Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mások iránti szeretetedet,...

Mások iránti szeretetedet, kötődésedet milyen módon fejezd ki?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy pl. kimondod-e az érzéseidet, megérinted az illetőt, vagy más módon? Nekem sajnos az első kettő nem megy, én pl. megjegyzem az apró részleteket, hogy milyen csokit szeret és veszek neki, vagy segítek valamiben, amiben nem boldogul én viszont igen. Sajnos gesztusokkal, nézéssel, mosolygással sem igazán sikerül mutatni ezt, ami másoknak úgy látom, sokkal könnyebb. Milyen egyéb módokon lehet valaki tudtára adni, ha fontos a számunkra?

2022. ápr. 9. 19:10
 1/5 anonim ***** válasza:
33%
Most így rengeteg konkrét dolgot lehetne írni, általában a nőket akiket bírok meghívom piára (nem mindegyiket azért mert fel akarom szedni), hanem csak úgy ha mondjuk találkozunk valahol, csokit, ajándékot nyilván nem veszek barátoknak...de ha mondjuk veszek egy chipset azt közösbe szoktam dobni vagy valami kaját általában. Az érzéseimet viszont nem igazán szoktam elmondani senkinek SAJNOS még részegen sem nagyon. Talán egy barátom van aki úgy mindent tud rólam aztán ennyi..inkább jeleket küldök annak aki szimpatikus nekem vagy szimpla gesztusokat.
2022. ápr. 9. 19:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Igazából ez kicsit bonyolult... Minden ember máshogy fejezi ki a szeretetét a másik iránt.

Valójában 5 szeretetnyelv létezik: Elismerő szavak

Testi érintés

Minőségi idő

Szívességek

Ajándékozás

És ebből tud kialakulni a félreértések. Ha például különbözik az egyik személy szeretetkifejezése, értsd: neked a testi érintés az ami után azt érzed szeretnek / te is így fejezed ki a másik iránt, viszont neki pl az ajándékozás, hogy ha ő kap és ő adhat vmit.

Emiatt pedig azt gondolhatjátok, hogy a másik nem szeret téged, mert nem úgy viszonozza ahogy szeretnéd pedig de csak más a szeretetnyelve.

Ui.: ne aggódj emiatt, hogy nehezen fejezed ki az érzéseidet, szerintem senkinek se könnyű, mert ott van a félelem mögötte - nem viszonozza a másik, sebezhetővé válik vagy gyengeségnek tartja kimutatni az érzelmeit...stb

Szóval ezzel az 5 dologgal is kitudod fejezni amit felsoroltam neked, kipróbálhatod, hogy melyikkel tudsz könnyebben azonosulni.

Nekem pl. a szeretetnyelvem az érintés, de jól tudnak esni az elismerő szavak is. :)

2022. ápr. 9. 19:56
 3/5 anonim ***** válasza:
75%
Sehogy
2022. ápr. 9. 20:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én ajándékokkal szoktam kimutatni mert máshogy nem igazán tudom.

Nem kell nagy és drága dolgokra gondolni csak kedvenc nassolni valóé s társai.

2022. ápr. 9. 23:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Attól függ h szerelmi szeretetre gondolsz, vagy csak sima emberi. Ha szerelmi ott fontos az érzelmek kimondása is, a testi érintés is. Én is voltam olyan, mint te. De megtanultam, először fura volt, mára nagyon jó érzés tölt el.

Szerelmi szeretetben: ölelés, símogatás, ha elmész a párod mellett egy puszi, dícséretek, csak összebújva lenni, törődni egymással. Ez nem kerül semmibe s mégis megfizethetetlen.

Baráti, családi szeretetben elég az amit te csinálsz.

2022. jún. 2. 05:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!