Hogyan vehetném rá magam a takarításra? Elég nagy mocsok van nálam, hiába na, utálok takarítani. Pedig olyan jó lenne tisztaságban, rendben élni.
https://www.youtube.com/c/Aurikatariina
Engem ő mindig motivál.
Amúgy teljesen megértelek, imádom a rendet, de nem vagyok képes se megteremteni, se fenntartani. Haladj kis lépésekben, hátha az segít.
Gondolom mindig az van, hogy valami mást csinálsz helyette. Van egy szándékod, hogy megcsinálj valamit, de az nem elég erős és az elméd, vagy a környezet eltérít.
A lényeg, hogy át kell nyomnod a szándékod.
Ebben segít az önfegyelem. Az önfegyelem az hogy márpedig addig nem eszek, vagy nem fekszek le amíg az kész nincs.
Az is segít, ha a tevékenységet lebontod részekre és pontokba rendezve írsz egy listát hogy mit kell aznap megcsinálnod.
Példa:
1.leporolom a bútorokat.
2. Felporszívózok
3.Felmosom a konyhát.
4. Kiviszem a szemetet.
És mindig kipipálod, vagy kihúzod ami kész.
És ha a végére érsz akkor megjutalmazod magad.
Rendezd be úgy a lakásodat,hogy ne legyen nagy teher a takarítás.
Tippek
-Csak olyan bútorokat rakj,aminek van funkciója
-Ne legyenek felesleges porfogó díszek
-Kevés szőnyeg legyen,csak oda ahol sokat jársz mezítláb,felmosni gyorsabb,mint porszívózni
-Ablakpárkányba ne rakj semmit,ami koszt csinál,pl cserepes növények,nem a házba valók.
-Mindenből csak annyi legyen,ami használsz,nem kell 20 bögre,ha csak 2-3at használsz.
-A konektoroknak hagyj szabad teret,hogy a porszívót könnyen bárhová be tudd dugni.
-Könnyű bútorokat vegyél,ne 50 kg-s szekrényt,és 30 kg-s karosszéket!
-Tartsd be,hogy kinti cipővel nem mehet be senki az előszobából!
Nálam a napirend segít. Pl. péntek du. porszívózás, portörlés. Akkor hamarabb végzek melóban. Ez egy óra. Minden este edényeket ekpakolom, mosogatás. Hajat ha mosok, zuhanytálcát is takarítom. Ha vécére megyek, azzal összekötöm a pucolást, heti 2-3-szor. Mosás este, reggel már bepakolok, este, csak a gombot nyomom.
Vagy legyen bejárónőd heti kétszer. Ha sokat melózol, nem luxus.
Ablakpárkányba ne rakj semmit,ami koszt csinál,pl cserepes növények,nem a házba valók.
Wtf?! Nem tudom milyen novenyeid vannak, nalam egyik sem piszkol soha. Sot, levegotisztito hatasuak, nem is ertem, h miert mondod, h nem a hazba valok.
8-as
Ha tiszta levegőt akarok,akkor kinyitom az ablakot.
Ja,hogy pont azért nem lehet kinyitni tőle az ablakot.
Pereg a levele,a víz kifolyik.
Akkor valamit nem jol csinalsz, mert ha egeszseges a noveny, nem pereg a levele, ovatosabban locsolod meg (vagy teszel ala altetet, nem megy ki a viz.
Az ablak nalam ugyanugy nyilik, szal nem ertem, de mind1 is.😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!