Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek rendben van, hogy...

Szerintetek rendben van, hogy sokan büszkén vállalják pl: nyilvános Facebook csoportokban, hogy 16-18 évesen már szültek?

Figyelt kérdés
Mármint persze, lehet valakiből boldog családanya kamaszként, de ez azert a mai világban nem egy követendő példa, teljesen értelmetlen ezt reklámozni.

2022. márc. 5. 11:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
40%
Mert a nyugdíj elég lesz? Nem. Aki szült semmit nem tesz le az asztalra ezáltal, a nyugdíjas viszont a ledolgozott évek alapján kapja azt a kis alamizsnát. Nem ugyanaz.
2022. márc. 5. 15:15
 22/29 A kérdező kommentje:

Én ezt nem akarom értelmezni sem, ezen teljesen értelmetlen vitatkoznotok.

Sem a csp, sem a tipik magyar nyugdíj nem eleg az égvilágon semmire, nem ezzel a motivációval szülnek, dolgoznak az emberek. Hogy a gyerek majd dolgozzon a MI nyugdíjunkért. Persze, lehet ezzel a gondolattal szülni, de ezek politikai, gazdasági értelemben fontosabbak elvek.

Mert a munkaerőt valoban újra kell termelni, ehhez pedig gyerekeknek kell születnie, hogy később tudjanak dolgozni. De így is RENGETEG a munkanélküli.

Hogyan akarja Viktor bácsi, hogy legyen egy csomo gyerek, amikor effektíve a szüleik se dolgoznak (és általában az ilyen szegény embereknek lesz 3+ gyerekük, akik szinten nem fognak dolgozni, tisztelet a kivetelnek).

Úgyhogy ez a jo kis CSÓK is csak egy hatalmas lufi, amivel a gazdagokat akarják motiválni, hogy igen, ne csak 1-2 gyerekük legyen. Mert ezek a fiatalok nyomva lennének tanulni és dolgozni a jó modú szüleik által. Viszont azzal, hogy rengeteg a szegény, es nem akarja a kormány felemelni őket, nem fogja elérni hogy ne szaporodjanak és ne legyenek munkanélküli szegeny emberek a gyerekeikből.

Na ezért baj 16-18 évesen szülni. Mert az ilyen szegeny kultúrákban (nemcsak romák) semmit nem adnak át a gyereknek, ami az életbenmaradást, vagy a társadalom javulását szolgálná, csak a segély, a segély.

Ezt ennél kulturáltabban nem tudom megfogalmazni.

2022. márc. 5. 15:29
 23/29 A kérdező kommentje:

Es de ad egy anya a világnak, ha szül mondjuk 4 gyereket, főallasu anyakent felneveli őket, és mindegyik elmegy tisztességes munkát végezni.

De ehelyett mi van?

Sokgyerekes családokban sokszor kitermelődnek társadalmilag haszontalan emberek is. Vagy mert személyiségileg problémásak, vagy mert nem dolgoznak, vagy testi fogyatékuk van, vagy ezek halmozódnak. Aztán vannak a menőbb esetek, amikor kiköltöznek a fiatalok és akkor abbol az országunknak haszna nem lesz.

Úgyhogy én nehezen értem meg az otthonülő anyukak életèt, sokat tud tenni a gyerekeiért akkor is, ha elmegy dolgozni, es 2 fizetésből jóval többet lehet tenni a gyerekekért is. Arról nem is beszélve, mi van ha a partner valami okból megszűnik, és egy 15 éve nem dolgozó anyuka hogyan tartja el utána a családot?? Felelőtlenség full optimistanak lenni a mai világban és azzal takarózni, hogy "de hát én főállasú, sok gyerekes anyuka vagyok".

Magyarországon ezt a munkát nem fizetik meg. El lehet menni Norvégiába, ahol egy negygyerekes csalad annyi pénzt kap, hogy apukanak se kell feltètlen dolgoznia.

2022. márc. 5. 15:35
 24/29 anonim ***** válasza:
Sajnos az ilyen családok többsége diszfunkcionális. És igen, zavar hogy a számba szarnak az adómért cserébe.
2022. márc. 5. 16:54
 25/29 anonim ***** válasza:
Nevetséges, hogy minden gyerek és minden család hülye egyes selejtek szemében. Van sok ilyen, nyilván. De ez már a ló túlsó oldala. Nem mindenhol divat 7-et szülni semmire, és nem mindenhol van az, hogy nem nevelik a a kölyköket. Akiknél így van, azokkal nekem is problémám van. Mert az ő állatkerjük miatt nehezebb a sajátommal. Meg engem néznek ki, hogy mi az, hogy leállítom akár az enyémet, vagy szólok a másik anyjának, hogy állítsa le az övét. Meg szerintem hagyjuk is a családit, mert pontosan annyira nevetséges, mint a nyugdíj. Meg mint az a kijelentés, hogy ebből a gyerek el van tartva. Nekem például azért van egy csak. Hogy ha ezt a vicces kis semmiséget nem adnák, akkor se hiányozna. Meg ennyit tudok tisztességes munka mellett normálisan elindítani az életben. Magamnak vállaltam. Nem kell úgy csinálni, mintha én ezzel nyomorba döntöttem volna bárkit. Az nem az én kategóriám. Mellesleg pedagógusként pontosan tudom, hogy milyenek a "mai gyerekek". Ezért vagyok szigorú, "szaranya" a sajátommal. Majd még elnézést is kérek, mert vállalni mertem egyet. Én lehetnék talán arra büszke, hogy felelősen vállaltam, másét meg sokszor az anyja helyett nevelek. A facebookon vagánykodó kislányokat meg nevessétek ki. Tőlük ennyi tellett. Gyerek nélkül sem vitték volna többre.
2022. márc. 5. 18:40
 26/29 A kérdező kommentje:
25-ös én pedagógusoktól ezt a hozzáállást nagyon-nagyon nem tudom értékelni, ugyanis az én családi előzörténetem miatt szívok miatta. Mindkét szülőm pedagógusgyerek. Anyukám anyukája nemcsak szigorú "sz*ranya" volt, hanem rémes feleség is, el is vált és egy megkeseredett öregasszony lett belőle. 3-ból 2 gyereke nem vitte kb. semmire, az én anyukám ugyan karrierista, de súlyos érzelemkezelési problémái voltak (mára már kicsit lenyugodott), apukám pont az ellentéte, teljesen flegma. Na már most bizonyára jobban kezeltek dolgokat mint anno a szüleik, de vannak dolgaik, amiket én egyszerűen nem akarok elkövetni. Nagyon a saját elveik és gondolataik alapján neveltek, ezalatt értsd azt, hogy nem nagyon érdekelte őket az én érzelem és igényvilágom, úgyhogy sokszor lettem érzelmi elhanyagolás, gaslighting elszenvedője, mert kb. ha elmesélek egy sztorit, annyi rá a válasz, hogy "aha", és ha nagyon nem sikerült megérteni egymást, akkor semmi más nem használt, csak a hiszti. Ez lehet hogy szánalmas, de az ilyen nem megfelelő válaszkészség hiányában kialakult egy szorongó-ambivalens kötődés (gyereknél C)nálam, ami miatt a mai napig borzasztóan szenvedek az emberi kapcsolatok terén. Nem tudok bízni másokban és jellemzően sokan kihasználnak, olyan emberekhez akarok közel kerülni, akik úgysem fogadnak el. Szóval pszichológus is kezel emiatt, felmerült, hogy Borderline vagyok, ilyenek. Úgyhogy nagyon megér sz*r szülőnek lenni, sokszor az ego diktálta elvek helyett kicsit meg kéne érteni, milyen a gyerek személyisége és az alapján nevelgetni, mert hogy ezt sem én sem a szüleim nem kapták meg. Nagyon megérte. :D
2022. márc. 5. 19:02
 27/29 anonim ***** válasza:
49%

ennyi. Rengeteg embernek egyáltalán nem való gyerek mégis vállal. Sajnos ilyen családban nőttem én is fel....Csoda hogy vittem valamire....

Nem a gyerekszülés a csoda, hanem az, ha a szülő szépen felneveli, jó embert farag belőle.

2022. márc. 5. 19:09
 28/29 A kérdező kommentje:

27-es mondjuk ez nem feltétlen életkor függő szerintem, bár fontos a korai kötődés de leginkább akkor kell normális embert faragni egy gyerekből amikor már elég értelmes és sokat tanul a szülei hozzáállasából, viselkedéséből.

Két éves kor előtt nincsenek emlékeink, aminek van egy olyan előnye, hogy a szülőnek is meg kell tanulnia elfogadni a szülői szerepet, illetve a kialvatlanságtól úgyis csak zombi sok anyuka, örül ha életben tartja magát meg a gyereket, a tényleges érdemi nevelés ezután kéne megtörténjen. Csak hát nem mindenkinek jön össze...

2022. márc. 5. 19:22
 29/29 anonim ***** válasza:
Tehát akkor azért, mert én vállalom, hogy nevelem és erősebben fogom, már le is vontátok a következtetést, hogy rideg vagyok? Ez nincs így. Együtt alszunk, hordoztam két és fél évig, órákat játszom vele, közösségbe hordtam a kezdetektől, szeretem, ölelem, fejlesztem, de viselkedni kell. Szörnyű. Ne vetítsétek rám azt, amit nálatok elrontottak. Én is utálhatnék mindenkit, mert az apám agresszív alkoholista volt, anyám meg annyira kikészült, hogy én csak nőttem, mint a gaz. Ezeket a hibákat én nem követem el. De én teszek, nem utálkozom. Annak nincs értelme.
2022. márc. 5. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!