmiről", átlagos dolgokról beszélni, és nem gépek vagyunk, hogy elkezdjük megfejteni a világegyetem nagy kérdéseit és doktori disszertációkat osztunk meg egymással folyamatosan.
Mint ahogy egy adott téma sem tartható fent a világ végezetéig.
És le lehet pontozni, de ettől még azt fogom mondani, hogy a végeláthatatlan írásbeli kommunikáció előbb-utóbb unalomba fog fulladni valós találkozások, közös programok hiányában.
10# vagyok, válasz a 12#-re:
Igen, sajna ez lesz, ez a körforgás.
Ezeken túl szerintem az is előfordulhat, hogy valakivel túlságosan egyetértesz. Onnantól nagyon nincs miről beszélni.
Vagy nem értetek egyet, de már minden álláspont elhangzott és nem győztétek meg egymást. Ilyenkor egy "értem"-mel elfogadod a másik gondolatait, de jelzed, hogy nem egyeznek a véleményeitek.
Vannak olyan beszélgetésbeli szituációk, amikre egyszerűen nem tud mit mondani a másik fél - akkor sem ha érdekled őt, érdekes a téma, mindkét fél értelmes, stb.
Sokszor nincs is szükség egy-egy ilyen eset után folytatásra. Olyankor ezt kell emésztgetni, majd később bedobni egy újabb témát.
Én sokat chatelek a barátaimmal és az említettek közül mind előfordult már, s lám, még mindig barátok vagyunk. Igaz, ehhez már egy eleve meglévő kapcsolat van közöttünk. De nem barátokkal, vagy távolabbi ismerősökkel is működhet a dolog. Arról nem is beszélve, hogy utóbbi esetben nem is igénylik a felek általában a nagyon rövid időn belüli rendszeres kommunikációt. És gondoljunk bele, ha eltelik egy hét valószínűleg érdekesebb leszel, hiszen minimum 7-szer annyi inger ér, mint egy nap után. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!