Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hány olyan ember lehet az...

Hány olyan ember lehet az országban aki semmilyen anyaggal nem szennyezi magát?

Figyelt kérdés

Ismertek olyan embert aki nem tol pl. benzókat, piát, illegális szereket...? Semmit.

Én mindig szerettem volna tiszta életet élni, de nem megy. 28 vagyok és annyit sikerült elérnem hogy csak benzókat, antidepresszánsokat meg rengeteg koffein tabit tolok rendszeresen. Szonrongok, feszült és fáradékony vagyok, nem alszom, depis vagyok, minden bajom van amiken ezek a cuccok segítenek. Legalább nem vagyok alkesz, narkomán meg szipus. Benzókkal azért lehet teljes életet élni, dolgozni, háztartást vezetni, párkapcsolatot fenntartani (bár az asszony most pont lelépett).

Még ez is nagyon nehéz nekem. Mármint a benzók, antideoresszánsok, altató azért nem olyanok mint a pia. Az meg már főleg lehetetlennek tűnik hogy még ezeket sem toljam.

Nem is nagyon ismerek olyat aki semmit nem tol. Mármint ismerek olyat aki csak simán láncdohányos vagy csak füves, de nálam az is önpusztításnak minősül.

2022. ápr. 5. 08:42
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
9: Örülök hogy neked segít a kutya. Engem hosszú távon nagyon tudnak idegesíteni, de egyik barátom kutyájára néha vigyázok. Így tök jó, mert az első nap még játszunk, simogatom. A 2. nap mikor már kezd zavarni akkor meg megy szépen haza.
2022. ápr. 5. 10:19
 12/22 anonim ***** válasza:

Huh azért kávé nélkül lehet én sem tudnék élni :D Egyébként érdekes kérdés mitől alakulhat így ki. Nekem a távolabbi családban bár volt egy alkoholista, a közvetlen családban semmi ilyen, lehet ez is hatással volt a saját stressz-kezelő mechanizmusaimra. A családom konkrétan a dm-es melatoninra is csúnyán nézett. Szóval biztos van benne egy adag családi minta, de szerintem fejleszthető, főleg így, hogy felismerted a problémát.

Esetleg azt próbáld kideríteni, miért visel meg ennyire, pl. az hogy csúnyán néznek rád. Mi az ami kiváltja az idegességet, esetleg valami gyerekkori rossz élménnyel kapcsolod ezeket össze? Hátha meg tudod találni az okát, ami a stresszt kiváltja és akkor nem csak a stressz kezelését kell akaraterőből kezelned. Én szurkolok neked :)

2022. ápr. 5. 10:22
 13/22 A kérdező kommentje:
12: köszi :-)
2022. ápr. 5. 10:25
 14/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, azért ne ringasd magad hiú ábrándokba, hogy a benzó egy szelíd anyag. Rosszabb mint a heroin, és leszokni róla is nehezebb. Tudnék mesélni róla, súlyos függő voltam.

Leszokás után vagyok, félig felépülve, emiatt sem a koffeint, sem az alkoholt nem tolerálja már a szervezetem. A napi 20 szál cigit 2-re csökkentettem, egészségesen táplálkozom, szóval közelítek egy zen buddhista életmódjához. Unalmas, élvezeti szerektől mentes, viszont sokkal jobb a közérzetem és az egészségem.

2022. ápr. 5. 10:30
 15/22 A kérdező kommentje:

14: Gratulálok. Én nem unalmasnak képzelem a leszokást, mikor próbálkoztam vele tiszta ideg voltam szószerint a semmitől. Inkább ilyesztőnek mondanám a dolgot, nem unalmasnak. Mindenesetre nagy dolog hogy letetted.

Az biztos hogy nehéz leszokni róla. Nehéz letenni olyan dolgokat amik elviselhetőbbé teszik az életet.

2022. ápr. 5. 10:38
 16/22 anonim ***** válasza:
Kérdező, akinek nincs generalizált szorongás, meg hasonló problémái, amiket írtál magadról, annak nincs szüksége mindenféle szerekre/anyagokra, hogy ne stresszeljen/idegeskedjen/stb.
2022. ápr. 5. 10:58
 17/22 A kérdező kommentje:
16: Lehet, az én környezetemben a többségnek vannak hasonló problémái. Persze nem mindig diadnosztizáltan. Elég rossz az ország mentálhigiéniés állapota, de a kommentekből úgy látom vannak páran akik egyelőre még nem kattantak meg.
2022. ápr. 5. 11:01
 18/22 anonim ***** válasza:
A Covid szerintem felerősítette az összes ilyen mentális problémát és szorongást, mivel az emberek be voltak zárva, még azok a megbírkózási technikák se működtek amik addig
2022. ápr. 5. 11:24
 19/22 A kérdező kommentje:
18: Ez személyiség kérdése. Mikor Covidos voltam kevesebb benzót és koffeint toltam, nyugodtabb voltam. Nagyon jó volt hogy "kényzerítettek" hogy otthon pihizzek. Én a munka, a teendők, a főbérlőm, az emberik kapcsolatok miatt szoktam kiborulni.
2022. ápr. 5. 11:29
 20/22 anonim ***** válasza:
Én már többször próbáltam meg a Straight Edge-életet, sose jött össze. :(
2022. ápr. 5. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!