Ha látsz két embert beszélgetni, te megzavarnád a beszélgetésüket akkor, ha egyikükkel fontos közlendőd lenne?
Munkahelyen sokszor van ilyen, olyankor oda szoktam lépni, és annyit mondok hogy "bocsi a zavarásért, Géza, majd megkeresnél utána? szeretnék veled beszélni."
Természetesen nem hozakodnék elő a saját beszélgetésemmel, ha épp mással beszélget. De szólok, hogy majd szeretnék beszélni vele.
5-ös: Ezt jó hogy írtad, de akkor példákat is hoznék. Mondjuk szólsz neki, hogy az asszonyt éppen kórházba vitték, vagy hogy folyik nála a víz, vagy füstöl ott, ahol nem kéne stb. Ahol tényleg életekről van szó, de most nem ilyenekre gondoltam. Hanem ami neked fontos, pl. egy szerződés aláírása vagy akármilyen dolog, ami nem biztos, hogy azonnal kell, de jobb, ha előbb megvan.
Amúgy én is egyszer részese voltam ilyennek, éppen meccsekről beszélgettünk az utcán a haverral (jó, hát ez abszolút nem életbevágó téma, de ritkán futunk össze), amikor odajött hozzá egy kollégája és munkáról beszélgettek (ami szintén ráért). Na ezzel a pasassal kicsit vitatkoztunk arról, amit most itt a kérdésben feltettem.
Igen.
-Elnézést kérek, hogy megzavarom a beszélgetést, de halaszthatatlan.
Aztán megköszönném, és távoznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!