Szerintetek rendben van, hogy sokan büszkén vállalják pl: nyilvános Facebook csoportokban, hogy 16-18 évesen már szültek?
Én ezt nem akarom értelmezni sem, ezen teljesen értelmetlen vitatkoznotok.
Sem a csp, sem a tipik magyar nyugdíj nem eleg az égvilágon semmire, nem ezzel a motivációval szülnek, dolgoznak az emberek. Hogy a gyerek majd dolgozzon a MI nyugdíjunkért. Persze, lehet ezzel a gondolattal szülni, de ezek politikai, gazdasági értelemben fontosabbak elvek.
Mert a munkaerőt valoban újra kell termelni, ehhez pedig gyerekeknek kell születnie, hogy később tudjanak dolgozni. De így is RENGETEG a munkanélküli.
Hogyan akarja Viktor bácsi, hogy legyen egy csomo gyerek, amikor effektíve a szüleik se dolgoznak (és általában az ilyen szegény embereknek lesz 3+ gyerekük, akik szinten nem fognak dolgozni, tisztelet a kivetelnek).
Úgyhogy ez a jo kis CSÓK is csak egy hatalmas lufi, amivel a gazdagokat akarják motiválni, hogy igen, ne csak 1-2 gyerekük legyen. Mert ezek a fiatalok nyomva lennének tanulni és dolgozni a jó modú szüleik által. Viszont azzal, hogy rengeteg a szegény, es nem akarja a kormány felemelni őket, nem fogja elérni hogy ne szaporodjanak és ne legyenek munkanélküli szegeny emberek a gyerekeikből.
Na ezért baj 16-18 évesen szülni. Mert az ilyen szegeny kultúrákban (nemcsak romák) semmit nem adnak át a gyereknek, ami az életbenmaradást, vagy a társadalom javulását szolgálná, csak a segély, a segély.
Ezt ennél kulturáltabban nem tudom megfogalmazni.
Es de ad egy anya a világnak, ha szül mondjuk 4 gyereket, főallasu anyakent felneveli őket, és mindegyik elmegy tisztességes munkát végezni.
De ehelyett mi van?
Sokgyerekes családokban sokszor kitermelődnek társadalmilag haszontalan emberek is. Vagy mert személyiségileg problémásak, vagy mert nem dolgoznak, vagy testi fogyatékuk van, vagy ezek halmozódnak. Aztán vannak a menőbb esetek, amikor kiköltöznek a fiatalok és akkor abbol az országunknak haszna nem lesz.
Úgyhogy én nehezen értem meg az otthonülő anyukak életèt, sokat tud tenni a gyerekeiért akkor is, ha elmegy dolgozni, es 2 fizetésből jóval többet lehet tenni a gyerekekért is. Arról nem is beszélve, mi van ha a partner valami okból megszűnik, és egy 15 éve nem dolgozó anyuka hogyan tartja el utána a családot?? Felelőtlenség full optimistanak lenni a mai világban és azzal takarózni, hogy "de hát én főállasú, sok gyerekes anyuka vagyok".
Magyarországon ezt a munkát nem fizetik meg. El lehet menni Norvégiába, ahol egy negygyerekes csalad annyi pénzt kap, hogy apukanak se kell feltètlen dolgoznia.
ennyi. Rengeteg embernek egyáltalán nem való gyerek mégis vállal. Sajnos ilyen családban nőttem én is fel....Csoda hogy vittem valamire....
Nem a gyerekszülés a csoda, hanem az, ha a szülő szépen felneveli, jó embert farag belőle.
27-es mondjuk ez nem feltétlen életkor függő szerintem, bár fontos a korai kötődés de leginkább akkor kell normális embert faragni egy gyerekből amikor már elég értelmes és sokat tanul a szülei hozzáállasából, viselkedéséből.
Két éves kor előtt nincsenek emlékeink, aminek van egy olyan előnye, hogy a szülőnek is meg kell tanulnia elfogadni a szülői szerepet, illetve a kialvatlanságtól úgyis csak zombi sok anyuka, örül ha életben tartja magát meg a gyereket, a tényleges érdemi nevelés ezután kéne megtörténjen. Csak hát nem mindenkinek jön össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!