24 év körül ez mennyire átlagos helyzet?
Okj szakmát tanulok.
Nincs munkahelyem és félretett pénzem.
Nincs párkapcsolatom.
Szülővel/szülőkkel élek.
Sok 24 éves ismerősömnek már van gyereke. Még több dolgozik, de még a szüleivel lakik. A legnagyobb részük pedig 24 évesen még az Msc-jét csinálja és sehol nem tart az életében a tanuláson kívül. Nyilván egy jobb gimnáziumból kikerült emberekről beszélek. :)
Szóval nem egyedül.
Én 25 éves vagyok, pénzügy,-számviteli ügyintéző OKJ-t végeztem és 5 éve könyvelő irodában dolgozok.
Van félretett pénzem és anyámmal élek. Kocsira én költök mindent és általában én megyek bevásárolni.
1970-ben 24 évesen már óvodás gyereke, szakmája, kisebb egzisztenciája volt az embereknek. Akkor ez volt a normális és elfogadott és ezt ne hasonlítsuk össze azzal, ami most van.
Jelenleg szerintem a legtöbb huszas évei elején járó ember még majdnemhogy gyereknek érzi magát és nem is foglalkoztatják ilyen gondolatok, mint a családalapítás. Nincs ezzel szerintem semmi baj. Nekem van néhány százezer félretett pénzem, 2. munkahelyemen vagyok, de amúgy annyira komolyan nem tudom magam venni. :D 23 vagyok.
Én ezt a korosztályt tanítom, és olyan 2-3% az, akik egzisztenciában előrébb járnak nálad. Hogy ez baj-e, arról lehetne vitatkozni, de az tény, hogy a legtöbbjük "örökkamasz" szinten van fejben, se terveik, se céljaik nincsenek, és a valósághoz való viszonyuk sokszor eléggé gyerekes.
Nem irigylem a generációdat, és nem is gondolom, hogy ti tehettek erről. De nagyon kéne valami forradalom a fejekben, mert ez így az élet és a tehetség pazarlása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!