Vannak amiktől félek és előbb már írták, de szerintem az természetes ösztön, pl természeti katasztrófák vagy bizonyos állatok.
De amitől igazán fóbiám van az a hányás. Valamelyest javult a helyzet, de ovi óta nem hánytam, annyira erős gát van bennem, pedig vakbélgyulladásom és műtétem is volt..
21N
Klausztrofóbia – bezártságtól való rettegés
Pirofóbia – félelem a tűztől
Arachnofóbia – pókoktól való félelem
Pókok. Volt, hogy konkrétan több hónapig nem aludtam a szobámban, mert láttam egy (normál méretű) pókot, ami elmászott valahova. 😅😅
Ezenkívül nagyon enyhén klausztrofóbiás is vagyok, nem kedvelem a szűk helyeket, ahonnan nem tudnék azonnal menekülni, de ez nem olyan durva mértékű fóbia, és csak bizonyos helyzetekben jön elő. Szóval pl. semmi bajom a liftekkel, viszont sose mennék mondjuk búvárkodni (onnan se lehet pikk-pakk feljönni a levegőre), nem mászkálnék szűk alagutakban stb. Egyszer gyerekkoromban volt egy osztálykirándulásunk egy barlangban, ahol iszonyú szűk járatokban kellett átpréselnünk magunkat (nem tudtam előte, hogy mire számítsak), és már csak ha eszembe jut, a hideg is kiráz ettől az emléktől. Sose mennék többet ilyen szűk barlangba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!