Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek rendben van, hogy...

Szerintetek rendben van, hogy sokan büszkén vállalják pl: nyilvános Facebook csoportokban, hogy 16-18 évesen már szültek?

Figyelt kérdés
Mármint persze, lehet valakiből boldog családanya kamaszként, de ez azert a mai világban nem egy követendő példa, teljesen értelmetlen ezt reklámozni.

2022. márc. 5. 11:21
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
49%
Szerinted ez reklám?
2022. márc. 5. 11:26
 2/29 anonim ***** válasza:
55%
Nem mondhatja el? Nem egy diktatúrában élsz.
2022. márc. 5. 11:29
 3/29 anonim ***** válasza:
21%

És? Legtöbben közülük már 12 évesen főztek, mostak, takarítottak (persze én ezt cseppet sem támogatom). Valószínűleg olyan korból vagy családból, anyagi körülményből jöttek, ahol divat volt, hogy a gyerek már gyerekként is háztartást vezetett, 16 évesen dolgozott, 18 évesen meg a szülei házába szült és megházasodott.

Ma már nem így vannak a dolgok szerencsére. Persze bizonyos körökben még mindig.

2022. márc. 5. 11:38
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom mar “elfelejtette”, milyen szar volt akkor rajonni 16 evesen, panikolni, hogy most mi lesz, stb. es mar csak az maradt meg benne, hogy szereti a gyereket, tok jol megvannak (jo esetben), jol alakult vegul is minden (jo esetben), ugyhogy utolag nem banta meg, mar csak pozitivat tud irni.

Mas a helyzet, ha olyanok irasat nezned, akik most epp terhesek 16 evesen, ok valoszinuleg nem reklamoznak, abban lenne megbanas, felelem, de nyilvan aki megtartja az nem ok nelkul tartja meg, kesobb majd ok is pozitivan nyilatkoznak.

Mondjuk szerintem sem reklam, nem hiszem, hogy ugy adnak elo a tortenetet, hogy szuljon mindenki tinedzserkent, mert mekkora jo buli, egyetlen elonye csak a kicsi korkulonbseg. En is orulok, hogy anyukam meg tok fiatal, es tudunk egyutt maszkalni, programokat szervezni es meg szerencsere egyelore nem az apolasaval kell foglalkoznom, mikor magamat is epp hogy egyben tudom tartani. O is 18-19 volt, de en mondjuk tervezett gyerek voltam, hazassagban szulettem es apukam mar akkor is (25) jol keresett. Ez azert sok tiniterhessegre nem igaz. De utolag akkor sem fognak rosszakat irni, amikor mar egy 2-3+ eves gyerek van mellettuk.

2022. márc. 5. 11:41
 5/29 A kérdező kommentje:
30 alatti fiatalokról van szó, szóval mind a 90-es években születtek. Most láttam ezt a posztot. Engem inkább elszomorít, hogy 1: nem védekeznek kellően 2: családi körülmenyek miatt mondjuk tényleg ez a normál perspektíva náluk. 3: tényleg nagyon tisztelem őket hogy ezt be merték vállaln.
2022. márc. 5. 11:42
 6/29 anonim ***** válasza:
65%
Felelotlenseg. Esetek 90%ban fogadni merek, hogy nem tervezett gyerek. Altalaban meg sulis a lany a sracnak semmi penze. Se megtakaritas semmi. Ezek csak felelotlen gyerekek..
2022. márc. 5. 11:44
 7/29 A kérdező kommentje:

Igen, felelőtlenség is.

En nem vagyok jo pelda a fiatal párkapcsolatra. 26 eves vagyok, nemrég szakítottam a 6 éves kapcsolatomban.

Egyidősek vagyunk, egyetemisták voltunk, és igy sok szempontból nem volt lehetőségünk a fejlődesre, mert időben de inkabb anyagilag nem volt lehetőség egyszerűen. A koronavírus óta konkretan programjaink sem voltak, amiket együtt akartunk volna, vagy ő költött volna rá szívesen (kivetel esküvői meghívás, családi programok). Én meguntam a szürkeséget, megmondtam hogy el sem jegyeztük egymást a közös anyagi helyzetünk nem eleg jo es túl fiatal vagyok ahhoz, hogy ezt így folytassuk.

Szóval az ilyenek miatt azert nem árt átgondolni a gyerekvallalást. És nekem sem azzal volt a bajom, hogy pénzünk egyelőre nem volt kellő alapokat lerakni, hanem hogy úgy semmi nem érdekelte a páromat konkrétan es azert láttam magam körül a parokat akik minden anyagi helyzettől függetlenül nagyon szépen építettek az életüket. Mi csak elhidegültünk egymástol.

Szóval én most nagyon másra vágyom, dolgozni, élni, atértékelni az eletem és így 30 előtt valószínűleg nem akarok gyereket.

Ha jobb kapcsolatom lett volna, talán már lenne nekem is, mert mindig is nagy vágyam volt fiatal anyának lenni. Ezt dobta a gép

2022. márc. 5. 12:02
 8/29 anonim ***** válasza:
0%
Lánynak szülni dicsőség, nőnek kötelesség! A mai napig!
2022. márc. 5. 12:14
 9/29 anonim ***** válasza:
76%
A nagy büdös francokat “kötelező” szülni, azt!🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Csak azért, mert valaki puncival a lába között született, véletlen sem jelenti, hogy kötelező szülnie. Dicsőségtől meg kb olyan messze van, mint ide Kína. Baromi nagy dicsőség gumi nélkül szexelni valóban…
2022. márc. 5. 12:52
 10/29 anonim ***** válasza:
62%
Az olyan felelőtlen, buta tini azért pakolja a gyerekével tele a netet, mert cuki és ő az egyetlen dolog az életében, amire büszke lehet jelenleg. Aztán vagy fel tudja építeni normálisan az életét, vagy nem. De valamivel éreznie kell, hogy tett, vagy elért valamit. Önigazolás gyakorlatilag. Hagyd rájuk. Lehet attól még szerető, gondoskodó anyuka. Felelős nemigen m
2022. márc. 5. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!