Hány olyan ember lehet az országban aki semmilyen anyaggal nem szennyezi magát?
Ismertek olyan embert aki nem tol pl. benzókat, piát, illegális szereket...? Semmit.
Én mindig szerettem volna tiszta életet élni, de nem megy. 28 vagyok és annyit sikerült elérnem hogy csak benzókat, antidepresszánsokat meg rengeteg koffein tabit tolok rendszeresen. Szonrongok, feszült és fáradékony vagyok, nem alszom, depis vagyok, minden bajom van amiken ezek a cuccok segítenek. Legalább nem vagyok alkesz, narkomán meg szipus. Benzókkal azért lehet teljes életet élni, dolgozni, háztartást vezetni, párkapcsolatot fenntartani (bár az asszony most pont lelépett).
Még ez is nagyon nehéz nekem. Mármint a benzók, antideoresszánsok, altató azért nem olyanok mint a pia. Az meg már főleg lehetetlennek tűnik hogy még ezeket sem toljam.
Nem is nagyon ismerek olyat aki semmit nem tol. Mármint ismerek olyat aki csak simán láncdohányos vagy csak füves, de nálam az is önpusztításnak minősül.
Ooo, eletemben nem toltam rendszeresen semmi ilyet. Oké, pár kör pia társaságban, fogadásokon, vagy egy egy unneplesnel legurul, meg pár rekreacios cuccot kiprobaltam amikor utazgattam a világban, a tapasztalás kedveert de amugy ennyi.
A cigi a vilag legnagyobb baromsága, egyszer kiszamoltam hogy az 50 orszag amit bejartam olcsobb volt mintha 20 eve lancdohanyoznek.
33F
Nekem az ismerőseim nagyobbik része nem él ilyenekkel és én sem.
A benzó eddig nem is tudtam mit jelent. Aki él ilyenekkel, az sem függő, hanem szórakozásként alkalmanként él ilyenekkel, pl buliban iszik.
Apám se cigit, se alkoholt (még a konyakmeggyes bonbont sem!), se kávét nem fogyaszt, se gyógyszert nem használ.
Én sem dohányzom, nem iszom, drogot, nyugtató gyógyszereket sosem próbáltam még ki.
Egyedül kávé az, amit iszok napi 1-3 csészével.
Úgy érzem apámmal mi is a kisebb részhez tartozunk ezzel a szokással (vagyis hogy nincs káros szokásunk :D) és erre büszke is vagyok valahol. :)
Ez jól hangzik. Én pont társaságban meg bulikban nem szeretek ilyesmit használni, a pozitív élményeket szeretem tisztán megélni. Hogyan kezelitek a napi stresszt? Mit csináltok ha elviselhetetlenül rossz napotok van? Vagy valami trauma ér titeket? Összeszorítjátok a fogatokat és kibírjátok tisztán?
2: Én sem dohányzom, de ez elég fura összehasonlítás. Ha kényszerítenének hogy válasszak a világban bojongás és a láncdohányzás közül azbutóbbit választanám. Persze mindkettő nagyon rosszul hangzik,de örülök ha otthon lehetek és nyugton maradhatok a seggemen.
Stresszt? Százaknak adok elő rendszeresen akadémikusként, két cégem van, volt haláleset, szakítás sokéves kapcsolat után, ezt csak az elmúlt pár hónapban. Eszembe sem jutott bármihez nyúlni, inkább vagyok többet barátokkal, gamelek, stb.
#2 voltam
6/ Az komoly, neked valami brutál atom idegrendszered lehet. Én biztos nem tudnék százak előtt beszélni. Bár ez a veszély nem fenyeget.
Az nekem is segít ha online gamelünk, személyesen társasozunk vagy csak túrázunk, beszélgetünk a barátaimmal. Viszont nekem valahogy ez nagyon kevés. Elég ha paraszt a főnököm, van valami kudarcom a melóban vagy csak csúnyán néz rám valaki a buszon és már remegek az idegtől. Persze nem szoktam kötekedni, már megtanultam visszafogni magam. Ettől még nagyon ideges tudok lenni.
Én sem használok semmi ilyet, egyetlen káros szokásomnak a kávézást mondanám. Mostanában pont rengeteg stressz ért (munka + egyetem + családi gondok) és sokat hallgatok zenét, énekelek, táncolok (itthon egyedül :D ), vagy megpróbálom kibeszélni egy barátommal.
Szerintem az nem természetes, hogy annyira ideges leszel apróbb dolgoktól. Sok barátom küzd covid óta hasonló szorongással. Esetleg pszihológus segíthet feldolgozni, vagy meditáció és jóga esetleg?
4. Vagyok
Apám a "sz#rok a világra" mentalitású, ebben nagyon irigylem.
Elég stresszes a munkája viszont, a munkahelyen az ő beosztásában lévő emberek egymás után kapnak szívrohamot a stressztől. Apámnak is volt, de még csak 1x, és még így is ő tartja a legkevesebb rekordot a munkakörén belül. Azért ez durva, lássuk be. De a sok helyzet ellenére én úgy veszem észre, és úgy is mondja nekem, hogy a szituáció után fél óra múlva már nem is foglalkozik vele. Szelektál. Aki ezt meg tudja csinálni, és tényleg el tud engedni dolgokat, azoknak ez tök jó tulajdonság.
Én viszont nem tudom olyan egyszerűen. Viszont kooperálok, zenét hallgatok, kirándulok és foglalkozom a kutyámmal, utóbbi nagyon jó, hogy jött az életemben.
Menhelyről örökbe fogadtam örökbe tavaly egy kutyát és sokat segített már nekem csak azzal, hogy egyszerűen VAN. "Terápiás eb" lett belőle. :D
8: Köszi a tippet. Szoktam testpásztázást csinálni, meg van egy elliptikus trénerem (feszkó levezetésére nagyon jó). Pszichológus egy sem jött be. Ha nem járnék pszichofarmakológushoz akkor már durván alkesz lennék. Már diagnosztizáltak posztraumás stresszel, generalizált szorongásssal, szorongásos depresszióval, személyiségzavarral meg rengeteg latin halandzsával.
Azért jó hallani hogy vannak akik bírják szerek nélkül az életet. Nekem a családom is durván tolt minden szart (már nem tartjuk a kapcsolatot, meg szerencsére hullanak is rendesen).
Exem meg valami hihetetlen mennyiségű Frontint és Rivót tolt esténként. 0,5-ösből 10-20 szemet minimum. Eddig úgy gondoltam magamra hogy van akaraterőm és keretek közt élek, de most új melóhelyem van és itt van aki még kávét sem iszik. Vannak tök kiegyensúlyozott emberek. Nem tudom hogy ez genetika vagy fejleszthető, de nekem egyelőre nem sikerült összehoznom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!