Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen fóbiáitok vannak?

Milyen fóbiáitok vannak?

Figyelt kérdés

2022. márc. 21. 21:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%
Szociális. Emellett betegesen rettegek a pókoktól (valójában minden bogártól és rovartól is) és a magasságtól. Ami alatt azt értem, hogy egy székre sem merek felállni mert máris szédülök.
2022. márc. 21. 22:03
 2/21 anonim ***** válasza:
92%
Agorafóbia és magasságfóbia.
2022. márc. 21. 22:10
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Entomofóbia - rovariszony.
2022. márc. 21. 22:10
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Madaraktól félek, a szárnycsapkodástól
2022. márc. 21. 22:11
 5/21 anonim válasza:
100%
Én a tornádóktól és a hurrikánoktól félek, de kegyetlenül. Egyszer láttam tornádót, igaz hogy messziről, de akkor is iszonyatos volt. Azt hiszem, hogy ezt lilapszofóbiának nevezik. Van még egy dolog, amitől rettegek, de nem merem leírni. Illetve van még egy-két enyhébb félelmem. Lehet nem vagyok normális.
2022. márc. 21. 22:12
 6/21 anonim ***** válasza:
85%

Vannak amiktől félek és előbb már írták, de szerintem az természetes ösztön, pl természeti katasztrófák vagy bizonyos állatok.

De amitől igazán fóbiám van az a hányás. Valamelyest javult a helyzet, de ovi óta nem hánytam, annyira erős gát van bennem, pedig vakbélgyulladásom és műtétem is volt..

21N

2022. márc. 21. 22:18
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Klausztrofóbia – bezártságtól való rettegés

Pirofóbia – félelem a tűztől

Arachnofóbia – pókoktól való félelem

2022. márc. 21. 22:23
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Én a denevérektől félek nagyon.Volt sokszor,hogy korán utaztam és repkedtek felvettem.Hülyén hangzik,de végig úgy mentem,hogy a földet néztem és ha ne adj isten láttam egyet,a sírás jött rám.
2022. márc. 21. 22:32
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Pókok. Volt, hogy konkrétan több hónapig nem aludtam a szobámban, mert láttam egy (normál méretű) pókot, ami elmászott valahova. 😅😅

Ezenkívül nagyon enyhén klausztrofóbiás is vagyok, nem kedvelem a szűk helyeket, ahonnan nem tudnék azonnal menekülni, de ez nem olyan durva mértékű fóbia, és csak bizonyos helyzetekben jön elő. Szóval pl. semmi bajom a liftekkel, viszont sose mennék mondjuk búvárkodni (onnan se lehet pikk-pakk feljönni a levegőre), nem mászkálnék szűk alagutakban stb. Egyszer gyerekkoromban volt egy osztálykirándulásunk egy barlangban, ahol iszonyú szűk járatokban kellett átpréselnünk magunkat (nem tudtam előte, hogy mire számítsak), és már csak ha eszembe jut, a hideg is kiráz ettől az emléktől. Sose mennék többet ilyen szűk barlangba.

2022. márc. 21. 22:33
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Gomb fóbiám van.
2022. márc. 21. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!