Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan vehetném rá magam a...

Hogyan vehetném rá magam a takarításra? Elég nagy mocsok van nálam, hiába na, utálok takarítani. Pedig olyan jó lenne tisztaságban, rendben élni.

Figyelt kérdés
Szoktam nézni takarítós videókat YouTube-on, hogy ki hogyan rendezi el a holmiját egy-egy szobán belül vagy a szekrényében, vagy house tour/room tour videókat (ház-, szobabemutató tulajdonképpen) de még ez sem motivál eléggé, hogy én is nekiálljak.
2022. márc. 7. 00:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

https://www.youtube.com/c/Aurikatariina

Engem ő mindig motivál.

Amúgy teljesen megértelek, imádom a rendet, de nem vagyok képes se megteremteni, se fenntartani. Haladj kis lépésekben, hátha az segít.

2022. márc. 7. 01:03
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
mocsok alatt mit értesz? nincs elmosva 2 tányér és vagy van 2 hajszál a pedlón vagy honapok ota rohad a mosogató szemét hegyek vannak mindenhol a lakásban, ételmaradék pénasz otvar és bogarak mindenhol?
2022. márc. 7. 01:39
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom mindig az van, hogy valami mást csinálsz helyette. Van egy szándékod, hogy megcsinálj valamit, de az nem elég erős és az elméd, vagy a környezet eltérít.

A lényeg, hogy át kell nyomnod a szándékod.

Ebben segít az önfegyelem. Az önfegyelem az hogy márpedig addig nem eszek, vagy nem fekszek le amíg az kész nincs.

Az is segít, ha a tevékenységet lebontod részekre és pontokba rendezve írsz egy listát hogy mit kell aznap megcsinálnod.

Példa:

1.leporolom a bútorokat.

2. Felporszívózok

3.Felmosom a konyhát.

4. Kiviszem a szemetet.

És mindig kipipálod, vagy kihúzod ami kész.

És ha a végére érsz akkor megjutalmazod magad.

2022. márc. 7. 02:55
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

Rendezd be úgy a lakásodat,hogy ne legyen nagy teher a takarítás.

Tippek

-Csak olyan bútorokat rakj,aminek van funkciója

-Ne legyenek felesleges porfogó díszek

-Kevés szőnyeg legyen,csak oda ahol sokat jársz mezítláb,felmosni gyorsabb,mint porszívózni

-Ablakpárkányba ne rakj semmit,ami koszt csinál,pl cserepes növények,nem a házba valók.

-Mindenből csak annyi legyen,ami használsz,nem kell 20 bögre,ha csak 2-3at használsz.

-A konektoroknak hagyj szabad teret,hogy a porszívót könnyen bárhová be tudd dugni.

-Könnyű bútorokat vegyél,ne 50 kg-s szekrényt,és 30 kg-s karosszéket!

-Tartsd be,hogy kinti cipővel nem mehet be senki az előszobából!

2022. márc. 7. 05:52
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a napirend segít. Pl. péntek du. porszívózás, portörlés. Akkor hamarabb végzek melóban. Ez egy óra. Minden este edényeket ekpakolom, mosogatás. Hajat ha mosok, zuhanytálcát is takarítom. Ha vécére megyek, azzal összekötöm a pucolást, heti 2-3-szor. Mosás este, reggel már bepakolok, este, csak a gombot nyomom.

Vagy legyen bejárónőd heti kétszer. Ha sokat melózol, nem luxus.

2022. márc. 7. 06:25
 6/15 anonim ***** válasza:
63%
Én is azt javaslom, hogy hívj takarítónőt. Ha csak egyszer megy egy héten, azzal is előrébb vagy.
2022. márc. 7. 06:28
 7/15 anonim ***** válasza:
Állítsd be a telódat pl.: 2 hetente szerdára, hogy takarítani kell, ez ne csak mondjuk 17h.-ra szóljon, hanem az első időszakban 1/4h.-ként jelezze neked, így talán a kényszer nagy úr lesz.
2022. márc. 7. 07:14
 8/15 anonim ***** válasza:

Ablakpárkányba ne rakj semmit,ami koszt csinál,pl cserepes növények,nem a házba valók.

Wtf?! Nem tudom milyen novenyeid vannak, nalam egyik sem piszkol soha. Sot, levegotisztito hatasuak, nem is ertem, h miert mondod, h nem a hazba valok.

2022. márc. 7. 07:32
 9/15 anonim ***** válasza:

8-as

Ha tiszta levegőt akarok,akkor kinyitom az ablakot.

Ja,hogy pont azért nem lehet kinyitni tőle az ablakot.

Pereg a levele,a víz kifolyik.

2022. márc. 7. 07:45
 10/15 anonim ***** válasza:

Akkor valamit nem jol csinalsz, mert ha egeszseges a noveny, nem pereg a levele, ovatosabban locsolod meg (vagy teszel ala altetet, nem megy ki a viz.

Az ablak nalam ugyanugy nyilik, szal nem ertem, de mind1 is.😁

2022. márc. 7. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!